Flash Info SNPP

Multe dintre unitățile penitenciare au încadrat în ultimul timp mai mulți polițiști de penitenciare, majoritatea dintre aceștia fiind debutanți. Perioada pandemică a determinat ca parte dintre cursurile acestora să se desfășoare în sistem on-line. Ridicarea restricțiilor va determina, cel mai probabil, sistarea cursurilor on-line și efectuarea acestora cu prezență fizică însă doar în unitățile unde numărul de agenți debutanți este mai mare de 15. Acolo unde numărul cursanților nu depășește 15 participanți, o variantă a organizării cursurilor ar fi una hibridă.

Articolul 31 (Extras din L145/2019):

(1) Cursul de inițiere a polițiștilor de penitenciare debutanți se organizează în centrele de formare profesională din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, sub coordonarea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

(2) În situația în care într-una sau mai multe unități se încadrează mai mult de 15 polițiști de penitenciare debutanți din același domeniu de activitate sau în raport cu numărul locurilor de cazare disponibile în centrul de formare profesională unde se organizează cursul, cursul de inițiere se poate organiza și în alte unități decât cele prevăzute la alin. (1).

Testarea psihologică pentru candidații aflați în concurs se va desfășura în mai multe etape, pe categorii de funcții. La sfârșitul lunii martie se estimează să fie finalizate testările pentru funcțiile de șef de secție. Jumătatea lunii martie însă, va marca și începerea testării psihologice și pentru trecerea agenților în corpul ofițerilor, estimându-se ca în 3 săptămâni să fie și finalizate. Totodată, se vor avea în vedere și posturile de agent/ofițer în sectorul logisitic (construcții).

Reiterăm pentru polițiștii de penitenciare care încă nu au decontat serviciile turistice pentru anii 2019 și 2020 să uziteze de decont, termenul limită fiind 30 iunie 2022.

Exatras din OUG 131/17.12.2021

4) În cazul personalului prevăzut la alin. (3), decontarea sumelor reprezentând servicii turistice cuvenită în anii 2019 și 2020 se poate efectua și pentru serviciile prestate în perioada 1 ianuarie—30 iunie 2022 de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, achiziționate direct sau prin intermediul unei agenții de turism licențiate, în limita valorică a diferenței dintre limita valorică prevăzută pentru anul 2019, respectiv anul 2020 și cuantumul decontat efectiv personalului pentru serviciile prestate acestuia în perioada 1 ianuarie 2019— 31 decembrie 2021.

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Debutanți, psihologic și turism
Distribuie

5 răspunsuri

  1. Pentru functia de sef de tura ce se mai aude? Mai este putin si se face anul? Chiar este imposibil un calendar estimativ? Nu iti poti face si tu un plan, planifica un concediu, rusine!

  2. Pentru posturile de agent operativ, in Decembrie publicate ? Ce se știe oare?