Se incearca revenirea la vechea forma a Legii 223/2015

in cursul zilei de astazi, Secretarul general SNPP a participat la o sedinta cu o parte din membrii Comisiei de aparare din Camera Deputatilor pe marginea diverselor initiative de modificare a Legii 223/2015, inclusix celebrul deja Plx 199/2020. Au participat organizatii sindicale din sistemul de ordine publica si siguranta nationala si asociatii ale rezervistilor, iar pe partea guvernamentala a participat un secretar de stat din MApN, un consilier al Ministrului Apararii si un director din MApN (financiar).

Sedinta s-a axat pe revenirea la vechea forma a Legii 223/2015, respectiv indexarea pensiilor o data cu cresterea salariilor in sistemul de ordine publica si siguranta nationala, precum si acordarea indicelui de inflatie, avand in vedere faptul ca pensiile militare nu au mai fost indexate din anul 2017. Pe forma propusa de MApN indexarea pensiilor militare se face la finalul aplicarii Legii-cadru nr. 153/2017, lege care se doreste a fi modificata radical.

Parlamentarii opozitiei printre care sunt si fosti militari s-au angajat sa sustina revenirea la vechea forma a Legii 223/2015. Sesiunea parlamentara incepe in luna februarie iar Camera Deputatilor este camera decizionala pentru aprobarea modificarilor la Legea 223/2017. Vom reveni cu informatii in functie de datele noi care vor aparea pe acest subiect.

Florin Stoica – SG SNPP

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Informare intalnire Parlament – pensii militare

16 răspunsuri

 1. Cand va intalniri cu ministru pt rezolutii pe care le-a promis ca le va da in urma intalnirii de saptamana trecuta?
  Nu va lasati pacaliti sau sa permiteti tergiversarea situatiei in continuare….

 2. Vorba multa, treabă ioc….toti mai au un pic și se apucă…..Guvernantii vieții nu au bani de nimic…cum sa fie de acord cu asa ceva? N.au fost in stare sa gaseasca amărîții aia de 3.8% pentru indexare…pentru mai mult, nici atît…

 3. Da ! trbuie rezolvata traba asta ca la bani mei de pensie 1629 din pensionar militar ma transforma din nou in angajat ca nu ma descurc iar ani lucrati in civilie nu se aduna cu ce-i militari deci ma obliga cu forta necesitatii sa mai lucrez desi nu doresc.Unde este traiul decent din Constitutia Romaniei cind ei si din putinul pe carel am ma fura.Ma parasit dorimta de a-mi mai apara tara de duani.Dusmani care ma-u injosit sunt ei.Ego cogitatio (simpla gimdire) on caz de razboi poate le trag un glonte-n spate !!!???

 4. Faceți dreptate pensionarilor MAI și MApN astfel : abrogarea OUG 59/2017,respectarea L 223/ 2015,reactualizarea tuturor pensiilor militare de stat HG 75/2020 o mizerie,acordarea salariilor compensatorii,acordarea indicelui de inflație ! DOAMNE AJUTĂ

 5. Voi n-ați văzut că noi militari și cei din ordine publică suntem bătaia de joc a guvernanților ? Numai de noi se iau toți și nouă nici o dată nu ni se dau repturile cuvenite.Dacă CCR a decis că polițiștii trebuie să aibă aceleași drepturi ca magistrații de ce această hotărâre nu se pune în practică ?De ce la unii se poate și la noi mereu nu se poate ?De ce toți dezinformează că noi avem pensii speciale și nimeni nu le face nimic ?De magistrați nici dracu nu se ia,oare de ce ?

 6. Consider ca trebuie sa avem răbdare si sa le acordam toata încrederea celor ce ne reprezintă ! Tara si noi toti trecem prin momente grele si trebuie sa dam dovada de înțelepciune si camaraderie!

  1. Fiecare dintre noi nu suntem absurzi si intelegem contextul pandemic si ce a provocat acesta. Insa nu putrem accepta si batjocura! Predictibilitatea reprezinta temelia sanatoasa pentru orice tara sanatoasa la cap. Se invoca lipsa banilor insa nu poti explica diferentele dintre 3,6% din PIB si 1% raportat de Comisia Europeana, invoci lipsa banilor si acorzi preferential beneficii banesti dupa cum suna bine electoral. Un mare istoric sarb spunea la un moment dat ca romanii sunt imbecili de toleranti…nu crezi ca ar trebui cointrtazis?

 7. Pensionarii militari decoraţi cu “Semnul Onorific” clasele a III-a, a II-a şi I beneficiază de un spor de 10%, 15% şi, respectiv, 20% al cuantumului pensiei (art 11. din legea 80/1995).
  Cum ramane cu acest drept de care, in mod injust, nu mai beneficiem???

 8. Și cu ordonanțele care blochează LG. 223 ce fac dacă nu le abrogă. La ce ne așteptăm. Părerea mea personală este dusul cu zăhărelul.

 9. Văd că se bate moneda pe revenirea la vechea formă, dar nimic despre calculul pensiei. Cu alte cuvinte, cei care au ieșit înainte de septembrie-2017, să primească din nou în plus. De ce nu se spune că ei au ieșit pe brut, cu pensii mai mari decât salariile, iar noi o să iesim cu calculul pe net. Dumneavoastră pe cine reprezentați domnule Teoric?

 10. Cei care au iesit la pensie inainte de septembrie 2017,au pensii mult mai mici,cu toate ca lor li s-a calculat si omm-ul!Cei iesiti dupa septembrie 2017,cu toate ca nu li se adauga omm,dupa cum ar fi normal,au pensii mult mai mari!Aceasta situatie nu mi se pare normala,undeva,cineva,nu gandeste! Ce se poate face pentru indreptarea acestor inechitati?Pune ci eva aceasta problema,celor responsabili?Va rog sa-mi raspundeti,domnul Florin Stoica,va stiu un om de actiune! Toate cele bune!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *