Noi cei discriminati devenim aliati

Stiați că POLIȚIA PENITENCIARĂ este:

Ultima institutie din structura de aparare care nu acorda majorarea de 75% parintilor carora le-a fost interzis prin lege sa ramana cu copii acasa pe durata inchiderii scolilor?

Ultima institutie din structura de aparare nationala care nu acorda titlul de specialist de clasa prevazut de lege?

Ultima institutie din structura de aparare nationala ca procent de posturi ocupate raportat la posturile prevazute in norme si in standarde?

Prima institutie din Romania care in 2021 poate scadea sub nivelul de 50% de posturi vacante fata de standardele in vigoare?

Prima institutie din Romania la numarul de ore suplimentare de munca prestate ?

Prima institutie din structura de aparare cu risc major de a nu reusi ocuparea in 2021 a posturilor aflate in proceduri de concurs din 2020, din lipsa de buget?

Prima institutie din Romania ca vechime a tehnicii din dotare (mijloace auto. armament, mijloace de comunicare, de imobilizare, de control etc)?

Nu sunt singurele deficiente la care suntem campioni insa sunt suficiente pentru o unificare a frontului sindical in Politia Penitenciara. Dupa anul 2017 in care, prin actiuni comune, sindicatele din penitenciare reuseau o modificare legislativa care a avut ca rezultat majorarea salariilor cu 10%, a venit anul 2021, an in care premierul Florin Cîțu s-a trezit peste noapte meteorolog si a declarat inghetarea salariilor, a sporurilor si pensiilor, toate acestea adaugandu-se la problematica existenta si umpland efectiv paharul tolerantei la nedreptate.

In plus, auzim (pe surse, pentru ca dialogul real nu a fost inca descoperit de guvernarea PNL-USR) de diminuari salariale prin modificarea sau eliminarea unor sporuri, de modificare pensiilor militare (cresterea varstei limita si interzicerea pensionarii anticipate) si de alte inovatii in materia legislatiei muncii, respectiv scurtarea saptamanii de lucru prin acordarea de zile libere neplatite sau platite doar cu salariul de baza/functie.

Acestea fiind zise, am decis ca este vremea unei singure baricade sindicale. PUBLISIND-SNPP, FSANP, FSSP, FPP. In prezent, in Politia Penitenciara coexista patru federatii reprezentative la nivel de grup, reprezentand peste 80% din angajati. Retinem si existenta totusi a unui procent important de “nesindicalisti” carora le recomandam cald sa aleaga rapid o structura asociativa la care sa adere! Nu mai sunt vremuri de stat pe bara si de observat din fotoliu cu o bere in mana! Este nevoie de participarea tuturor! Energic, in strada, asumat!

Prin urmare, ne-am intalnit si am stabilit un plan de actiuni, astfel incat, pe langa protestele initiate de Federatia PUBLISIND pe 31 decembrie 2020 si continuate saptamanal fara nicio deviere de la calendarul stabilit, din luna februarie vor incepe si mitingurile din penitenciare. Prima serie de proteste vizeaza MJ si un numar de 4 unitati din sistem, urmand ca actiunea se fie repetata periodic pe termen lung, in cazul in care lucrurile nu se misca.

In continuare vom publica adresa comuna cu termen clar de intalnire solicitata Ministrului Justitiei, in care sunt enumerate revendicarile noastre, precum si iminenta protestelor. Daca intalnirea nu se realizeaza pana luni 8 februarie, declansam actiuni. Daca intalnirea se realizeaza dar fara rezultat, declansam actiuni. Dragi politisti de penitenciare, sindicalizati sau nesindicalizati, nu va amagiti cu starea actuala de lucruri in care pare ca nu am pierdut inca nimic! Nu va dura mult! Veniti la proteste si luptati alaturi de noi, pentru aplicarea si respectarea legii! 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Federatiile din Politia Penitenciara declanseaza proteste!

9 răspunsuri

 1. Să nu ne lăsăm calcati în picioare de un guvern de PDL-isti domnule președinte Teoroc să luăm atitudine în stradă ,nu se mai poate să fim bătaia de joc a acestor impostori !

 2. Ar trebui sa fim uniți și să-i tratăm pe cei de la guvernare exact așa cum ni se răspunde. Dacă drepturile noastre nu sunt importante, să refuzăm intrarea in serviciu; cu siguranță ale p.p.l sunt mult mai importante pt dânșii.

  1. ia intreaba colegii cei mai apropiati ce parere sincera au cu privire la refuzul de a intra in serviciu / chiar ne-ar interesa un sondaj / din partea noastra aar exista si propulsie si tehnica si protectie / insa singuri liderii nu vor putea face asta

   1. Bună ziua
    Domnule președinte, dacă chiar suntem interesați de rezultate ale unui sondaj, propun să facem și noi unul gen Europol
    Dece nu, bună întrebare zic
    Funcție de ceea ce rezultă se pot seta și viitoare acțiuni, pentru că la ora aceasta este un (editat) prin unități încât te riști să iei de bune niște afirmații ale colegilor???
    Cred că este cea mai buna soluție, rămâne să decelați in consecință
    Toate bune

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *