Estimări și alte probleme de personal

Ultima intalnire a DG ANP si sindicate a insemnat o reiterare a unor probleme mai vechi si unele mai de actualitate care, prin prisma deciziilor politice, vor pune presiune in scurt timp pe sistemul penitenciar. Implicit si pe politistii de penitenciare. Eliminarea recursului compensatoriu va genera in scurt timp o crestere semnificativa a populatiei carcerale. In prezent, suntem la peste 23.000 de detinuti iar trendul preconizeaza nu mai putin de 27.000. In contextul asta se impun unele decizii de genul celei de la penitenciarul Giurgiu unde s-au admis imputerniciri ale unor ofiteri si in alte conditii decat cele care trebuiesc indeplinite in procedura de concurs.

Un alt aspect discutat l-a reprezentat avizarea neunitara de catre unele unitati in sesiunea de mutari. DG urmeaza sa verifice spetele indicate de SNPP iar pentru sesiunile viitoare regulile vor fi transmise foarte clar catre toate unitatile. In privinta lipsei de personal, unele situatii reclamate inclusiv de lideri de filiale SNPP (Gaesti)  e in atentia DG si sunt luati in calcul mai multi indicatori: concursuri din sursa externa, mutari, pensionari, grad de ocupare detinuti, repartitie scoala TG Ocna.

Un  gen de comportament a inceput sa ia amploare printre unii directori ai unitatilor penitenciare, accentuandu-se vidul de comunicare fata de sindicate. Presedintele SNPP, in aceasta situatie, in urmatoarea perioada va fi prezent in zona Craiovei. DG ANP si-a exprimat disponibilitatea de a da curs unor verificari si de a solicita explicatii. In contextul asta, niciun director de unitate nu ar trebui sa-si permita ”luxul” de a nu comunica, de a nu colabora sau respinge abuziv dialogul social.

Consacrarea denumirii de Politie Penitenciara. SNPP, prin presedintele organizatiei, a solicitat ca ANP sa insiste pe aceasta denumire, sa se modifice HG cu componenta uniformei precum si legea 145/2019 in sensul de a da o mai mare importanta acestei denumiri. DG a fost de acord cu acest demers. In cea ce priveste echipamentul acesta poate fi comandat de fiecare politist de penitenciare direct la unitatea sa, atat cel de oras cat si cel de serviciu.

Aspecte cu titlu de informare ale secretarului general SNPP, Florin STOICA.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Deținuții, cu miile în plus
Share on facebook
Distribuie

6 răspunsuri

  1. Ideea ca eliminarea recursului compensatoriu a mărit număr de ppl in unități este total greșita ! Problema este creată din ignoranta celor din guvern care de peste 20 de ani nu au fost in stare sa construiască nici un penitenciar nou , dezinteres total din partea Anp și mj sa insiste pe acest subiect și nu îl ultimul rând noi oamenii din unități care încă acceptam ca un singur om sa facă munca a 4-5 oameni ( datorită Nr mare de ppl ) ! Sa speram ca noile schimbări ce vin vor aduce și ceva schimbări !

  2. Problema nu este recursul compensator sunt instanțele care da aminari una după alta de exemplu au terminat pedeapsa comisia penitenciarului te-a pus liber ok lasal nu tu instanta respingi și dai 6 luni sau 1 an amînare

  3. Recursul compensatoriu a fost reclamat de necunoscatorii in domeniu in Piata Victoriei , el fiind prezentat ca o ingerinta in treburile justitiei si ca un beneficiu pentru Dragnea ….. din pacate aici se ajunge cand unii manipuleaza masele .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.