Dialog în interesul polițiștilor de penitenciare

SNPP a participat la întâlnirea cu directorul general al ANP unde s-au discutat o serie de probleme de interes pentru polițiștii de penitenciare:

Modificarea aplicației de salarizare cu incidență pe plata sporurilor pe perioada concediului de odihnă. S-a convenit ca formula de calcul din aplicația de pontaj/salarizare să fie modificată găsindu-se și formula corectă de calcul. Pentru colegii din sectorul medical care sunt plătiți pe salarizarea MS va urma o discuție în următoarea perioadă neexistând timpul fizic necesar aprofundării legislației de la primirea adresei SNPP.

Stimate domnule Director General

SNPP a primit mai multe sesizari de la personalul medical din penitenciare si penitenciare spital care au optat pentru plata salariului din Anexei II a Legii 153/2017, care reclama ca nu primesc in perioada concediului de odihna sporurile care se acorda in baza ,, REGULAMENT-CADRU din 29 martie 2018 privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare “Sănătate şi asistenţă socială””

Am avut discutii cu medici si asistente care lucreaza in sistemul civil, precum si cu colegii de la Sanitas, iar acestia ne-au comunicat ca tot personalul primeste indemnizatia de concediu cu toate sporurile pe care le-au primit si in perioada cand au lucrat.

Avand in vedere cele prezentate , va rugam sa faceti demersurile necesare pentru remedierea acestei probleme a personalul medical platit dupa dispozitiile Ministerului Sanatatii si personalul civil din sistemul penitenciar, in conformitate cu dispoziliile din Codul Muncii art. 150.

Cu stima

Stefan Teoroc

Presedinte SNPP

Presedinte Federatia PUBLISIND

Vicepresedinte Blocul National Sindical (administratie publica)

Decizia 51. Se va identifica resursa umană competentă reactivându-se un grup de lucru, grup care-și va fixa ca obiectiv clarificarea tuturor detaliilor incidente cu Deciziai 51.

Specialistul de clasă. În acest moment Guvernul nu poate emite ordonanțe de urgență. Stabilitatea unui Guvern va putea crea culoarul pentru promovarea și susținerea modificărilor legislative care să deblocheze acest drept. De asemenea, această particularitate va trebui susținută și de un ministru cu destul de multă deschidere și putere de înțelegere. SNPP își va activa pârghiile sindicalicești imediat după numirea unui Guvern și a unui ministru al justiției.

Proiectul deciziei cu privire la activitățile GI. Se apropie de finalizare. După acest proces se va transmite spre consultare unităților penitenciare și sindicate.

Modificarea Legii 145/2019. Este transmisă adresa către unități și sindicate cu solicitare de propuneri. După finalizare se transmit toate propunerile către sindicate și se vor discuta toate articolele propuse spre modificare.

Informare a secretarului general al SNPP, Florin STOICA.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Întâlnire sindicate – DG ANP
Share on facebook
Distribuie

5 răspunsuri

  1. 75%,pentru scoala online sau libere?suntem ultima găină din curte!suntem întinși la maxim datorită desteptilor care nu se vaccineaza,fără concedii de odihnă, dar ni se baga liberele pe gât sa nu plateasca ore .Pana cand?

  2. E bătaie mare de joc!avem proiect …dar ce fac cu proiectul?scolile si gradinitele sunt închise de saptamani bune,noi nu ne putem lua liber,ca nu e OMJ.cand va apărea OMJ ,ni se va spune ca nu poate fi plătit retroactiv ,întrucât puteam lua liber.Nu spun eu,asta spune proiectul.

  3. Bati câmpii mon ami.sa vezi cand vei solicita 75% si ti se va spune ca ai dreptul la liber,dar liber nu iti mai poti lua ca e tardivă cererea.as vrea macar sa stau acasa cu 75%,dar ce sa vezi?,nu prea e stipulat nicăieri asta la noi.e frustrant rau de tot ,anul acesta am luat 4 zile de CO.cam nașpa, nu?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.