Informații de interes

Astăzi a avut loc o întâlnire între sindicate și conducerea Administrației Naționale a Penitencikarelor (ANP), principalele probleme discutate fiind următoarele:

Concursuri. Au fost scoase la concurs toate posturile discutate si agreate cu sindicatele inclusiv pe TCO. Se asteapta avize de la colegiul medicilor si cel al farmacistilor pentru a putea fi scoase la concurs si posturile de medic si asistenti de farmacie. Acestea sunt scoase la concurs dupa legislatia Ministerului Sanatatii. Posturile scoase la concurs sunt ultimele – daca totul merge bine, la finalul anului  2023 vom avea 13.500 angajati. Bugetul pe anul 2023 acopera inclusiv luna noiembrie urmand ca la rectificarile bugetare sa solicite ANP/MJ suplimentarea.

OUG Austeritate. Cu privire la intentia Guvernului de a bloca concursurile, nu exista o forma oficial asumata in momentul de fata. ANP a trimis o solicitare catre MJ in care a argumentat motivele pentru care sistemul penitenciar trebuie sa fie exceptat de la acele prevederi.

Noua lege de salarizare. Am fost informati ca la acest moment nu exista un proiect la Ministerul Muncii. Au fost intalniri, s-au discutat principii, strcturile trebuie sa faca propuneri.

Program activitati sportive. La acest moment prevederea din ordinul cu formarea este imperativa in ceea ce priveste evaluarea. In momentul de fata este un grup de lucru pentru modificarea ordinului privind formarea.

Ordin MJ proba sportiva concursuri sursa externa. SNPP a propus ca cele doua obstacole care sunt prevazute cu eliminare sa fie modificate în penalizare cu un anumit numar de puncte deoarece nu sunt obstacole definitorii in cadrul probei sportive de concurs

Sesiunea mutari agenti se posteaza in ultima saptamana din luna mai 2023

50% pentru trim 1 si 2 se afla la semnat la ministrul justiției.

Prima de instalare la cei incadrati din sursa externa se acorda la solicitarea scrisa a politistului de penitencare si conditia este ca acesta sa fie in situatie de domiciliu schimbat in actul de identitate prin viza de resedinta,

Achizitionarea de statii Tetra– pana la finalul lunii se finalizeaza procedura de achizitie, Achizitionarea de veste multifunctionale este finalizata din 03.05.2023

Armament. A fost publicat anuntul pentru achizitionarea de armament modern pentru dotarea politistilor de penitencare.

Functii conducere/rezultat concurs. DG urmeaza sa faca o analiza in urma finalizarii concursurilor pentru functiile de conducere in speta pentru cei care au picat la proba scrisa. Se vor analiza conditiile in care acestia mai pot exercita functiile prin imputernicire.

Numarul crescut de agresiuni ale detinutilor impotriva cadrelor. În anul 2022 au fost 170 din care 57 cu violenta fizica iar 113 violenta verbala, in trim 1 din anul 2023 producandu-se 12 cazuri de violenta fizica si 27 cazuri violenta verbala. Numărul este mare comparativ cu anii anteriori avand in vedere ca incidentele de acest tip nu rse aportau.

Monitorizare CCTV. Exista procedura trimisa unitatilor in vederea evitarii sanctionarii ca urmare a folosirii camerelor. Daca apar situatii punctuale sa fie semnalate.

Actualizare plan COVID. Sunt doar cateva aspecte prinse, nu se face testare decat la nou depusi si la transfer. Daca exista altfel de situatii este de semnalat.

Raportare prin statie la fiecare ora. Obligatoriu este pe timpulș noptii. Pe timp de zi nu mai exista obligatie.

Informare a secretarului general SNPP, Florin Stoica și vicepreședinte SNPP, Adrian Neagoe. 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Întâlnire sindicate – ANP
Distribuie

18 răspunsuri

 1. Asta cu datul prin stație din ora în ora mie se pare de noaptea minților luminate. Nu e logic ca dacă sunt probleme se vor semnala?!

