SNPP-PUBLISIND a șaptea saptamana de proteste

Am inceput din decembrie anul trecut si ne tinem cu toate fortele de angajamentul pe care ni l-am asumat, respectiv acela de a avea in fiecare saptamana in strada cateva sute de membri de sindicat atat in Bucuresti cat si in teritoriu. Maine de la ora 10,00 va asteptam in numar mare in Piata Victoriei dar si la prefecturile Iasi, Cluj si Caras-Severin. SNPP alaturi de EUROPOL si toate sindicatele PUBLISIND, vor continua sa ceara guvernarii USR-PNL sa stopeze campania anti-bugetari, sa inceteze asaltul generalizat, dat impotriva sistemului public.

Florin Câțu, actual premier al României, a condus Ministerul Finantelor Publice demonstrand incapacitate in lupta anti-frauda, singura prioritate ca ministru fiind sa protejeze clientela politica si zona de capital. Vom vedea ce raspuns va primi PUBLISIND la interpelarea pe care o vom depune si in care, printre altele, vrem de la MFP, raportat inclusiv la perioada in care Florin Câțu a fost ministru, detalii  privind:

  • numarul “specialistilor” transferati de la primarii si numiti apoi cu rapiditate in functii de conducere in ANAF;
  • numarul functionarilor mentinuti pe functii de conducere prin prelungiri repetate si nejustificate ale mandatelor;
  • numarul numirilor fara concurs pe functii de conducere in structurile ANAF, la comanda politica si pe alte criterii clientelare.

Cand scandam lozinca “Rusine, rusine – Rusine sa va fie!” o scandam si pentru ca ne irita la maxim ipocrizia nemasurata pe care o pot dezvolta acesti falsi politicieni care au ca unica solutie taierea salariilor din sectorul bugetar. Solutie falsa in care este atrasa opinia publica prin mediatizarea unor situatii extreme care sunt tot o consecinta a clientelismului politic.

Câțu nu poate rezolva nici problema numirilor pe pile facute inclusiv in mandatul sau, nici uriasele probleme fiscale ale tarii. El vrea reforma si performanta. Dar pilele merg in continuare. El doar taie sporuri si blocheaza legi de salarizare. Iar mai nou distruge HORECA anuland voucherele de vacanta. Haideti in strada sa ne opunem acestei guvernari haotice si distructive!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Maine la ora 10,00 in Piata Victoriei, scandam din nou anti-guvern
Share on facebook
Distribuie

Un răspuns

  1. Se pare căcîțu dă în “marșarier” cu tăiatul sporurilor momentan… Poate îl determinam să aplice și legea salarizării, tot momentan că poate pleacă de la guvernare, până la urmă, ș-apoi ‘om scăpa, zic!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *