Lovitură de final a Guvernului Cîțu

Împiedicarea plății orelor suplimentare

Înainte de umilința istorică privind procentul de voturi obținut pentru demitere, Guvernul Cîțu a mai dat o palmă salariaților din România, modificând prin ordonanță de urgență Codul Muncii. De la declarațiile care frizau în fața națiunii cum că este Guvernul care a reușit să crească puterea de cumpărare a românilor, acest domn Cîțu a constatat că este necesar a modifica condițiile de compensare a orelor suplimentare invocând dificultăți economice care afectează numeroși operatori economici. În fapt, pe data de 04 octombrie 2021, pe picior de fugă, Cîțu și gășcuța imună la dialog social lovesc în salariați prin OUG 117 din 04 octombrie 2021, ordonanță care prevede printre altele și modificarea termenului de recuperare a orelor suplimentare de la 60 de zile la 90 de zile. (click pe imaginea de mai jos)

În sistemul penitenciar, reintroducerea plății orelor suplimentare a însemnat stoparea unui fenomen unic printre instituțiile din România, și anume, efectuarea a peste 1 milion de ore suplimentare anual. La toate astea cuplându-se și zecile de mii de zile restante de concediu de odihnă. Conjunctural sau nu, situația asta atinsese pragul maxim în urmă cu 5 ani, SNPP reacționând în stradă în fața a nu mai puțin de 44 de penitenciare. Dinamica de personal nu a suportat modificări esențiale în cei 5 ani, problematica orelor suplimentare fiind încă una reală, ajustată în bine prin intermediul plății orelor suplimentare într-un termen rezonabil de la efectuarea acestora.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Lovitură de final a Guvernului Cîțu
Distribuie

10 răspunsuri

 1. Foarte bine! Că sunt destui bugetari, chiar din sistemul penitenciar, care au votat cu dreapta… Acum să o folosească!

   1. Avem si nu le folosim….
    Daca si in ianuarie nu ne vor da cele 2 restante ramase de 25% si nu luam atitudine, ne meritam soarta…..
    Au crescut toate si ei stau bine merci din 2017 la nivelul din 2022….
    Unde e echitatea????

 2. Dar salariul de baza este si azi la nivelul din 2009,totuși sant 12 ani cand ii recuperăm,iar la cei pensionari din 2009 încoace le se calculează cineva caci e dreptul lor sindicatele dau in instanta.

   1. Se calculeaza sporurile , se calculeaza sporul de studii superioare, nu este de ajuns?
    Mereu vorbim de alte drepturi si alte beneficii, insa de acestea cand ne vom ocupa?
    Daca s-ar raporta la salariul de baza normal(care nu poate fi mai mic decat salariul minim garantat in plata), vorbeam de un castig foarte mare….
    Nimeni nu zice nimic ..

    1. Ba zicem…Sporurile enumerate sunt sporuri care formeaza o suma compensatorie, suma creata sa elimine posibilitatea scaderii veniturilor. Practic, la acest moment, pe legea salarizarii, notiunea de spor se rezuma la un cuantum maxim de 30% acesta regasindu-se in cel anp (de pericol). Practic, suma compoensatorie, adica toate sporurile enumerate de tine, ar fi urmat sa dispara in 2022 cand s-ar fi atins limita maxima a salariilor de baza pe legea salarizarii, salariu de baza la caree s-ar fi aplica doar cei 30%. Blocajul creat de Citu a generat o stare de fapt pe care o urmarim cu atentie, scopul nostru fiind de a mentine actuala lege a salarizarii, cu cresterile ce ni se cuveneau la inceputul lui 2021 si 2022,

 3. Pensionarii, adresați-vă lui (editat), sindicatul este al salariaților. Ați ieșit la pensie cu salarii compensatorii și acum vreți să vă reprezinte sindicatul în demersurile voastre. Indicele de inflație nu vă ajunge?

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.