Spitalul Dej - acreditare incredibila in plina pandemie

O demonstrează o plachetă arborată cu mândrie și onoare, de câteva zile, la poarta Penitenciarului-Spital Dej, pe care scrie, cu litere de-o șchioapă: ANMCS ACREDITAT – SIGURANȚA PACIENTULUI ȘI CALITATEA SERVICIILOR. Este vorba despre efortul conjugat al unei echipe formate atat din cadre medicale cat si din din personal administrativ și din domeniul siguranței deținerii, sub bagheta unui manager asumat și încrezător în oamenii din subordine.

Nivelul II de acreditare este cel mai mare acordat vreodată unui spital din sistemul penitenciar de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Asta înseamnă că unității spitalicești i-au fost validate și apreciate serviciile de sănătate acordate pacienților, care conferă siguranță atât acestora, cât și personalului încadrat și mediului înconjurător.

Acreditarea unităților sanitare (indiferent de rețeaua din care fac parte) este procesul de validare a conformității caracteristicilor serviciilor de sănătate efectuate de către unitățile sanitare, cu standardele de acreditare adoptate de către ANMCS și aprobate în condițiile legii. Pe baza acestora, unitățile sanitare sunt clasificate pe categorii de acreditare pentru a conferi încredere în competența tehnico–profesională și organizatorică a acestora. Este un proces de evaluare externă și, în principal, independent, realizat de persoane special pregătite pentru aceasta, care se focalizează pe trei dimensiuni: implementarea sistemului de management al calității, organizarea proceselor în vederea acreditării serviciilor de sănătate și îmbunătățirea practicilor profesionale.

ANMCS a apreciat, ca puncte tari, la Penitenciarul Spital Dej, printre altele, un management eficient al resurselor umane, dezvoltarea unui sistem de comunicare care răspunde nevoilor organizației și beneficiarilor, implementarea unor bune practici transfuzionale și de hemovigilență, precum și respectarea principiilor binefacerii și non-vătămării. Echipa Penitenciarului Spital Dej a reușit această performanță! Si nu in vremuri normale! Merita mentionat faptul cs in perioada urmatoare unitatea urmeaza sa aloce un numar mare de paturi pentru detinuti infectati. Felicitări, dragi colegi, v–ați demonstrat valoarea, ne mândrim cu voi!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Echipa inseamna totul!

4 răspunsuri

  1. Înțeleg sloganul „puțin dar bine”, dar mai scrieți cate un articol ca intram de multe zile fără să mai vedem vreun articol. La vecini e forfotă🤭

  2. Timp de 3 luni copii de 6 si 9 ani acasa sunt singuri in on-line si in rest la geam asteptandu-ne sa ajungem acasa…Suntem certati de invatatori ca ai nostri copii au ramas in urma….La unitate COVID …. Noi nu avem voie in CO … Compensarea de 75% nu se acorda … De 1 Decembrie mandru sa fiu ROMAN !

  3. D-le Teoroc astăzi a fost semnat decretul mult așteptat în ceea ce privește celebrul 75% pentru personalul aflat în linia 1, și din câte am înțeles nu se mai pune problema ambilor părinți în șist de aparare ci doar dacă 1 părinte lucrează, acesta beneficiază de mărire.
    Intrebare: când se va plăti și cand vom putea depune cererile?
    Multumesc

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *