Astăzi de la ora 9.00 a început ședința de Guvern în cadrul căreia va fi adoptată Ordonanța de urgență pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative prin care Guvernul României acordă un sfert din diferențele salariale restante, în vederea aplicării Legii 153/2017.
Reamintim că este vorba despre acordarea efectivă a unei jumătăți de tranșă (a se vedea fluturașul de salariu din 2019) în funcție de situația salarială a fiecăruia, care se va plăti începând cu salariul din 10 septembrie (pentru luna august).
Proiectul de Ordonanță de urgență (click pe imaginea de mai jos):
36 de răspunsuri
Minciuni…..
Ordonanta a fost aprobata. Pe 10 septembrie iti intra ”minciuna” pe card
Domnule Tudorache, oamenii sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă, nu ar trebui să vă irite asta…
Irita, evident! Ca si mobilizarea in strada cand incepeam protestele prin decembrie 2020 si atrageam atentia ce urmeaza sa se intample. Imi amintesc cum raspundeau chemarilor cu sutele, cu miile…. N-ar strica un remind al evenimentelor. Inclusiv pe acest site iti poti creiona o imagine si la ce mod am fost si suntem iritati….
Și au specificat cumva când vor da și restul?
Nu! Ramane o revendicare a noastra incepand cu 2023.
Si noi pana in 2023, nu mai primim nimic??
Normele de hrana si echipare, sporurile la 2009, salariul de grad….nimic din astea??
Stam cuminti si asteptam ianuarie 2023 ca poate mai vine ceva?
Am inteles bn dle Tudorache?
Intotdeauna ne-am bazat pe ratiune si ne-am plasat in zona din care sa nu livram gratuit pentru a puncta de ”ochii lumii”.
Asa cum s-a transmis la ultimul protest al SNPP, in acest an nu vor mai exista alte cresteri !
Evident ca lista revendicarilor noastre ramane un obiectiv pentru noi si asta vom face, vom actiona pentru a rezolva cat mai multe dintre ele. La fel de adevarat ca nu o vom face habotnic, evitand sa ne trezim cu capul in gard precum boul. Altii o fac, este treaba lor!
Din lista ta ai punctat un element: salariul de grad. La fel si ambele noprme. Dupa expunerea de motive a SNPP, ministrul muncii a inteles substratul a cel putin unuia dintre aceste drepturi. La fel si premierul Ciuca.
Sporurile plafonate la 2009: reprezinta suma compensatorie, suma care ar trebui sa dispara daca s-ar aplica integral legea salarizarii. In fapt asta a si fost ideea unei legi a salarizarii – raportarea la niste salarii de functie consistente fara alte adaosuri care starnesc inechitati sau alte posibilitati perfide de ajustare a salariilor. Din pacate, un guvern de trista amintire cum a fost guvernul Cîțu a creat un vârcolac social deviind de la interesul public si am ajuns in postura asta. Este necesar ca macar acum sa incercam sa readucem la viata un dialog real si cu sanse in negocieri. ACUM avem dialog si unele lucruri s-au concretizat. E loc si de mai bine….
Cum a inteles dl Ciuca daca el nu vorbeste cu nimeni?
Cand s a vorbit cu el?
Ciuca stie bn problemele, e fost militar….. dar a cam uitat, sau doar e las…
Domnule Tudorache , pentru cei care îndeplinim condițiile de pensionare , ne puteți da un sfat merită să așteptăm Ianuarie 2023 , având în cerere mărirea 1/4 și eventuala indexare cu 5,1 din Ianuarie a pensiilor militare. Mulțumesc anticipat !
Nu va pot spune exact ce se va intampla incepand din ianuarie sau pana in ianuarie. Orice e posibil inclusiv ce s-a intampălat pana acum si anume inghetarea veniturilor si neacordarea indexarii pensiilor. Traim vremuri de loterie si nu pot livra sperante. Decizia va apartine si riscul de asemenea.
Cat inseamna net agent minim si maxim
Nu pot inainta sume. Pe fluturas ai un salariu de functie aferent 2022 si in stanga cel din prezent. Extragi 25% din diferenta dintre cele doua si aia sunt banii.
Extragi 25% din diferenta si ce iti da impozitezi cu 42%. Corect?
Corect insa aceasta crestere intra in ecuatia de calcul al salariului si unele sume mai cresc. Un mail si explic exact ce si cat)
Am invins ! Am invins ! Un fleac…”ne au prostit iar ! ” Cum arunci la caine cate un oscior ca sa taca sa nu mai latre,asa fac astia cu noi ! Gata pană la anul in primăvară nu i mai deranjează nimeni ! De ce asa ? …”Pentru că meriți !”
Mare adevar, ca e un oscior ca la “milogi” ….
Pare un ”oscior” poate pentru faptul ca in ecuatie a fost prins intreg aparatul bugetar. Din 2023 vom marsa pe drepturi specifice sistemului de aparare si asta va schimba putin lucrurile. Nici pentru acest ”oscior” nu ai vazut mare masa de oameni din intreg aparatul bugetar in strada. Si din decembrie 2020 chiar ne-am dorit sa ”excitam” simtul solidaritatii in strada dar ati constatat cu totii reactiile.
Noi ne facem treaba si avem repere predictibile pentru 2023.
Dragi colegi,
Haideți sa ne respectam și noi uniforma, cât și pe noi in primul rând.
Rog ca sindicatele din poliția penitenciară sa ia seama la următoarele:
1. Introdusa in uniforma zilnică CASCHETA. (Oferă respect și autoritate)
2. Sa căutam sa înlocuim aceste tricouri de vara cu o cămașa. Sa fim eleganți. Nu mi place sa port acel tricou albastru care intra mereu la apa, sau se decolorează. Vreau ca și colegii mei cei înaintați in vărsta sa vina aranjați, și nu sifonați mereu.. tricouri fără însemne, pantalonii arși de soare.
3. Sa căutam o insigna (oferă prestanță). Așa cum au ceilalți colegi din alte structuri (frontiera, poliția romană)
4. Sa dam putina culoare uniformei de zi, putem pune deasupra stemei diferite mesaje de genul “POLIȚIA PENITENCIARĂ, sau ROMÂNIA, într-un chenar cu steagul României (precum colegii din poliția romană)
Am impresia ca suntem foarte in urma, noi, cei din penitenciare. Acum suntem POLIȚIA PENITENICARA, și asta trebuie sa știe și publicul. Nu mai suntem GARDIENI!! Haideți in sa investim in imaginea noastră, sa nu mai stam ascunși după gratii. 😉
Da, aveți dreptate, uniforma noastră este cea mai lipsita de imaginație. Fără prea multe însemne și inscripționări, incomoda și proasta calitativ. Dar dumneavoastră veniți cu idei din anii 80 – 90… “cascheta” și “cămașă”??? Pai asta e uniforma de reprezentare (de ceremonie cu s-ar zice). Cascheta e foarte călduroasă vara, e “greuta” și foarte greu de întreținut (mai ales dacă sunteți pe câmp… Știți mai avem și puncte de lucru exterioare…). Cămașa e rigida, se sifoneaza imediat după o “tăvăleala” și ne fiind elastica se poate rupe relativ ușor. Va dau dreptate ca sunt multe de îmbunătățit la uniforma noastră dar în direcția opusa fata de ce propuneți dumneavoastră.
Exista un orizont al sperantei privind aplicarea integrala pana la adoptarea noii legi a salarizarii?
Dupa logica vizibila a transelor (ceea ce nu as dori sa cred pana la capat) ar trebui ca urmatoarele 3 transe sa se succeada la interval de 6-7 luni, pana la inceputul lui 2024, acesta fiind reperul considerabil- an electoral in care nu mai dai nimic.
Pentru pensionari se da ceva?
Pensionarii beneficiază și ei?
Creșterea vizează întreg personalul bugetar activ
Între 70-150 lei🙈🙈💣💣💣🙉🙉
Pentru pensionari se mărește cu 50% din ce dă activelor…cum spune legea?
Stiam ca acest drept a fost amânat pînă în luna iulie a acestui an…
S a amânat din nou?
Știți ceva?
Nici incepand cu luna iulie nu exista aceasta perspectiva
Domnule Teoroc, s-a concretizat ceva in legatura cu modificarea legii de pensionare militara propusa in PNRR?
Nu. Toate declaratiile politice de pana nu inclus pensiile militare de stat in categoria celor speciala stipulate in pnrr
Vă salut! Ca exemplu : Dacă am ieșit la pensie cu 25 sau cu 10 august august și am ales 6 luni care nu includ luna august impactul acestei ordonanțe asupra pensiei este pe tot anul lucrat… așa spune legea! Doar dacă am ieșit la pensie înainte de 1 august nu mai beneficiez de nimic. Eu așa știu… dacă greșesc să fiu corectat!
Pentru a beneficia de corectia celor care 6 luni trebuie sa fii in activitate cand se obtin cresteri salariale.
Dacă printr-o minune Curtea Constituțională constată că legea care prevedea majorarea salariului cu 1/4 din diferență, începând cu 01 iulie este constituțională, există șansa ca să beneficiem suplimentar și de acea majorare pe lângă cea dată acuma prin OUG?
evident ca nu / este vizat acelasi obiect intr o forma usor diferita / se ia ca referinta perioada de la data adoptarii legii / putin probabil sa scape constitutionala
Nu cumva aceste OUG trebuie adoptat in sesiune extraordinara in parlament?
Cand se face asta?
pentru adoptarea oug in perioada de vacanta parlamentara este nevoie de o decizie la nivel de parlament prin care se reia chiar si partial activitatea la nivel de comisii din parlament / aspect discutat de snpp cu ministrul muncii
Daca au adoptat oug in mod cert au avut grija sa evite contextul de repetare a neconstitutionalitatii
oare asa sa fie?
v-ar mira sa fie altfel??