Final de an incendiar. ANP scoate la concurs toate posturile vacante

14000 de posturi ocupate în aprilie 2022

În privința posturilor vacante scoase la concurs, ANP a apăsat la maxim pedala de accelerație având ca scop un grad de ocupare mai optimist decât ne-am fi așteptat. Deși sunt declanșate o serie de concursuri care presupune ocuparea a peste 1000 de posturi, acest grad de ocupare poate fi neutralizat de efectul ieșirilor din sistem prin pensionare sau alte situații. De aceea ținta de scoatere la concurs a mai multor posturi vine ca o soluție de siguranță, prevenind deficitul de personal. Și pragul de peste 14000 de posturi nu ar putea fi atins dacă nu ar fi existat un proiect și o expertiză pusă la dispoziție de SNPP.

Toate sectoarele de activitate vor beneficia de posturi vacante scoase la concurs. Economico-administrativ, medical, logistică și alte funcții unice. Se optează pentru scoaterea tuturor posturilor vacante, unele din sursă internă, altele din sursă externă, cu marjare pe ocupare din sursă externă în vederea suplimentării posturilor, neafsectate de potențiale ieșiri naturale din sistem.  Peste cele 700 de posturi de agent în sectorul operativ aflate deja în porocedură de concurs, ANP publică încă un anunț de concurs pentru ocuparea a 570 de posturi în unitățile subordonate. (click pe imaginea de mai jos).

Un context complicat, odată cu demararea unui mare numar de proceduri de concurs, îl reprezintă promovabilitatea destul de mică la testarile psihologice În vederea ameliorării acestei situații, DG ANP și-a asumat inclusiv o decizie care vine în sprijinul candidaților, reducând astfel perioada de valabilitate a avizelor negative. Ramane de vazut in ce fel acest aspect va contribui sau nu la cresterea procentului de candidati care reusesc sa ajunga la etapa interviului.

Distribuie

11 răspunsuri

 1. Trecere in corpul ofiterilor cand urmeaza, poate pt multi din Anp nu prezinta interes, insa pt noi e de o inportanta critica.

 2. Vrei să te faci ofițer, nu?! Să fii și tu “inportant” 😂😂😂 O să treci testarea psihologică “la paștele cailor”!

 3. Cu …INportanța aceasta…este bine că întârzie trecerea agenților în corpul ofițerilor!…

 4. Cred ca este de o iMportanta critica sa inveti sa scrii, inainte de a avea pretentii de a avansa

 5. Si ce va face sa credeti ca nu a fost doar o greseala de scriere? E vizibil atunci cand cineva face asemenea greseli din nestiinta , acestea sunt urmate de altele in aceeasi fraza si incoerenta totala in exprimare (nu pare cazul colegului de mai sus), dar asa ne place noua sa fim mistocari, probabil sunteti “ofiterii de cariera” ca cei care urlau acum 2 ani sa nu candideze agentii pe functii de conducere(desi v-au dat rusine in repetate randuri la concursurile de sef sectie/sef tura).
  O seara buna si mult succes in cariera la fel cum aveti mentalitatea asta de invingatori.

 6. Agentule devenit ofițer, aia de care amintești tu că au dat rușine tot de la cei de carieră învață sau au învățat! Mulți sunt mediocrii, se cunosc ….sunt multe exemple.lasa i sa o ia treptat că mulți se lovesc de culmi prea mari…

 7. Bună seara. În ce stadiu suntem cu ,, specialistul de clasă?” Ceva noutăți, stimate domnule Președinte?

 8. Luni dimineata un coleg de al nostru a fost implicat intr-un accident rutier grav. Regretabil si frustrant este ca factorii decizionali, nu -i prea intereseaza si nu empatizeaza cu problemele oamenilor. Doar, a fost vina lui ???? Acest coleg trebuia sa ajunga la Academie pentru niste documente si sa se intoarca pentru a intra in serviciu de noapte ( dus -intors ~600km) . Pentru ca in unitatea noastra schema de personla la paza este subdimensionata ( sa-l citam pe manager ), numai ca schema este ocupata in proportie de 90 si ceva la %, iar pentru a obtine concediu etc sa iti poti rezolva niste treburi ca orice om, ti se spune sa faci schimb de tura. La data de astazi mai bine de 70 % din personalul de la paza nu si-a efectuat o zi de co pe 2021. Da, o parte din vina la acest accident o are si managerul. Iar, daca era oricare dintre colegi director, garantez ca in ziua repectiva la aflarea vestii, pleca acolo sa vada de omul lui, nu sa se ascunda sub patura! Sa fii emaptic nu inseamna sa nu fii director, insemna sa fii om! Mult succes la examen !

 9. Bună ziua, există posibilitatea scoaterii la concurs din sursă externă, începând cu anul 2022, de noi posturi ca agent operativ femei?

  1. Exista inca multe proceduri in derulare. In urma finalizarii actualelor proceduri de concurs se va concluziona asupra oportunitatii scoaterii la concurs a unor posturi.

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt solicitate pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.