Se deconteaza doar restantele pe 2020

In urma cu putin timp MFP a publicat Proiectul de OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Asa cum vedem din mass-media, pentru ca alta sursa de dialog sau comunicare dinspre guvern nu exista, fostul ministru al finantelor publice, actual premier, pare sa fie singurul care e dispus sa isi asume taieri de sporuri, majoritatea celorlalti colegi de partid si guvernare facand un pas in spate.

A ramas totusi suficienta energie distructiva incat pe langa inghetarile de salarii, sporuri si pensii sa se taie si deconturile turistice pe anul 2021, care se aprobau personalului din structura de aparare nationala inclusiv in Politia Penitenciara. Se mentin doar deconturile cuvenite pentru anul 2020, care se pot solicita pentru servicii turistice prestate in 2021. A se retine faptul ca norma nu este inca in vigoare si prin urmare la acest moment dreptul este inca activ si va ramane astfel pana la publicarea ordonantei de urgenta. Cei interesati ar face bine sa se asigure ca depun solicitari inregistrate, in eventualitatea unor litigii viitoare.

Art.II – Articolul XII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene,  publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1332 din 31 decembrie 2020, se modifică după cum urmează:

 1. Alineatul (3) se abrogă (era alineatul care mentinea activ dreptul si in anul 2021).
 2. Alineatul (4) va avea următorul cuprins:

”(4) În cazul personalului militar, poliţiştilor, funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, decontarea sumelor reprezentând servicii turistice cuvenită în anul 2020 se poate efectua şi pentru serviciile prestate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021 de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita valorică a diferenţei dintre limita valorică prevăzută pentru anul 2020 şi cuantumul decontat efectiv personalului pentru serviciile prestate acestuia în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.”

Calendarul de actiuni sindicale SNPP-PUBLISIND pentru urmatoarea perioada:

Miercuri pe 17 februarie de la ora 10,00 alaturi de sindicatele din PUBLISIND protestam in Piata Victoriei si la prefecturile Iasi, Cluj si Caras-Severin. Luni pe 22 februarie impreuna cu federatiile sindicale din penitenciare protestam din nou la Ministerul Justitiei de la ora 11,00. Miercuri pe 24 februarie sindicatele din PUBLISIND scandeaza la Administratia Prezidentiala. Joi pe 25 februarie, incepand cu ora 11,00 avem mitinguri in fata unor unitati din Politia Penitenciara (foarte probabil Gherla, Miercurea Ciuc si Aiud – vor fi anuntate in timp util). Continuam lupta sindicala cu guvernul Câțu si ne opunem taierilor de salarii si drepturi!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Este oficial – fara deconturi pentru turism in 2021

20 de răspunsuri

   1. Buna ziua,

    Daca OUG prevede ca “Alineatul (3) se abrogă (era alineatul care mentinea activ dreptul si in anul 2021)” si bineinteles ca nu vom primi buget pe acest aliniat nu este logic ca unde s-a platit este eronat si trebuie recuperat ?
    Din pacate pentru toti OUG este retroactiv : pentru anul 2021 nu avem acest drept nu face nici o exceptie !

 1. Alineatul 3 din lege care se abrogat, e aplicabil retroactiv , adica cei care am depus in ianuarie pentru 2021, am sanse sa primesc decontarea facturii, si daca da , cum mai întreba si altcineva mai sus, o sa fim obligati sa dăm banii inapoi , rămânând ca la anu in 2022 sa nu mai primim ptr 2021? Ce stiti in acest sens ? Mulțumesc anticipat

 2. Abrogarea articolului 3 este retroactiva ?Daca am depus deja factura in ianuarie pentru 2021, mai putem primi decontarea,urmând ca la anul 2022 sa nu mai primim pentru 2021.Dvs. ce stiti in acest sens.? Mulțumesc anticipat

 3. Bună ziua, deci sa întelegem din articol ca până se publică oficial, ar trebui sa ne depunem decontul sa fie inregistrat si vom beneficia?

 4. Pe langa faptul ca – momentan dar speram sa revina la sentimente mai bune si dupa ce fac ceva scandal si alde horeca- nu se mai acorda decontul pe 2021, il mai fura si pe cel de pe 2019 intrucat noi nu avem voucher tiparit sau electronic.

 5. Bună ziua, doar cu o întrebare doresc sa va deranjez d-le Teoroc:
  Acum 3-4 luni v-am întrebat dacă celalalt părinte lucrează în farmacie, mai poate beneficia titularul cererii de 75% pentru școală online, de prev ordonanței?
  Dvs mi-ați spus ca da pt ca face parte din șist. de sănătate. Chiar și ” iohahahanis” a afirmat ca farmaciile vor fi deschise nonstop pt a asigura…..
  Acum de ce RU nu vor sa accepte aceste solicitări pe motiv ca “nu lucrează la stat”
  Va multumesc

 6. Bună seara , cu orele suplimentare ce se va întâmpla , se vor plăti în continuare daca nu pot fi date în cele 60 de zile ?

 7. Buna ziua,
  Ne ajutati si pe noi cu o informatie de la ANP cu privire la o data aproximativa pt programarea psihologicului sesiunii unice?
  Multumim!

 8. Bună ziua, o întrebare off topic și un răspuns, dacă se poate: concursurile pentru șef sectie/șef tura preconizate a se demara anul acesta, se suspenda? Ce informații aveți în acest sens? Mulțumesc, toată stima!

     1. toata lumnea asteapta bugetu lu catu, mama lui de buget / e un stand by generat de incertitudinile bugetare / umeaza in scurt timp sa ne lamurim / in principiu nu vor fi pb / etse una dintre revendicarile noastre in actiune

     2. Sa nu mai spunem ca bugetul MJ este aproape identic cu cel de anul trecut, INSA MAJORAREA DE 25% nu se mai regaseste…..

     3. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la drepturile cf legii , cand altii se bucura din2017 de nivelul din 2022…… si noi de sacrificiu IAR

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *