Informații de folos

Referitor la concursuri, ulterior seriei de posturi vacante scoase la concurs pe 15 octombrie 2021 strict pentru “sesiunea unică anuală” de trecere a agenților în corpul ofițerilor, în luna curentă au mai fost declanșate două proceduri de concurs respectiv pe 11 si pe 19 noiembrie, pentru 66 de posturi de execuție (ofițer/agent) din sectorul economic și pentru 98 de posturi de medic, 2 de farmacist și 2 de biochimist. Detalii aici

Referitor la testări și încadrări, datele exacte de începere a etapelor sau probelor de concurs sunt în strânsă legătură cu parcurgerea etapei de testare psihologică. Iar testările nu merg într-un ritm foarte clar și previzibil pentru că, de exemplu, în plină testare pentru cele 700 de posturi de agenți operativi scoase în iunie, au fost intercalate testări pentru economic și medical, exemplul nefiind singular.

La acest moment sunt finalizate testările pentru director adjunct (SDRP si DRS), șef serviciu evidență, șef serviciu regim, șef serviciu siguranță și șef serviciu asistență psihosocială, cu mențiunea că o parte dintre candidați s-au înscris și pe toate funcțiile inferioare. De asemenea sunt gata cele pentru medical, economic și consilieri juridici pe zona de vest și centru, precum si pentru preoți, profesori SNPAP, ofițeri economiști, agenți pentru Casa de pensii (BAGR).

Acum sunt în derulare testările cu șefii de tură si de șecție exterioară. Pentru ca se apropie sfârșitul anului este o presiune destul de mare pe centrul de testări pentru a se finaliza testările pentru cele două mari pachete de posturi de agent operativ din sursă externă (6800 candidați pe cele 700 posturi scoase în iunie si 3800 candidați pe cele 570 posturi scoase în septembrie). Daca tot precizăm detalii de volum nu strică să avem tabloul mai complet: 1119+692 candidați pe cele două serii de posturi la economic; 500 candidați pe posturile de la medical; 1600 de candidași pe posturile de conducere din operativ.

În urmă cu câteva minute am primit confirmarea că toate testările pentru pachetul de 700 de posturi din iunie sunt gata, o mare parte dintre candidați fiind deja încadrați (sunt avizate de ANP încadrări pentru 15 unități) sau în curs de încadrare (în luna decembrie se va simți destul de puternic la efective impactul pozitiv). Totodată au început testările pentru al doilea lot de 570 de posturi, pe zona Sud și Moldova, în următoarele două săptămâni urmând să fie finalizate toate!

Există critici cu privire la durata prea mare a acestei etape cu testarea psihologică, însă pe lângă numărul foarte mare de candidați, au existat și alte aspecte care au contribuit la acest efect, cum ar fi o amânare a testărilor în luna iulie pentru a intra în vigoare decizia DG ANP care a scurtat termenele de valabilitate a avizelor negative, apoi chiar aceste termene mai scurte contribuie la un număr mai mare de testări. În plus, a apărut și o amânare la SNPAP (până în septembrie) iar personalul disponibil pentru efectuarea testărilor, oricum insuficient, mai are și dreptul la concedii.

Referitor la procentul destul de mare de respinși la testări, merită adăugate câteva detalii: bateriile de teste au fost înlocuite având în vedere că cele vechi deja aveau un preț de piața fiind disponibile pentru training anterior testării; în cadrul testării a fost inclus un interviu prin care se urmărește în special explicitarea unor aspecte constatate la testare; mulți dintre candidați fac parte din categoria celor respinși la testări foarte recente; mulți candidați provin din lotul 2016-2017 de încadrări din sursă externă, perioadă în care procedurile au fost mai relaxate având în vedere nevoia foarte mare de personal la acel moment.

Referitor la mutări, este preconizată o sesiune în luna februarie 2022 (cel târziu martie).

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Final de an! Concursuri, testări, încadrări și mutări
Share on facebook
Distribuie

38 de răspunsuri

 1. Buna ziua,

  “; în cadrul testării a fost inclus un interviu prin care se urmărește în special explicitarea unor aspecte constatate la testare” se va aplica si pentru sesiunea unica , aferenta functiile de ofiter de executie?
  Ar fi de mare folos interviul, nu poti judeca oamenii dupa cateva cuvinte scrise pe o foaie!!!

   1. Din pacate nu e asa, ar fi de mare folos, recent am sustinut testarea pt functie de conducere si psihologul a spus ca desi raspunsul meu a fost corect putea fi interpretat si gresit in lipsa unor raspunsuri extra avute in urma interviului, si sunt convins ca si in cazul sesiunii unice un astfel de interviu ar clarifica multe aspecte pentru colegii nostri si ar fi un plus mare, nu cred ca necesita asa mari resurse pt 100 de posturi.
    ar fi de mare ajutor daca luati in considerare o astfel de propunere!!!

  1. Am discutat aspectul. Este impropriu spus interviu. De fapt este o discuție in care psihologii oferă feedback pe baza testării efective. Interviul nu modifica rezultat. Se considera util pt conducere

   1. Ce interviu.Participi la testare psihologică. Si ei te pun absent .Specific volum mare de muncă .Se mai dau rateuri.Imi spunea cineva cu ani in urma nu faci fata volumului mare munca nu ai ce cauta in sistem.Publicam erată rezolvam din pix si totul e ok.

   2. Nu domnule Ștefan anul trecut in urma interviului dupa trecerea vestitului test psihologic am fost respins .Deci modifica rezultatul
    .

 2. In legatura cu functiile de conducere vacante, pentru care in luna octombrie,ANP a solicitat unitatilor prezentarea acestora,se mai aude ceva?vor fi scoase pentru a fi bugetate pentru 2021?

 3. “ Referitor la procentul destul de mare de respinși la testări, merită adăugate câteva detalii: bateriile de teste au fost înlocuite având în vedere că cele vechi deja aveau un preț de piața fiind disponibile pentru training anterior testării; “

  Testarea psihologica, mai ales pentru funcțiile de conducere este o loterie curată, doar privind putin rezultatele testărilor. Oare de când pretențiile din punct de vedere psihologic ale sistemului penitenciar sunt mai mari decât pentru FBI, CIA , NASA etc?
  Dl. Teoroc, cred ca trebuie luate urgent măsuri cu privire la grupul de psihologi care nu stiu altceva decât sa jignească, sa ironizeze sau sa desconsidere candidații in cadrul interviului. Sunt zeci-sute de candidați care au aceeași părere, nu mai este o noutate.

   1. Exista si eu cred ca nu se doreste aflarea lor pentru ca am arunca cu noroi in “”oameni noștri cum sa ti recunoști vina.

 4. Pe data de 18 decembrie se fac 4 luni de când am dat testarea psihologică și nu am fost admis am vreo șansă să pot susține proba sau se fa da înainte de 18 decembrie vă multumesc

 5. Buna dimineața!
  In cât timp ar trebui sa fim încadrați pt postul de agent operativ? Rezultatele finale au fost afișate in data de 05.11.

   1. Mulțumesc pentru răspunsul destul de rapid din partea dmv!
    Iar cât despre întrebarea mea, să înțeleg ca pe 1 ale lunii Decembrie ar trebui sa fim încadrați, nu?
    PS: folosesc un nume anonim!
    Mulțumesc!

 6. Bună ziua!
  Demisia din funcția de agent operativ, urmata de absolvirea Academiei si repartizarea la același penit., poate fi considerata “reincadrare”?
  Asta având in vedere ca nu mi-a adus niciun beneficiu faptul ca am fost angajat ca agent inainte.

   1. Orice, nici măcar nu am fost scutit de plata taxei de admitere precum copii celor care lucrează in sistem. Am trecut prin aceleași probe de admitere, prin aceiasi repartitie la final, la fel ca si toți colegii mei.
    Poate fi asta numita o “reîncadrare”?
    Asta rămânând in sfera logicii, in sfera legală fiind vorba de un contract de munca stins prin demisie si altul nou, pe alta funcție, pornit.

    1. Odata încetate raporturile de serviciu prin demisie ori chiar si prin pensie ocuparea unui post vacant se poate face doar prin concurs din sursa externa cu drepturi egale între toți candidații din aceeași sursa. In cazul pensionarilor aceștia vor renunța la pensie dacă sunt admiși.

     1. Concluzionând, incetand raportul de serviciu prin demisie, ca mai apoi sa fiu repartizat din cadrul Academiei, pe alt post, la aceiași unitate, NU reprezinta reîncadrare, corect?

 7. Bună ziua. Când vom intra și noi în normal, la fel ca M.A.i , unde s-a renunțat la proba de interviu din cadrul concursurilor, deoarece este subiectiva și părtinitoare, pentru a da ocazia “piloșilor” sa câștige? Plus ca nu se poate contesta….

  1. interviul nu ste chiar un obstacol la concurs / si apoi, daca tot vrem grila la scris, cum facem sa ne dam seama ca printre candidati nu avem cu probleme grave de exprimare sau de educatie?

   1. Bună ziua!
    Aveți vreo certitudine referitor la ședința de mutări că se va desfășura în perioada Februarie/Martie 2022?
    Măcar anul următor poate nu vor mai fi ținute sub masă unele funcții disponibile pentru mutare la agenți și nu o să se mai treacă peste procedura legală de mutare cu mențiuni de genul ” cei cu X mutări în ultimii 10 ani, aviz negativ indiferent de avizul primit de către unități”.
    Mulțumesc!

 8. Buna seara!!
  Fiind admis ca și agent operativ, revin cu câteva întrebări:
  1. Insigna de pus in piept (in partea dreapta, deasupra de buzunar) o sa primim? Am văzut ca și agenții de la poliția romană cu au “poliția urmat de un cod din 4-5 cifre”
  2. Legea 145, art 104, litera j, spune despre niște indemnizații de instalare. Cum pot intra in posesia lor? Sau la ce se referă? Citisem undeva.. nu mai știu exact ce lege și nici pentru ce sistem, doar ca era vorba de 2 salarii acordate odată cu încadrarea. Se pune in practica și la ANP același lucru? Am căutat.. n am găsit nimic.
  3. Pentru a ma încadra in sindicat, cu cine trebuie sa iau legătura? Am multe întrebări.. și îmi doresc cât mai mult de la aceasta meserie. Nu vreau sa rămân doar aici..

  Mulțumesc pentru tot!!

  1. 1. Vei primi insigna cu numele tau. Sau vei comanda pe net undeva 🙂
   2. Indemnizatie de instalare nu primesc decat absolventii SNPAP. La incadrare vei primi o prima echipare care va consta intr-o suma mai consistenta de bani.
   3. Pentru a te inscrie in sidicat, click aici: https://snpp.ro/formular-adeziune/ . In scurt timp vei fi contactat de presedintele de filiala din unitatea unde te-ai incadrat
   Suntem dispusi sa-ti raspundem la orice intrebare indiferent cat de sensibila ar fi aceasta.

 9. Se stie cumva, la nivelul ANP mai exista DRU? Pentru ca nu da semne de viata, in special in cazul avansarilor in gradul profesional următor la termen, la ofiteri, acestea nu prea se efectuează la termen, as spune chiar sunt amânări ale avansarilor,sunt situații in unități care din luna iulie trebuiau efectuate si nici pana in ziua de azi nu s-au emis deciziile de avansare!

 10. Pentru Tco, am observat ca pe SSM a fost un test grila, pt sesiunea din 15 octombrie pentru postul de ofițer MSU cum o sa fie? Sinteza, grila, mixt în anunț nu e specificat nimic! Mulțumesc anticipat

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.