Implicații ale ordonanței austerității și alte informații de interes

Astăzi a avut loc Consiliul de Conducere la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, consiliu la care au participat reprezentanți ai Biroului Executiv SNPP. Discuțiile au avut loc pe tema a patru subiecte importante la acest moment.

1. Implicatii ca urmare a adoptarii OUG 34/15.05.2023

Financiare:

 • Impunere diminuare cheltuieli cu 10% bunuri și servicii
 • Limitare achizitii ANP o sa trimita o adresa in unitati cu privire la diminuarea cheltuielilor in care vor solicita unitatilor sa faca o analiza si in functie de aceasta sa reduca sau nu cheltuielile, in cazul in care nu identifica posibilitatea de reducere sa argumenteze acest lucru. Nu exista riscul de a nu fi platite drepturile salariale ale politistilor de penitenciare, pe actualul buget nu este acoperita luna decembrie dar asa a fost in ultimii ani si MJ a confirmat ca la rectificare se vor primii si acele sume.

Resurse

In privinta concursurilor postate pe site ANP s-a analizat fiecare anunt in parte conform prevederilor din ordonanta . Pe site ANP s-a postat Anuntul cu concursurile suspendate. DG a solicitat directiei juridice ca pana la sfirsitul saptamanii viitoare se intocmeasca memorandumul cu privire la posturile care se doresc a fi mentinute pentru ocupare prin concurs.

2. Cereri de mutare

S-au aprobat si cererile de mutari pentru ofiteri: au fost 159 posturi scoase la mutare, s-au depus cereri pe 84 de posturi de către 102 ofiteri, din care au fost respinsi 23 de ofiteri. Ceilalti continuă procedura.

3. Reanalizare standarde de personal educatie/psihologi

ANP a constatat printr-un grup de lucru ca numărul psihologilor este extrem de redus raportat la numarul de detinuti (193 psihologi/ din care aprox 100 lucrează efecitv cu detinutii)si că standardul prevăzut nu este corespunzător:

 • 1 psiholog la 150 detinuti usi inchise
 • 1 psiholog la 100 detinuti usi deschise

In urma analizei grupului de lucru, se propune creșterea nr de psihologi la 379 si modificarea standardului:

 • 1 psiholog la 75 detinuti usi inchise
 • 1 psiholog la 85 detinuti usi deschise Posturile vor fi create prin transformarea altor posturi – se va face analiza/ unități. Am solicitat o dezbatere ulterioară.

4. Deschiderea de noi spatii de detinere

Conform Memorandumului, pana la finalul anului 2024 trebuie date in folosinta 2000 de noi locuri de cazare. Există o problemă cu realizarea locurilor de cazare prevăzute la Penitenciarul Iasi (600) – opozitie din partea autoritatilor locale. În locul acestora, se propune solutia constructii modulare pentru detinutii in regim deschis, de 80-100 locuri. Au fost luate in calcul următoarele unități: Jilava, Mioveni, Vaslui, Poarta Alba, Codlea, Tirgu Jiu.

Informare a seceretarului general SNPP, Florin STOICA si vicepresedintelui SNPP, Adrian NEAGOE

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Consiliu de Conducere în ANP
Distribuie

8 răspunsuri

 1. De salariu de excelență (50%) ce se mai știe? Se mai dă anul acesta? Este afectat de ordonanța austerității?
  Azi -mâine suntem la jumătatea anului!

 2. Pe alte site.uri ale sindicatelor au fost postate și numele celor care și.au depus cererile de mutare. De ce nu mai faceti publice listele ?

 3. Bună ziua domnule președinte Teoroc. Pe când facem și noi demersuri pt deblocarea normei de hrana și echipament? Apropo, știți ca iar a crescut norma de hrana pe hârtie? Este 48 lei/zi iar noi primim lunar 34 lei/zi, adunând și diferența de la norma de echipament, ajungem sa pierdem lunar 600 lei. Chiar asa ne facem ca nu știm ca a crescut norma?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *