Continuam seria adreselor transmise de Administratia Nationala a Penitenciarelor catre unitatile subordonate in vederea diminuarii unor riscuri iminente de aparitie a virusului SARS-CoV-2 in mediul penitenciar. De aceasta data sunt vizati politistii de penitenciare prin instituirea unor obligatii de ordin personal, social si profesional. In ordine cronologica, in data de 12.03.2020 au fost transmise doua adrese, una care vizeaza activitatea in sectorul educatie si asistenta psihosociala, a doua vizand intregul personal din ANP si unitati subordonate.

Masuri cu caracter preventiv, privitoare la modul de derulare a activitatilor specifice domeniului reintegrare sociala.

Click pe imagine:

ATENTIE !!! Responsabilizarea intregului personal cu privire la obligatiile referitoare la prevenirea si combaterea bolilor transmisibile, pe langa cele expuse in adresa, ne exprimam ferm fata de obligatiile fiecarui politist de penitenciare sa declare daca a efectuat concediul de odihna in zonele afectate de Coronavirus ale Europei si implicit daca urmeaza sa paraseasca Romania pentru efectuarea concediului de odihna.

Click pe imagine:

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Coronavirus – Obligatii ferme pentru politistii de penitenciare
Share on facebook
Distribuie

8 răspunsuri

 1. cita ipocrizie din partea Anp.ei sint aceia care incalca repetat aceste reguli,recomandari,luptind cu ardoare impotriva personalului.sleahta de inutili centralizati in maria ghiculeasa 47 daca ar dori cu adevarat sa fie utili atunci ar merge in teritoriu sa puna mina si sa ajute colegii din operativ.sa intre in serviciu si sa vada adevarata situatie din teren,nu sa stea ascunsi dupa birourile luxoase.decit sa scoata tot felul de hirtii care pina la urma tot impotriva lor se vor intoarce,mai bine ar tacea dracu din gura.

  1. Institutional fiecare administratie din orice sistem este obligata sa emita si sa transmita mausri specifice.
   Este adevarat ca la acest moment realizam cat de importante au fost actiunile sindicale, cel putin ale SNPP pe linia asigurarii conditiilor de munca adecvate.
   Imi amintesc actiunile vis-a-vis de vestiare pentru intreg personalul! Multi au tratat cu zeflemea problematica si acum exista chiar posibilitatea de a se interzice sa pleci de la serviciu cu hainele de serviciu. Si inca sunt multe penitenciare fara aceste vestiare pentru personal sau daca exista nu sunt corespunzatoare.
   Oricum, aceasta situatrie delicata va crea premisele multor actiuni sindicale de acum incolo. Si ne vom asuma ca nu vom renunta pana nu vom obtine rezultate concrete. Aceasta palma data de un virus va trezi multe constiinte adormite.

  2. Birouri luxoase? In ANP? hahahahaahahahaha. Am ris jumatate de ora. Asta este cel mai hilar comentariu pe care l-am vazut in ultima vreme. Posturile de paza si supraveghere de pe perimetrul unor unitati sunt mai dotate si mai luxoase decit orice birou din ANP. Ti-o spune unul care a lucrat in ambele. Birourile directorilor, EVIDENT, sunt mai bine dotate.
   PS. Pe camerele hotilor in unele penitenciare sunt toalete care arata de o mie de ori mai bine fata de toaletele cadrelor din ANP. Si chiar mai curate!

 2. Dle presedinte, sunt oripilat de atitudinea ANP care nu stopeaza turismul deținuților intre penitenciare.trebuie neaparat sa se întâmple vreo nenorocire sa poata gândi în sfârșit normal?gândiți va ca avem familii,avem în custodie deținuți cu afecțiuni si din cate vad la tv si in mass media bolnavii cronici sunt cei mai afectați!!!nu vreau sa mi imaginez ce se poate intampla intr un penitenciar spital pe secțiile cu tbc si hiv sida plus covid 19!!!măcel…

  1. Tipic, ne acoperim cu hârtii… măsuri peste măsuri, planuri, instruire personal pe proces verbal cu semnătura … încetați sa va acoperiți cu hârtii, suntem in colaps. Este incredibil cum ne epuizam oamenii cu hârtii și cu măsuri contradictorii. Fără dezinfectanti, fără măști, fără mănuși, fără, fără suntem 0 in fata acestei epidemii. Haideți sa fim cerebrali și conectați la realitate și sa fim înțelegători in aceste momente pentru a putea susține măcar psihic personalul din sistem .

   1. Pai la intelegere apelam si noi. Este adevarat ca sistemul a fost prins pe pcior gresit ca si multe altele. Poate ca niciunul dintre noi nu a crezut ca fenomenul va evolua intr-un ritm atat de alert. Atat de alert incat nici compania de stat U… nu avea un strop de dezinfectant prin depozite.
    In momentele astea trebuie sa ne mobilizam cu totii si sa intelegem ca inclusiv acele hartii sunt emise spre o informare corecta si cu efect in preventie.
    Este evident ca aceasta situatie va deschide ulterior calea multor actiuni sindicale pentru imbunatatirea conditiilor de munca si nu numai!

  2. Exact, se fac transferuri pentru executarea pedepsei in aceasta stare de urgenta, vom vedea cind se va transfera cineva pozitiv, raspunderea va cafea doar in sarcina medicilor, directorasii care decid aceste lucruri se vor acoperi de parafa medicilor, dar parchetul va proba raspunderea fiecaruia!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *