Joi 23 decembrie. Ultimul asalt din 2021, pentru o salarizare decentă

Piața Constituției ora 12,00

SNPP și EUROPOL au notificat din timp Primaria Capitalei pentru mitinguri de protest în Piața Constituției miercuri și joi (22 si 23 decembrie), începând cu ora 12,00 urmând un marș în jurul Palatului Parlamentului. Nu se știa încă sigur în ce zi se va vota legea bugetului de stat pentru anul viitor, de aceea am rezervat ambele zile. Ulterior organizațiile sindicale din poliție și penitenciare au decis acțiuni comune pe 23 decembrie, cu plecare din Piața Victoriei spre Parlament, la ora 12,00.

Focusând deci pe ziua de joi când a fost confirmat votul pe legea bugetului, SNPP și EUROPOL aveau în plan să trimită forțe în ambele locații urmând regruparea ulterioară în Piața Constituției. Referitor la actiunea cu start din Piața Victoriei, în cursul zilei de astăzi, s-a realizat faptul că distanța de marș (Victoriei-Constituției) este mult prea mare pe astfel de temperaturi, în plus, momentul regrupării în zona Palatului Parlamentului riscând să fie tardiv față de cel al votării Legii bugetului pe anul 2022.

Pe baza deciziilor din ultimele minute, locul de declanșare a mitingului organizațiilor sindicale din poliție și penitenciare va fi Piața Constituției – mâine, joi – 23 decembrie, începând cu ora 12,00. Tot de la aceeași oră în apropiere va fi organizat mitingul Sanitas cu posibilitatea reunirii tuturor protestelor, acestea având scop comun – aplicarea Legii-cadru 153/2017. Ca de obicei, SNPP va avea la locul faptei un batalion de oșteni antrenați în acțiuni.

Revenind la scopul mitingului, în ultimele zile am menținut deschise toate canalele posibile de comunicare în intenția de a ne lămuri cu privire la demersuri și stadiu, precum și de a ne asigura că Poliția Penitenciară este pusă pe aceeași linie cu celelalte instituții din structura de apărare naționala. Din păcate încă suntem nevoiți să facem din asta o prioritate, Ministerul Justiției fiind putin fentat în discuțiile despre salarizarea din apărare. Astăzi Ministrul Justiției ne-a transmis că la finalul ședinței de Guvern de astăzi va purta o discuției cu premierul tocmai pentru a se asigura încă o dată de evitarea oricărui separatism.

În afară de acest scop punctual, referitor la șansele reale de amendare a Legii bugetului cu prevederi care să genereze aplicarea legii-cadru in anul 2022 pentru familia ocupațională apărare, acestea par să scadă vertiginos, astfel încât putem observa pe pagina Camerei deputaților că nici măcar în avizul dat de Comisia de apărare națională nu se regăsește propunerea de modificare a legii în acest sens. Suntem informați că pe linie de buget-finanțe se tamponează energic orice încercare de inserare a unor modificări cu impact bugetar.

Rămân șanse teoretice de soluționare a revendicării noastre cel puțin prin legea de adoptare a OUG 130/2021 dacă nu prin legea bugetului. Indiferent de parerea lor noi ne-o menținem pe a noastră și avem datoria să ne-o și susținem. Chiar dacă mitingul de mâine este ultima acțiune pe 2021, dacă legislativul nu va decide aplicarea legii-cadru, mai mult ca sigur 2022 va începe cu vuvuzele și fumigene. Cel puțin noi cei din SNPP vom fi pe baricade, împreună cu camarazii din EUROPOL!

Distribuie

16 răspunsuri

 1. Daca nu se ia nici o hotarare privind acordarea drepturilor restante, cererilor depuse, consider ca este cazul blocarii sistemului penitenciar.Luptam de ceva vreme (inclusiv cele 2 luni din primavara) iar guvernantii nici macar nu se sinchisesc sa-si aplece privirea catre noi. Presiunile puse pe angajatii sistemului penitenciar (lipsa personal, conditii inumane de munca, manipularea detinutilor SARS-COV 2, etc.) de foarta multa vreme ii duce pe acestia catre o epuizare fizica si psihica care nu se poate trata nici financiar nici psihologic!
  Tind sa cred ca toate nedrepatile aduse noua tuturor de catre guvernanti, se oglindesc in mod egal in lipsa graduala de reactie din partea noastra!!! Sindicatul nu este constituit numai din Teoroc sau liderii sindicali zonali, ci si din membrii cotizanti, care trebuie sa raspunda ”prezent”, la orice chemare din parte Presedintilor!!! Numai uniti putem schimba nedreptatile la care suntem supusi sistematic!

 2. Pai si al 3-lea om in stat, Ciolacu, presedintele camerei deputatilor care si a asumat public ca revendicarile politistilor sunt pertinente si ca guvernul TREBUIE sa gaseasca o solutie, ce zice?
  Nu se poate sa nu influenteze sau sa minta in ultimul hal, trebuie contactat maine urgent,poate chiar azi.

 3. Cu alte cuvinte … sa ne obișnuim cu ideea inghetarii salariilor pe anul viitor. Moment binevenit pt guvern, tot anul, de a modifica, anula, etc, LG salarizării.
  Cu specialistu’ ce facem ?
  Acum avem toate avizele, OUG, OM, când și cum se va plăti. La ce se raportează acel cuantum?
  Când va fi pus în plata efectiv și cu ce luna va începe acest drept?
  Cu multumiri

 4. Chiar nu a.ti inteles ca totul e terminat ?Nu v.a fi nimic ,nici cu salarii marite nici altceva .Coada intre picioare si capul plecat .atat se v.a intampla pe toate liniile si structurile ,acum si alta data .Nici un sindicat care nu are dreptul la greva ci doar la vuvuzele este de pomana ,fara importanta in fata celor de sus,ceva bun de mistocareala .si culmea este alta ..ca nici pe mai departe nu v.a mai fi vre.o marire ,pt ca guvernantii stiu ca pot si chiar vor arata asta .Asta e adevarul ,restul prostii de prostit prostii

  1. Drept la greva nu ai in schimb poti bloca sistemul refuzand sa efectuezi ore suplimentare! La acest mod de a protesta trebuiesc angrenati toti politistii de penitenciare….sindicatul le ofera asistenta juridica daca este cazul .

   1. Dle Tudorache, sunt unitati care nu au plătit niciodată ore suplimentare ,dar suntem restanți cu 35-40 zile de concediu de odihna de la un an la altul .Suntem cu ficatul cat dubla, si pe nimeni nu doare capul.Cu parere de rău, după aproape 22 de ani,dar din cate vad sistemul penitenciar din România se duce incet, incet la vale.nu exista niciun plan,nicio luminiță…..daca pana acum nu erau probleme decât în pază, (ma refer aici la personal)acum e generalizat. Ce face oare ANP-ul?care a fost poziția acestei structuri de comandă în timpul acestor acțiuni de protest?cum oare am rămas singura oaie din ograda fără titlul de specialist atât de mult timp?sa fie oare doar un instrument politic?

 5. Doar salarizarea e inportanta ,dragi Romani,,,
  Vetile voastre nus inportante si a familiilor,,copiilor vostri,,,
  Vreti vaccinarea copiilor si a voastra,,
  Opritiva si la aceasta concluzie,, ca suntem oameni a acestei tari ,
  Nu va lasati ,toti avem aceleasi drepturi depline,,,
  Voi sunteti ai tarii ,nu a parlamentarilir,,
  Doamne ajuta si sa fim uniti,,,

 6. V-a chemat cineva de la Parlament sau de la Guvern la discutii?
  sau ne ignora total si isi bat joc in ultimul hal???

   1. Crăciun Fericit!
    Atunci sa începem de la 1 Ianuarie sa numai efectuam ore suplimentare.Acest refuz trebuie sa poarneasca tot de la liderii de Sindicate din fiecare penitenciar.

     1. Pai hai sa facem. Mulți ar face dar ne trebuie startul. Postati: “domnilor, începând cu XX.01.2021 veti găsii la sindicat cereri de refuzare a orelor suplimentare. Cei care sunt de acord sa le semneze, dateze și sa le predea la….”
      Genul asta de start avem domnilor. Sa spuneți, dvs… liderii, haideți oameni buni de mâine gata!!! Pana aici!!!

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt solicitate pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.