Nu dati mana! Spalati-va pe maini! Pastrati distanta!

Asteptam anuntarea si apoi publicarea noii ordonante militare care, similar altor state, va decide carantina totala pentru Romania. Recomandarile vor deveni obligatii. Era absolut previzibil. Mai ales din cauza inconstientei multor concetateni sau chiar colegi, care nu reusesc sa ia inca in serios pandemia si riscurile enorme ale unor actiuni sau omisiuni banale, desi indolenta lor ii poate ucide chiar pe cei din propriile familii. Armata va iesi pe strada alaturi de Politie si Jandarmerie.

Persoanele peste 65 de ani (cele mai vulnerabile) vor avea restrictii speciale; in interesul lor propriu, nu vor mai putea iesi din casa. Poate pentru a lua mai in serios regulile pentru aceste vremuri unice ar trebui sa dam niste detalii despre propriul sistem, desi nu ne dorim sa inducem teama si aceste repere par foarte greu de respectat – sa impui reguli fara a induce teama. La Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava pentru un caz, avem 21 de colegi care au avut contact direct, izolati la domiciliu, plus o sectie inchisa. In functie de rezultatele testelor, raza de contact poate fi mult mai mare.

  • SPALATI-VA PE MAINI INAINTE DE A INTRA IN SERVICIU (virusul intra in penitenciare prin personal sau depuneri) SI DE CATE ORI ESTE NEVOIE
  • NU MAI DATI MANA CU COLEGII (salutati-va doar verbal / o regula atat de simpla si logica este ignorata de majoritatea colegilor)
  • PASTRATI O DISTANTA CAT MAI MARE POSIBIL FATA DE ALTE PERSOANE
  • NU DUCETI MANA LA FATA
  • PURTATI ECHIPAMENT DE PROTECTIE (fara a irosi sau insusi articole / din pacate avem si astfel de cazuri)

Cele 15 recomandari oficiale de respectat: stirioficiale.ro

De astazi este functionala o noua platforma de informare oficiala, a doua din cele 6 anuntate: www.cemafac.ro

Anuntul de lansare a platformei www.cemafac.ro

cemafac.ro, a doua soluție din ecosistemul de 6 soluții digitale de luptă contra efectelor COVID-19, a fost lansată de Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Vrem să facem lucrurile mai simple pentru noi toți. Cemafac.ro este un ghid cu reguli de interacțiune, acțiune și comportament, recomandate în această perioadă de criză în care ne confruntăm cu răspândirea foarte rapidă a infecției cu coronavirus. Vrem să aducem mai aproape de voi regulile de bază recomandate de autorități de la care este indicat să nu ne abatem în această perioadă.

cemafac.ro este un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică. Proiectul este realizat în cadrul Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Situații de Urgență.

cemafac.ro este un ghid simplu și practic bazat pe scenarii posibile prin care populația României poate trece. Această platformă te va ghida prin situații variate și te va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorități pentru o mai bună protejare a ta, a familiei și a comunității tale în această situație de urgență.

O funcție importantă a soluției cemafac.ro este chestionarul de evaluare simptome dezvoltat în parteneriat cu DSU, pentru a identifica gradul de risc propriu în ideea de a vedea ce pași ai de urmat mai departe, în funcție de starea ta de sănătate și de acțiunile întreprinse în ultima perioadă. Alte secțiuni din website-ul cemafac.ro tratează subiecte precum Transmitere și simptome, Cum ne protejăm, Adaptare și rezistență cât și informații folositoare Pentru cei care oferă ajutor.

Informațiile publicate pe cemafac.ro reprezintă sursa oficială de informare pentru public și reprezentanții media, elaborată în parteneriat cu Guvernului României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Situații de Urgență și referire la situația în plină desfășurare, cauzată de răspândirea infecției cu Coronavirus (COVID-19).

Proiectul cemafac.ro este a doua soluție lansată, parte dintr-un ecosistem de șase soluții digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania, menit să lupte cu efectele COVID-19. Alături de datelazi.ro și stirioficiale.ro, proiectul cemafac.ro completează ecosistemul COVID-19, punct central de informare despre efectele pandemiei în România.

Celelalte soluții digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Agenția de Digitalizare a României care urmează a fi lansate în zilele imediat următoare sunt:

  • stamacasa.ro este o soluție digitală cu ajutorul căreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgență, colectăm rapid informații de la o populație foarte mare și facilităm astfel o evaluare constantă a situației, oferind sprijin în managementul cazurilor pentru autorități;
  • datelazi.ro este locul unde vei afla dimensiunea corectă a efectelor cauzate de COVID-19 în România, direct din surse oficiale, diminuând panica și dezinformarea prin stimularea transparenței;
  • rohelp.ro  este o soluție digitală cu ajutorul căreia se va putea face colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor, de orice fel, prin conectarea ONG-urilor abilitate cu oferta de resurse pusă la dispoziție.
  • diasporahub.ro este platforma digitală cu ajutorul căreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgență, colectăm rapid informații de la o populație foarte mare și vom facilita o evaluare constantă, oferind sprijin în managementul cazurilor pentru reprezentanții autorităților române în țara de reședință.

Pe lângă cele șase soluții identificate care se află deja în dezvoltare spre a fi lansate săptămâna aceasta, există în analiză și prototipare alte soluții care vor lupta în mod eficient și strategic cu efectele produse de COVID-19.

Protejati-va pe voi și pe cei din jur!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: De maine, o Românie pustie! Carantina totala. Respectati regulile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *