Astazi incepand cu ora 15, pe durata a aproximativ trei ore, a avut loc intalnirea dintre ANP si sindicate avand pe ordinea de zi trei teme respectiv proiectul de ordin privind concursurile, posturile care se vor scoate la concurs, precum si profilarea unitatilor. SNPP a fost reprezentat la sedinta de Florin Stoica (secretar general) care pune la dispozitie informarea succinta de mai jos.

Proiectul ordinului privind concursurile a fost refacut in totalitate, iar ANP a tinut cont de propunerile SNPP privind, in special, participarea observatorilor sindicali la toate probele/etapele procedurilor inclusiv la corectare/notare, dar si cu privire la o flexibilizare limitata a modului de compunere a comisiilor de concurs incercand de regula includerea in comisii a unor membri cu functii cel putin de acelasi nivel cu al posturilor pentru care se candideaza. In cursul saptamanii curente ANP va trimite ordinul la MJ pentru a fi parcursi pasii procedurali spre semnare/publicare, fiind de dorit scurtarea perioadei de 30 de zile de consultare publica; ramane de vazut daca se va si reusi acest lucru.

Cu privire la posturile scoase la concurs din sursa externa, trebuie mentionat faptul ca ulterior trecerilor in rezerva din ultima parte a anului trecut si de la inceputul acestui an, s-au identificat circa 310 posturi finantate (initial erau 240) care vor fi scoase la concurs din sursa externa, toate aceste posturi fiind posturi de agenti si ofiteri de executie. Conform practicii consacrate, la concursurile din sursa externa are acces si sursa interna!

Repartitia posturilor vacante si bugetate, la acest moment:

 • 126 agenti economico – administrativ din care: 73 soferi in unitati, 10 soferi la BAGR, 17 agenti contabili si 26 agenti responsabili de sector, la care se adauga pentru sectorul economico- administrativ si 22 ofiteri economisti;
 • 101 agenti operativ dupa cum urmeaza: Oradea 20, Arad 15, Giurgiu 15, Rahova 15, Buzias 11, Tulcea 7, Bacau 6, Galati 5, Spital Dej 5, si Spital Rahova 2;
 • 14 ofiteri la serviciul psihologia personalului;
 • 2 consilieri juridici;
 • 54 medici.

Deoarece structura de resurse umane nu a reusit pana la aceasta data sa centralizeze datele trimise din unitati pe partea economico-administrativa si asistenti medicali, la sedinta de azi nu s-au repartizat pe unitati posturile mentionate mai sus; in momentul cand se finalizeaza centralizarea se va convoca o noua sedinta. ANP intentioneaza sa infinteze centre de testare psihologica pentru concursuri in urmatoarele unitati: Rahova, Gherla, Iasi, Timisoara, Craiova si Margineni.

De asemenea se doreste organizarea concursurilor pe regiuni sau poate chiar in aceste centre mentionate, pentru a evita deplasari mari si cheltuieli pentru candidati cat si pe considerentul ca in situatia in care aceste concursuri se vor desfasura centralizat efortul depus de membrii comisiilor de concurs cat si durata concursurilor vor fi foarte mare.

In continuare, in mai multe etape vor fi organizate concursuri pe functiile de conducere, 58 la numar, trecerea agentilor in corpul ofiterilor si ocuparea posturilor vacante de agent din sursa externa.  La repartizarea posturilor scoase la concurs s-a tinut cont de datele transmise de unitati in luna ianuarie 2020 cand au fost solicitate de catre ANP.

Referitor la profilarea unitatilor, ANP a transmis in teritoriu o Decizie a directorului general caare vizeaza atat profilarea cat si infintare sectiilor speciale de bolnavi cu afectiuni psihice grave, sectii care vor fi pe regimuri de executare in urmatoarele unitati: Iasi, Gherla, Craiova, Jilava si Spital Jilava.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Intalnire ANP/sindicate: concursuri, posturi, profilari

16 răspunsuri

 1. Estimativ, dacă totul merge bine, când preconizati sa se întâmple mult așteptate sesiune de trecere a ag în cp ofițerilor? Cu stima!

  1. poti opta pentru un post de of de ex chiar din prima sesiune de sursa externa / chiar daca doar pentru incalzire 🙂 / cat de repede si sesiunea / dar nu are rost sa dam cifre din burta / sa vedem partea plina a paharului – se intampla, e sigur, si e timp de studiu!

   1. Să înțelegem ,domnule președinte , că la momentul scoaterii la concurs erau oportune, iar acum nu mai sunt?Iar toți cei care am ajuns până la interviu (unii chiar l-au susținut) și am investit timp și bani ca să ajungem acolo și care am învățat mai mult de un an cu speranța că aceste concursuri se vor RELUA , rămânem acum și fără banii “investiți” si fără perspectiva ca ne vom putea juca șansa. Vă mulțumesc!

    1. banii se dau inapoi / concursuri vor mai fi / nu pot confirma ca exact in forma anterioara si nici nu este decisa o data anume / lucrurile au evoluat intre timp dupa acel blocaj lung si au aparut prioritati mari care trebuie rezolvate urgent

 2. Buna ziua! Unde as putea gasi conditiile de participare la aceste concursuri din sursa externa. Sunt cadru militar in M.Ap.N si as fi interesat sa ajung in corpul structurii dumneavoastra. Multumesc!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *