Ordin publicat

Prin OMJ 2391/C/2021 publicat astazi, este prelungita aplicarea OMJ 820/2015 privind normele de acordare a majorarii de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie, personalului din Politia Penitenciara (politisti de penitenciare si personal civil). Practic nu s-a intervenit pe norme dar ANP a solicitat totusi organizatiilor sindicale observatii si propuneri de criterii pentru o distribuire cat mai judicioasa a singurei recompense care se acorda in structura de aparare nationala, dupa disparitia premiilor si primelor in anul 2010.

Modalitatile in care se acorda acest drept precum si rezultatul procesului efectiv de selectie a celor mai merituosi nu va multumi niciodata intreg personalul avand in vedere faptul ca dispunem de aceste recompense in limita de doar 5% din posturile prevazute. Insa spre deosebire de alte institutii din structura de aparare, majorarile se decid cu participare sindicala si cu respectarea criteriului proportionalitatii pe corpuri (agenti/ofiteri) aspect unic in structura. Totodata intervalul de timp in care se beneficiaza de majorare este de doar 3 luni ceea ce creste sansele pentru toti salariatii.

In urmatoarea perioada se va proceda la stabilirea numarului exact de majorari per unitati, apoi la intocmirea si analiza propunerilor de acordare a dreptului. Ordinul publicat astazi:

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Majorarea pentru misiuni speciale se acorda si in 2021

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *