Scandam impreuna la MJ miercuri pe 20 ianuarie, la ora 10,00!

SNPP, Europol si celelalte sindicate din Federatia PUBLISIND au dat startul la proteste in Romania inca din 31 decembrie 2020. Conform calendarului facut public, miercurea trecuta un numar mare de protestatari PUBLISIND au luat cu asalt Ministerul Muncii si Protectiei Sociale precum si prefecturile din Cluj, Timis si Bacau cerand aplicarea legii-cadru privind salarizarea, precum si indexarea pensiilor.

Reprezentantii mass-media au venit in numar foarte mare la mitingul de la Ministerul Muncii iar asta denota un interes ridicat pentru actiunile noastre. Lozincile contra guvernantilor si a masurilor adoptate au impanzit zona de protest iar scandarile au rasunat in Piata Revolutiei. Stim ca deranjam insa exact asta urmarim. Si vom continua sa deranjam pana vom reintra in normalitate. La finalul actiunii de miercurea trecuta o delegatie formata din 6 persoane a intrat la discutii cu Raluca Turcan – ministrul muncii. La intalnire nu am obtinut decat noi motive de ingrijorare si deci de proteste. Detalii aici.

Este perfect justificata tensiunea care incepe sa creasca in randul salariatilor din penitenciare, mai ales avand in vedere miscarile pe care le fac cei din Ministerul Afacerilor Interne care au ales din nou (cam a treia situatie din ultimii ani) sa ia decizii in plan salarial abandonand strategia consacrata in trecut de a discuta cu celelalte institutii din structura de aparare in scopul unor decizii unitare. Politia Penitenciara este din nou pe cont propriu si am apelat la Ministrul Justitiei in intalnirea online din 5 ianuarie, pentru a face demersurile necesare in vederea corectarii urgente a situatiei.

Ministrul Stelian Ion a luat act de toate problemele ridicate de sindicate si a promis un raspuns in aproximativ o saptamana. Dupa care… a disparut. Nu avem nici vreun raspuns si nici un canal de comunicare cu ministrul ori cu ceilalti din echipa ministrului. Astfel incat, pe langa protestele aflate in derulare prin Federatia PUBLISIND, toate organizatiile sindicale din Politia Penitenciara au convenit declansarea unor actiuni pe baza unui calendar comun care se va pune la punct in cursul acestei saptamani. In mod cert este cel mai agitat inceput de an din 2010 pana in prezent iar acest lucru este meritul exclusiv al modului in care Florin Cîțu si ai lui reusesc sa inteleaga ideea de guvernare.

Incepand deci de saptamana viitoare, toti sindicalistii din Politia Penitenciara vor protesta cel putin pentru tratament nediscriminatoriu fata de colegii din politie, dar si pentru revendicarile deja aflate pe lista. Totodata, luam in calcul un refuz generalizat de prestare a muncii suplimentare desi stim ca multi dintre noi apreciaza compensarile care se primesc. Fiindu-ne interzis dreptul la greva, aceasta forma indirecta de protest exercitata in anii anteriori a demonstrat ca poate fi mai dura decat o greva de o zi.

Pe toti ne doare dar nu toti luptam! Multi colegi imping in mediul virtual catre actiuni zilnice daca se poate, insa cu participarea fizica, efectiva, e mai greu. Nu e simplu sa stai doua ore in frig si sa sufli in vuvuzea, corect! Asa cum multi colegi probabil ca vor da inapoi si de la refuzul muncii suplimentare. Noi insa mizam pe majoritate si mergem inainte cu cei care aleg sa sacrifice si ceva confort in lupta care urmeaza motiv pentru care le suntem recunoscatori.

Majoritatea celor un milion de ore suplimentare care se presteaza anual sunt efectuate de doar 4500 de politisti de penitenciare care lucreaza in ture (schimburile operative). Simplul gest de a uza de un drept legal si de a refuza munca suplimentara poate bloca sistemul. Aviz guvernantilor care cred ca o ducem bine si ca suntem gata sa inghitim galusca cu inghetarea salariilor si sporurilor!

