Chiar daca nu o spunem cu entuziasm, trebuie totusi recunoscuta situatia complicata din cateva unitati ale Politiei Penitenciare care se confrunta cu cazuri de infectari cu SARS-CoV2 atat in randul personalului cat si al detinutilor. Traseele epidemiologice indica numeroase contacte directe cu cei infectati iar acest lucru duce la situatii extreme riscandu-se blocarea activitatii. Cand doua schimburi operative dintr-o unitate se afla in izolare la domiciliu, iar cazurile de infectare continua sa apara, in mod previzibil urmeaza o serie de masuri pentru asigurarea functionarii respectivelor unitati.
ANP ne-a informat in cursul zilei de ieri ca urmeaza adoptarea unor masuri in special in ceea ce priveste programul in sectorul operativ (schimburi, vizite, grupa interventie) insa strict in unitatile cu probleme si pe o durata determinata. In paralel s-au purtat discutii cu colegii de la Jandarmerie pentru o eventuala sustinere in cazul in care nu am putea controla situatia cu fortele proprii. Am mers foarte bine pana acum dar iata ca nu reusim sa ne delimitam pana la capat de ceea ce se intampla in Romania in aceasta perioada.
Modificarile de program deranjeaza personalul foarte mult insa nici nu exista solutii alternative daca vrem sa mentinem totusi o parte dintre forte apte de munca. Exista si opinii conform carora programul ar trebui lasat asa cum este, indiferent de cazuistica, insa aceasta nu este o optiune logica intrucat toate schimburile operative au legatura directa intre ele, iar in cazul unor infectari propagarea ar fi generalizata si inca rapid. Chiar daca exista perspectiva unor colaborari cu Jandarmeria, nu cred ca este usor sa ne inchipuim un scenariu in care toate schimburile operative s-ar afla in izolare si ar fi inclocuite cu jandarmi. Adresam un indemn tuturor colegilor de a face tot posibilul pentru a evita infectarea, de a lua in serios riscurile si de a respecta masurile de igiena, distantare si utilizarea corespunzatoare a materialelor de protectie.
4 răspunsuri
Am fost expuși mult prea mult.dar nu e tarziu niciodată. Toata lumea spune sa ferim aglomerația si expunerea în spații închise.noi umblam prin tribunale cu cate 50 -60 de deținuți,prin săli pline cu rubedeniile lor,țipete,nebunii.ne întoarcem cu ei ,înapoi în penitenciar,si de acolo.nebunia.sa se oprească odata transferurile intre unitati si prezentările la instanțe.inteleg,pierd magistrații sporuri,sa le explice cineva si lor treaba cu covid ul!!!ferească Dumnezeu de mai rau!!! Unele unitati nu au nici acum telefoanele montate în camere ,si tot asa se perindă la telefoanele montate pe holuri,deținuți de la toate camerele secției, fără a putea face dezinfectarea aparatelor intre deținuți.daca se continuă așa va fi jale mare.dle presedinte va rog ,încercați,faceti demersuri,presiuni,sunt niste lucruri banale rămase cutume în unele unitati.
Semnat.un grup de agenți.
Cu siguranta generalizând vom înțelege situatia si nu vom avea de ales decat sa respectam programul ordonat dar….conducerea ANP si MJ va respecta la timp hotararile judecatoresti care au implicatii financiare pentru angajati. Atitudinea generala la noi este pentru respectare a regulilor anticovid, încercăm să ne facem treaba cat mai bine in conditiile date dar zvonurile ca se va modifica sistemul de calcul al pensiilor, ca se va modifica varsta de pensionare sau ca se vor micsora salariile sunt elemente stresante. Urmaresc postarile ambelor sindicate si nu am gasit discutii despre acest subiect desi este o psihoza acum legată de mersul la doctor sa obtii „apt limitat” ca in caz de necesitate sa poti sa iesi la pensie medical. Stiu ca si daca mi-ati spune ca nu este adevarat, lucrez la penitenciar…, am auzit multe iar „noaptea ca hotii” este o caracteristică comportamentală a intregii clase politice. Stiti cu MJ sau ANP pot fi ceva de genul „îl ajuti sa repare roata masinii si apoi imediat te calcă cu masina ca sunt multi pe drum care pot să faca asta”.
Noaptea minții in sistemul penitenciar!
Era de așteptat ca o sa se întâmple ceea ce trăim in zilele acestea. Punctual :
Personalul nu a fost extrem de responsabil, și mulți dintre ei care au avut simptome și-au făcut rost de in co, Ip ori un medical de 5 zile, au stat acasă și apoi s-au reantors in activitate. Dar sa spună ce s-a întâmplat cu starea lor de sănătate…. nimic. Inconstienta este cea care a dus la creșterea rapida a cazurilor in rândul angajaților.
Masuri privind anchetele epidemiologice ( gen cu purtarea echipamentului de protecție, fără contact etc) minciuni cu buna știință ( Doar nu o sa închid unitatea acum!).
Teorii ale conspirației, care țin de educatie și care din pacate au dus la acest Boom de infectări.
Aceste inconștiențe, au dus la rata infectări personalului, cu buna știință. Avem un sistem precar lipsit de responsabilitate și lipsa de empatie!
Poate pe viitor acest măreț birou formare de personal sa aibă teme și de formare pe responsabilitate și empatie pentru ca aici stam foarte prost .
Multă sănătate tuturor !
@un grup de agenți: stai liniștit că magistrații nu pierd nimic la bani daca nu ducem deținuții la instanta.La fel cum și numărul de dosare din ședința nu le influențează salariul.