  1. Nu trebuie sa se impauneze cineva ca a facut ceva pentru 50-ul ala? Nu e singura chestie stupida.

 2. De ce se nu se mai scoate de minim 2 ori pe an sesiunea de mutari cum era în anii trecuți ?

  În situația asta e destul de greu sa ajungi la penitenciarul din localitatea de domiciliu chiar și după 3-4 ani fiindcă completează cu locuri din sursa externa iar pentru mutari între unități sau școală nu mai sunt locuri.

  E corect ?

 3. Nu e corect nimic ,în ANP din păcate
  Mai ales cum vor sa schimbe probele la sport
  Mai bine sa nu mai dea nici psihologic ,ce rost mai are nici examen scris
  Se califica toți la locul de munca
  Doamne ferește!
  Asta da imagine!

 4. Bună ziua!
  Poate cineva sa îmi zică ce valoare are sporul de izolare care e la Poarta Alba Codlea sau unde se mai da acest spor?

    1. Toate sporurile de prezenta inclusiv cel de izolare se raporteaza la nivelul 2009! Nu pot inainta o suma exacta. Difera in functie de vechime, grad, gradatie, etc….

    2. La agenți, pe maxim, este aproximativ 200 de lei în mână. La ofițeri, șef de tură, 400 de lei.

 5. După ce că operativul e subdimensiinat, mai vin cei de la ANP cu obligativitatea se a da prin stație din ora în ora…noaptea.De ce nu dau ei o dispoziție să dea și birourile ..inclusiv ei de la ANP că doar spor de antenă primesc…Dar vorba românului…dai în boul care trage..

 6. Cea mI mare tampenie cu raportatul din ora in ora . Dupa ora 22 nu mai ai acces in camera si tu raportezi de 7 ori pina dimineata ca nu ai probleme si dimineața te trezesti ca ai un eveniment grav la o cameră si la parchet o sa stie procurorul ca ai raportat de fapt in orb ca nu ai probleme .

 7. Dle președinte, va rog din suflet sa discutați cu factorii de decizie din ANP, si sa terminam odată cu capraria asta cu datul situației operative din ora in ora în intervalul 22-06.E o bataie de joc la adresa noastră. Nu se justifică în niciun fel .Problemele operative sunt ziua,când sunt scosi deținuții din camere,când apar incidentele, nu noaptea cand preocupările lor sunt cu totul altele,iar noi,nu mai reușim să ne facem supravegherea ca la carte(ascultarea în secret,observarea prin vizorul camerelor,pentru a vedea starea de spirit),ci tre’ sa stam chititi pe statie că vine ora fixa si nu se aude la ANP.E o vânătoare de fantome pe timpul nopții. Ba, mai mult ,sunt trimiși ofițeri din ANP,ce pândesc pe la porțile penitenciarelor,sa asculte daca se da situația, iar daca descoperă că e ceva în neregulă, sa intre in penitenciar ca nu cumva sa doarmă cineva.
  Dle presedinteTeoroc,asta e vânătoare, e caprarie!După 23 de ani in sistem nu merit asa ceva!Am ajuns sa visez si noaptea acasă!
  Sa ne lase sa ne facem treaba!
  Concedii de odihnă nu ne intreaba daca vrem!că lucram cate unul pe 2 secții,nu se intereseaza ANP-ul!că nu există schimbatori la posturile de pază, ANP ul doarme!
  Cuțitul este la os!Nu vreau sa mor la 50 de ani!Si asa iau 12 pastile zilnic!Si nu s singurul!
  Vă rog să postati mesajul ,si sa luati legatura cu DG ANP!
  Cu stima,

 8. Astia sunt ca boierii care trimeteau slugile in pivnita sa scoata vin si erau pusi sa fluiere in continuu ca sa se asigure ca nu beau ceva in timp ce erau langa butoaie… am prins 30de ani de puscarie dar asa ceva nu am pomenit .

   1. Concursuri sursa interna au impact mic, infim… nu exista urma de logica

 9. Se blochează și funcțiile unice de conducere, domnule Teoroc? Stimă!