Maratonul interpretărilor și confuzia generată de intențiile politice față de pensia militară de stat au luat sfârșit. Ieri, 17 decembrie 2019, în cadrul Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților a fost votată menținerea pensiilor militare prevăzute de Legea 223/2015 pentru toate categoriile de personal din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, respectiv și pentru polițiștii de penitenciare. De asemenea, condițiile necesare pensionării se mențin în aceiași parametri.
Acest pas în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților spulberă toate zvonurile și manipulările din ultimele zile, acordarea respectului din partea polițiștilor de penitenciare pentru înțelegerea sistemului de apărare revenind domnului Solomon Adrian – președintele Comisiei și membrilor deputați. Alocuțiunile domnului Solomon s-au pliat pe realitatea și însemnătatea acestui drept pentru structura de apărare, ordine publică și siguranță națională. Cel mai probabil, intenții vor mai fi motivate politic însă, vrem să transmitem în mod clar că, indiferent de partidul politic aflat la guvernare, regulile și drepturile în sistemul de apărare sunt de neclintit în contextul apartenenței României la NATO și UE.
11 răspunsuri
Era un atentat la siguranța națională…
Tocmai a fost afișat pe site ul mai că de la anul polițiștii vor primii 25% pentru condiții grele și toxicitate, la noi pe când? Si este același lucru cu sporul de condiții grele de la noi 15%? Mulțam
Lasam momentan paralelismul cu politistii. Sunt aspecte pe care le-am dezbatut in timp. Momentan, zilnic, ne obisnuim cu cate un set de zvonuri chiar daca apar pe site-uri de genul celui de la MAI.
Probabil va fi un amendament la ordonanta ce va fi data in zilele urmatoare de modificare a oug 114,daca nu actionam acum …..
“”Incepand cu 1 ianuarie 2020, se va acorda sporul pentru conditii grele de munca si toxicitate in procent de 25% din salariul minim brut pe tara, corespunzator timpului lucrat la locurile de munca respective”, informeaza un comunicat al MAI
Masura vizeaza pentru acest drept o adaugare, in medie, intre 200 si 400 de lei, valoare bruta, pentru aproximativ 110.000 de angajati MAI.””
Ce înseamnă asta? Noi rămânem pe lângă ca de obicei? ( ex recent, 2 norme de hrana in sistemul de apărare?)
Contextul neacordarii actualizarii celor doua norme a fost explicat.
Sa fim prudenti totusi la astfel de informatii desi apar pe site-uri oficiale. Nu ne scapa nimic din ochi. Momentan este rezolvata problema pensiei militare. Clarificam si pe sporuri curand. Cel putin pe realitatea din prezent.
D-le Teoroc,
Ce parere aveti?
Domnule Teoroc ,noi am informat MJ-ul pt amendamente similar cu Dl Vela de la MAI???
Potrivit sursei citate, în calitatea sa de senator, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a depus un amendament cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI, începând de anul viitor, a cuantumului actualizat al compensaţiei băneşti/alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
un amendament a fost deja admis in comisia de munca / decizia e la Catu / s a discutat in ultima sedinta CES la care a participat pe legea bugetului / stie perfect problema / trebuie doar sa decida si il cam doare impactul / problema a iesit din sfera simplului amendament
D-le Teoroc ,
Pe inteles tuturor,de la 01.01.2020 se vor actualiza normele,le vom lua marite sau tot mai este ceva de facut?
Haideti sa reusim macar cu astea ,sa facem putina presiune.
Pt noi,cei multi ,chiar conteaza!
Pentru toti conteaza si poate ca ar fi contat enorm daca o nefericita actiune in instanta nu ar fi pus capac acestui drept. S-a detaliat aici: https://snpp.ro/ceasul-rau-la-un-pas-de-asumarea-deceniului-actualizarile-de-norme-mai-asteapta/