Miercuri pe 20 ianuarie 2021 toti cei din PUBLISIND ne vedem in fata Ministerului Justitiei unde speram sa dam de urma lui Stelian Ion macar prin vacarmul pe care-l vom face, daca nu in alt mod.

Foto Miting Ministerul Muncii 13 ianuarie 2021

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Continuam actiunile de protest. Ministrul Justitiei nu da semne
Share on facebook
Distribuie

11 răspunsuri

 1. Acei colegi care refuză nu sunt altceva decât sifoanele, lingăii, zdrențele care pentru o clipă de plăcere de moment ( că le este bine acum) o vând și pe mă-sa , dar tot aceia in viitor când nu va mai fi la conducere cel ce îi iubește vor tipa și urla că sindicatul nu face nimic pentru ei. Urâtă specie de oameni , sunt buni de hârtie igienică pentru cei care într-adevăr vor binele colectiv.

 2. Ne meritam soarta! Exista atatea legi care nu au fost puse in aplicare. Ce mai conteaza nr. lor? Cu privire la Decizia 51 din 2019 ce ne sfatuiti? Urmam calea cu instanta?

   1. Cu tot respectul, ne vom vedea in strada, insa cu totii stim ca nu vom fi bagati in seama pana nu vom recurge si la alt fel de proteste ( cum a fost in 2017 cu dl Tudose cu cei 10%) refuz munca suplimentara, asigurare pt detinuti strictul necesar, etc.
    DOAR ASTA E DE IMPACT PT EI.

    1. si asta are impact redus daca cei din sistem nu transmit dificultatile si iau masuri interne pentru atenua efecte / vom recurge si la acele tactici sindicale insa garantat actiunile in stada deranjeaza enorm / credeti-ne pe cuvant / pe munca suplimentara se pot contracara efecte avand in vedere rezerva de resurse obtinuta de la escorte (puncte de lucru nefunctionale, instante si audieri prin videoconf) / insa ne fom face treaba ca de obicei fara sa uitam nicio modalitate de perturbare daca va fi necesartac / ramane de vazut cati colegi vor intelege sa participe la aceasta actiune / cei care vor prefera sporurile vor sparge si actiunea

     1. Din tot ceea ce dorim sa obtinem, clar sunt bine venite toate,inclusiv orice spor nou castigat , INSA primordiali sunt cei 25% din cele 2 transe ramase,sunt valabili pt toti colegii nostri, asta e cem mai important, sa fie un beneficiu egal.
      Ps: poate reusiti la Anp(ulterior la mj) sa se acorde sporul de specialist de clasa pt aproape tot sistemul ca la MAI, doar cu,conditii generala si atat, ar fi de apreciat.

 3. Vom veni, vom fi acolo. Eu sunt convins ca, atunci cand nu vom mai avea incotro, vom raspunde la apelul sindicatelor. Acum este un astfel de moment 0. Sa nu uitam ca si atunci, in 2010, am fost varf de lance la proteste. Am mare incredere in colegii nostri. Sa dam dovada de unitate, macar in clipele grele! Sa fim acolo, alaturi de liderii nostri de sindicat. Sa aratam ca nu suntem o masa amorfa de angajati, care se multumesc cu firimiturile ramase de la masa ciolaniadei aruncate in arena de mai marii zilei.

 4. Dle presedinte,cu tot respectul,eu prestez la un pnt care nu a plătit niciodată ore suplimentare,si care drept cauză în momentul de față,ca si in trecut,se opresc concediile,si se dau libere.nu e posibil ca la schimburi sa se meargă numai cu un concediu.avem cate 15-25 zile de anul trecut .s a ajuns acolo încât se dau concediu în zilele libere.in acest fel noi nu putem pune nicio presiune. Respect!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.