Masa rotunda PO21 (1) – despre politistul de penitenciare

- activitate desfasurata in format online, 29.10.2021 -

Sindicatul National al Politistilor de Penitenciare (SNPP), continua activitatile din cadrul proiectului PO21 – European Prison Officers for the 21st Century, finantat de catre Comisia Europeana prin programul Erasmus+, in care este partener alaturi de administrații penitenciare, sindicate, organizații profesionale și academice din Portugalia, Germania, Belgia și Olanda, prin masa rotunda desfasurata astazi, in format online, din cauza restrictiilor impuse privind contextul pandemic actual.

In cadrul intalnirii au participat persoane cheie, a caror implicare ne-a impresionat si ne-a intarit ideea conform careia cariera politistului de penitenciare este complexa, avand numeroase aspecte care pot fi dezbatute si analizate. Astazi au fost discutate subiecte precum abilitatile si competentele politistului de penitenciare, ce instruire ar fi necesara si ce metoda ar fi cea mai eficienta, precum si diferite aspecte ale activitatii propriu-zise a politistului de penitenciare din Romania.

Multumim colegilor nostri din sistemul penitenciar, reprezentanti ai SNPP si ANP, precum si reprezentantilor unor institutii, a caror prezenta am considerat-o ca fiind oportuna (si am avut dreptate): Universitatea Bucuresti – Facultatea de Psihologie, Academia Romana – Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale. Discutiile au fost extrem de interesante, iar anumite subiecte atinse de participanti au starnit un real interes. Ne auzim cu siguranta in cadrul activitatilor pe care le vom organiza mai departe.

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Masa rotunda PO21 (1) – despre politistul de penitenciare
Distribuie

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.