Consiliu de Conducere în ANP

Implicații ale ordonanței austerității și alte informații de interes

Astăzi a avut loc Consiliul de Conducere la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, consiliu la care au participat reprezentanți ai Biroului Executiv SNPP. Discuțiile au avut loc pe tema a patru subiecte importante la acest moment.

1. Implicatii ca urmare a adoptarii OUG 34/15.05.2023

Financiare:

 • Impunere diminuare cheltuieli cu 10% bunuri și servicii
 • Limitare achizitii ANP o sa trimita o adresa in unitati cu privire la diminuarea cheltuielilor in care vor solicita unitatilor sa faca o analiza si in functie de aceasta sa reduca sau nu cheltuielile, in cazul in care nu identifica posibilitatea de reducere sa argumenteze acest lucru. Nu exista riscul de a nu fi platite drepturile salariale ale politistilor de penitenciare, pe actualul buget nu este acoperita luna decembrie dar asa a fost in ultimii ani si MJ a confirmat ca la rectificare se vor primii si acele sume.

Resurse

In privinta concursurilor postate pe site ANP s-a analizat fiecare anunt in parte conform prevederilor din ordonanta . Pe site ANP s-a postat Anuntul cu concursurile suspendate. DG a solicitat directiei juridice ca pana la sfirsitul saptamanii viitoare se intocmeasca memorandumul cu privire la posturile care se doresc a fi mentinute pentru ocupare prin concurs.

2. Cereri de mutare

S-au aprobat si cererile de mutari pentru ofiteri: au fost 159 posturi scoase la mutare, s-au depus cereri pe 84 de posturi de către 102 ofiteri, din care au fost respinsi 23 de ofiteri. Ceilalti continuă procedura.

3. Reanalizare standarde de personal educatie/psihologi

ANP a constatat printr-un grup de lucru ca numărul psihologilor este extrem de redus raportat la numarul de detinuti (193 psihologi/ din care aprox 100 lucrează efecitv cu detinutii)si că standardul prevăzut nu este corespunzător:

 • 1 psiholog la 150 detinuti usi inchise
 • 1 psiholog la 100 detinuti usi deschise

In urma analizei grupului de lucru, se propune creșterea nr de psihologi la 379 si modificarea standardului:

 • 1 psiholog la 75 detinuti usi inchise
 • 1 psiholog la 85 detinuti usi deschise Posturile vor fi create prin transformarea altor posturi – se va face analiza/ unități. Am solicitat o dezbatere ulterioară.

4. Deschiderea de noi spatii de detinere

Conform Memorandumului, pana la finalul anului 2024 trebuie date in folosinta 2000 de noi locuri de cazare. Există o problemă cu realizarea locurilor de cazare prevăzute la Penitenciarul Iasi (600) – opozitie din partea autoritatilor locale. În locul acestora, se propune solutia constructii modulare pentru detinutii in regim deschis, de 80-100 locuri. Au fost luate in calcul următoarele unități: Jilava, Mioveni, Vaslui, Poarta Alba, Codlea, Tirgu Jiu.

Informare a seceretarului general SNPP, Florin STOICA si vicepresedintelui SNPP, Adrian NEAGOE

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Consiliu de Conducere în ANP
Distribuie

8 răspunsuri

 1. De salariu de excelență (50%) ce se mai știe? Se mai dă anul acesta? Este afectat de ordonanța austerității?
  Azi -mâine suntem la jumătatea anului!

  1. In unitati s-au facut propuneri pentru ambele trimestre pentru directori si directori adjuncti. Vor urma si cele pentru agenti si ceilalti ofiteri

 2. Pe alte site.uri ale sindicatelor au fost postate și numele celor care și.au depus cererile de mutare. De ce nu mai faceti publice listele ?

 3. Bună ziua domnule președinte Teoroc. Pe când facem și noi demersuri pt deblocarea normei de hrana și echipament? Apropo, știți ca iar a crescut norma de hrana pe hârtie? Este 48 lei/zi iar noi primim lunar 34 lei/zi, adunând și diferența de la norma de echipament, ajungem sa pierdem lunar 600 lei. Chiar asa ne facem ca nu știm ca a crescut norma?

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.