Ministrul Justiției ne asigură de sprijin

Ieri s-a desfășurat ședința Comisiei de buget finanțe din Camera deputaților având pe ordinea de zi și Proiectul Legii de aprobare a OUG 130/2021 la care sunt depuse amendamente (MAi, MApN) care vizează salarizarea militarilor, polițiștilor de penitenciare și a polițiștilor. Ședința a început la ora 16,00 cu majorările de 15% pentru MIPE și de 25% pentru MFP (implementare PNRR). Pentru aceste majorări nu par a fi probleme bugetare. Pentru aplicarea legii-cadru, în ceea ce ne privește, nu prea sunt bani.

În preziua ședinței am contactat MJ, informând despre ședința care urmează si am reiterat solicitarea PUBLISIND/SNPP de sprijin pentru a ne asigura că indiferent de fondurile evidențiate actualmente în bugetul instituției, categoria noastră profesională nu va fi exclusă din modificările preconizate pentru familia ocupațională apărare, ordine publică și siguranță națională. Ministerul s-a angajat în demersul de susținere sens în care organizația noastră a primit un mesaj din partea Directorului general ANP:

Conducerea ministerului m-a rugat să vă comunic că depune toate eforturile (inclusiv prin reprezentarea fizică în comisiile de specialitate din Parlament) pentru a fi siguri că din inițiativa legislativă de acordare a unor majorări pentru familia ocupațională apărare, ordine publică și siguranță națională, corpul Poliției Penitenciare nu va fi omis. Sunt utile și repetatele adrese scrise pe care le-ați înaintat la minister, întrucât vor fi utilizate ca argumente suplimentare în dialogul din cadrul comisiilor.

La ședința de ieri a Comisiei de buget-finanțe, s-a constatat ca pentru proiectul vizat au fost transmise recent mai multe amendamente inclusiv de la nivel de ministere, asupra cărora nu există un punct de vedere al Guvernului. Din acest motiv, dezbaterea a fost amânată cu o săptămână. Continuăm eforturile de diligență pentru a ne asigura de un rezultat bun al inițiativei, deși nu putem să nu observăm cu enervare că tot acest efort al nostru este pentru o jumătate dintr-o tranșă de aplicare a legii-cadru, lege care în anul curent ar fi trebuit să se aplice integral, pentru ca din 2023 coeficienții din grile să fii generat indexare prin multiplicarea cu salariul minim pe economie care crește anual. Realitatea este alta… Suspendată ca de obicei.

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Voi chiar aveați speranțe că fără proteste gen Grecia se rezolva ceva? Suntem ultima roată de la căruță, suntem paria sistemului de apărare,fără grevă și proteste masive nu rezolvăm nimic. Vremea dialogului a apus,faptele trebuie să vorbească!

    1. Intr-adevar majoritatea drepturilor le-am obtinut cu lupte grele sindicale. Insa fix posibilitatea de a ne organiza in sindicat si de a lupta pentru aceste drepturi NU ne plaseaza ca paria a sistemului de aparare. Retine doar ca multi dintre cei din MApN au facut pasul inspre penitenciare.
      Am fi fost cu adevarat paria sistemului de aparare daca (fara pic de modestie) nu existam ca sindicat cu posibilitatea de a lupta pentru drepturile din prezent.
      La fel de adevarat este si faptul ca suntem o entitate cu risc cand se cuantidica drepturi pentru sistemul de aparare pe motiv ca suntem putini. Si am trait momentele 2016 si 2017 cand au fost necesare zeci de proteste in fata spenitenciarelor si a ministerelor pentru a ne cupla la aceste drepturi.
      De-a lungul timpului inclusiv cei care ne conduc constientizeaza ca ne putem organiza rapid si puternic pentru a ne apara/castiga drepturile ce ni se cuvin. Ministrul Predoiu stie asta si ar parea gratuit pentru dansul gestul de a ne ignora. Totodata relationarea cu acesta a fost una corecta si bazata pe argumente. In nicio situatie SNPP nu a transmis de dragul de a transmite sau de a puncta doar pentru imagine.

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt solicitate pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.