Consiliul Național SNPP

Aspecte de interes pentru polițiștii de penitenciare

În perioada 19-21 aprilie 2023 s-au desfășurat lucrările Consiliului Național SNPP la care au participat toți președinții filialelor SNPP. Pe lângă strategia de acțiune a propriei organizații, au fost identificate probleme la nivelul fiecărui penitenciar pe care președinții filialelor și le vor stabili ca priorități pentru a fi rezolvate, în special cele cu incidență directă pe membrii de sindicat afiliați SNPP. În privința drepturilor polițiștilor de penitenciare, SNPP și-a setat o listă de probleme, actualizarea salariului de grad, normelor de hrană și echipare fiind prioritare în următoarea perioadă. Un alt aspect avut în vedere de SNPP îl reprezintă modificarea Legii 145/2019 (statutul polițistului de penitenciare) în sensul eliminării sintagmei de ”spațiu locativ” precum și multe alte prevederi redundante din statut.

În cadrul Consiliului Național SNPP au fost discutate și o serie de aspecte alături de DGA Românu Claudiu în calitate de invitat, on-line prin videoconferință:

 • modificare OMJ privind probele sportive. Se propune ca probele care nu sunt trecute din prima încercare să fie penalizate cu un număr de puncte și să nu mai existe eliminare directă pentru ratarea unei probe.
 • modificare aviz probă calculator. Se propune, ca și în cazul testării psihologice, pentru candidatii care au trecut proba, 12 luni să nu mai susțină această probă în cazul unor concursuri la care participă în această perioadă;
 • săptămâna viitoare se postează anunțul prin care sunt scoase la concurs toate posturile vacante de directori adjuncți în unități (paza, economic, reintegrare)
 • trecerea agenților în corpul ofițerilor. Unitățile au transmis circa 200 de posturi pentru sesiunea de TCO iar în urma analizei făcute pe direcții la ANP au rezultat aproximativ 161 de posturi, respectiv organizarea muncii, ofiter grupa de interventie, evidenta, educatie, resurse umane, formare profesionala, secretariat, ssm, msu, ofiter constructii, ofiter economist, ofiter acizitii, ofiter asigurare tehnico materiala, ofiter IT, ofiter comunicatii,ofiter asistent social, consilier juridic, ofiter productie, ofiter clasificate, ofiter agronom. La finalul anului 2023 se previzionează că în sistem vor fi încadrați circa 13500 polițiști de penitenciare, la aceasta data fiind 12670.

Informare a secretarului general SNPP, Florin STOICA

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Consiliul Național SNPP
Distribuie

15 răspunsuri

 1. Rog a se transmite dlui Teoroc:

  Daca trece OUG in forma asta ne blocheaza si concursurile din derulare unde doar au fost postate anunturile, rugam a se interveni.


  (2) Pentru posturile pentru care -a desfâsurat proba scrisã a concursurilor sau examenelor sau, dupa caz, proba practica, anterior intrárii in vigoare a prezentei ordonante de urgentã, se pot
  continua procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor in vigoare la acea data.”

 2. Nu ar fi rău să se blocheze concursurile din sursa externa….. alții fac școală și nu ajung acasă sau în apropiere….. asa ca mai puțin cu sursa asta externa și mai multa școală nu ar fi rău

 3. 1. modificati proba sportiva in sensul asta: circumferinta burtii sa fie permisa daca aceasta nu depaseste 1/2 din inaltime;
  2. proba calculatorului: sa fie valabila orice dovada a capacitatii concurentului de a porni un PC.

  Incepem sa facilitam cu minim de efort accesul in sistem…
  Ce ati zice de:
  -Buna ziua!
  -Buna ziua!
  -Admis!

 4. Care este planul SNPP privind actualizarea drepturilor mentionate mai sus??

 5. Domnilor, ce se mai intampla cu aplicarea Legii Salarizarii? ACTUALIZAREA CELOR 2 NORME??? Norma de hrana trebuie actualizata !!!
  Noutati, planuri de actiune, Nimic?

  1. Legea salarizarii este deja istorie. Pe PNRR exista intentia unei noi legi a salarizarii desi nu pot inventa apa calda. Contextul socio-politic este de noaptea mintii.

   1. Inca o data suntem proștii satului! M-am saturat sa fiu fraierul de serviciu! De când am venit în sistem, m-am ales cu salariul diminuat cu 25% nu am luat niciodată o primă, iar așteptările mele au fost de fiecare dată prorogate. Sunt un optimist incurabil… în continuare sper la o normalitate demnă de statutul nostru și îmi doresc sa fiu sănătos, sa pot duce cele doua extra joburi, pe care sunt nevoit sa le practic.

   1. Da, dar intrebarile va sunt adresate dvs, pt ca noi, membrii nu stim intentia actiunilor pe care le vom demara, sau macar vom face asta?
    De fapt ce asteptam?

  1. Modificarea din legea 145 se poate face prin doua modalitat:ordonanta de urgenta sau propunere directa in Parlament pe aceasta eliminare.Exista un mare risc la ambele solutii si anume, sa apara si alte modificari care nu ne avantajeaza, asteptam momentul potrivit sa actionam pentru modificarea legii in bine si nu in rau.

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.