Verdict CCR

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 809/24.08.2021, partea I, a fost publicata Decizia 410/2021 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor articolului 3 lit. 1 si a articolului 60 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat. CCR a respins ca neintemeiata exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor de mai sus. CCR s-a pronuntat argumentand printre altele faptul ca

 …”această reglementare constituie expresia opțiunii statului de a nu permite ca o pensie de serviciu să aibă o valoare mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei și este în acord cu dispozițiile art. 47 alin. (2) din Constituție…”

 

Accesati integral Decizia 410/2021 (click pe imagine):

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Lovitură în planul pensiilor militare de stat
Share on facebook
Distribuie

18 răspunsuri

 1. Referitor la indexarea pensiilor in 2021 cu indicele de inflatie de 3,6 %, aveti vreo noutate. Domnul Cutu a amanat_o din ianuarie pentru septembrie….

  1. Catu a anulat-o pe anul 2021. Cititi bine ordonanta. Ciuca a declarat cu de la sine putere ca se va da din Septembrie, dar nu are nicio baza legala. A fost o declaratie facuta pentru a calma spiritele.

   1. Pai dacă este legală indexarea atunci atributul guvernului este sa respecte legea ,nu sa facă ce vrea ca in casa lu masa și tac-su ,

 2. Lasati ca nu e MAI MARE media soldelor. Daca ar fi pe dreptate, trei sferturi din militari au pensiile mai mici decat aceasta medie si foarte mulți nici n.au primit plati compensatorii….nu stiu cum sa faca sa le taie si pe astea ca pe cele civile….CCR e mina in mina cu guvernul…ca sa nu le taie lor( cele cu adevarat SPECIALE) ii baga pe militari la inaintare…

 3. Da nicio problema.Insa de exemplu ordinul meritul militar nu se acorda desi el nu are nimic cu pensia si calculul acesteia.Nicqieri nici in legea 80/1995 , nici în legea 223/2015 si nici in ordonanțele 57,59,114 nu se stipulează ca se introduce OMM in baza de calcul.Asq ca dnii de la casele sectoriale de pensii,greșit introduc OMM in baza de calcul.Oqre qsa vor face si cu cei 1000 de lei indemnizație pentru cei ce au fost in teatre de operațiuni?

 4. Păi să-mi dea pensia după punctaj ca la civili că nici așa nu o am plus pensia suplimentară pentru care am cotizat să dea dzeu să nu moară până no trai ei cu 1240 lei pe lună ticăloșii ei au salarii de nababi.

 5. Guvernul acesta este nelegitim prin urmare si celelalte entitati care raspund ordinelor unui rauvoitor al poporului , trebuiesc inlaturate . Parerea mea este ca toti militarii acestei tarii , cei aflati in solda cat si cei in retragere , sa facem front comun si sa dam in judecata statul roman pe toate caile legale existente in tara si strainatate . Apoi urmat cursul firesc al istoriei . Ce este ilegitim trebuie sa ramana in afara societatii iar poporul sa si oranduiasca statul in dreptul roman si al stramosilor nostrii !

 6. Off topic: se pare ca Guvernul va da OUG pe rectificarea bugetara , esta sansa noastra cu specialistul de clasa, haideti sa punem putina presiune pe ANP si pe MJ sa insiste cu prevederea si pt noi in OUG, e o sansa importanta. Altfel, ca va promova Stelica un Oug e praf in ochi. Ce ziceti d-le presedinte?

 7. Pana când activii din toate structurile opsnaj, nu vor face front comun cu rezerviștii și nu vor face presiune sub toate formele….inclusiv ca în 1907 asuprațăranilor…acești nemernici dintr-una guvernului și ccr..își vor bate joc de noi sistematic.

 8. Ma uimeste tampenia cu “media salariilor nete”. Orice angajat, in tara asta, munceste pentru salariul brut din care plateste cas, cass, impozit pe venit, facturi la utilitati etc,nu pentru net. Ca darile sunt oprite la sursa este alta poveste dar angajatul datoreaza banii astia statului nu angajatorul. Astia chiar au legalizat furtul!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.