24 posturi vacante

Cu exceptia a doua posturi vacante scoase la concurs pentru a fi ocupate in aparatul propriu al ANP, majoritatea unitatilor penitenciare urmaresc ocuparea functiei de psiholog resurse umane, functie importanta la nivelul oricarui penitenciar. Munca cu persoana  privata de libertate implica o subcultura carcerala de care depinde inclusiv succesul in indeplinirea misiunilor operative. De aici si unul dintre motivele pentru care ocuparea acestor posturi este esentiala. Conditiile generale de participare la concurs sunt similare celorlalte posturi, cele specifice si intreaga procedura de concurs fiindu-va puse la dispozitie pe platforma online a ANP (click pe imagine):

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Concursuri – ofiteri si agenti resurse umane

21 de răspunsuri

 1. Buna seara, se pot depune spre exemplu 2 dosare care vizeaza acelasi post (ex: ofiter resurse umane) dar la 2 unitati penitenciare diferite? (1 dosar spre ex la Penitenciarul Gaesti si altul la Penitenciarul Rahova) si in cazul in care sunt respins la o proba la unul din penitenciare (exceptie facand evaluarea psihologica desigur), pot continua admiterea la cel de-al doilea penitenciar?

  Am citit Ordinul ministrului justiției nr. 3065/C/2020 , art.22 , alin.1 lit.a legat de cererea de inscriere cu o singura optiune pentru un singur post , dar daca sunt penitenciare diferite, nu pot fi facute 2 cereri, 2 dosare?

 2. Buna! Am vechime in invatamant 6 ani insa nu pe domeniul psihologiei. Daca iau post de profesor ofiter ce grad mi se va da? Mi se va lua in calcul vechimea din invatamantul preuniversitar pt functia de profesor ofiter? Un profesor ofiter se poate transfera pe post de psiholog ofiter pt detinuti sau la resurse umane? Are aceleasi drepturi precum ceilallti ofiteri? Poate sa ocupe o functie de director adjunct sau sef serviciu

 3. Buna ziua
  Aveți preconizata o data pentru concursurile din sursa externa, ofițeri – evidentă deținuți/ șef tura/ șef secție detinere?
  Mulțumesc

 4. Trebuie facut ceva cu sporul de 75%, ori să se acorde zile libere pe perioada suspendării școlilor. Am 2 copii și plătesc o bonă să-mi supraveghezee copii, școlile sunt suspendate, mă costă bona 2000 lei 10 ore pe zi. Ce să fac să incui copii singuri in casă toată ziua. Să judecăm ca oamenii, trebuie făcut ceva, vă rog să faceți ceva, a trecut o lună sî jumatate de când se intâmplă asta.

 5. Domnule Cosmin, pentru informațiile solicitate consider că sunt necesare solicitări la mai multe sectoare de activitate din sistemul penitenciar și eventual de la alte ministere. Vom reveni cu explicații amănunțite după primirea râspunsurilor de la forurile competente.

 6. Va salut! Ma puteți lamuri cu următorul lucru: la concursurile de trecere a agenților în corpul ofițerilor, pentru eliberarea adeverinței de la medicul unității ești supus unui examen ca la cei din sursa externa? Curiozitatea mea este legata de acel imc(indice masa corporala), am înțeles ca ii pica pentru un imc peste 30. Ni se aplica și noua?

  1. trebuie doar adeverinta nu fisa medicala / cu exceptia posturilor de la grupa de interventie, nu este o problema masa corporala desi evident ca poate fi o problema la proba fizica daca se urmareste post in sectorul operativ / cei supraponderali au o problema la traseu

   1. D-le Teoroc,
    Ce informatii aveti pt concursul din sursa interna? Cum va decurge? In sensul ca sunt foarte multe proceduri din sursa externa incepute,mai este timp de el anul acesta?
    Este foarte importanta pt noi aceasta informatie…

     1. Derularea probelor si a psihologicului se va face in ordinea postarii procedurilor de concurs? (Aici este de inteles sursa externa pt a ocupa posturi noi cat inca se mai poate) ,intrebam pt a ne putea organiza din timp,deoarece sunt mii de candidati din extern si de exemplu pt psihologic este imposibil sa faca fata chiar daca sunt 4 centre de testare acum.

 7. Bună seara,știți cumva când ar începe concursurile propriu-zise pentru agent operativ ,pentru unitățile care ar urma să încheie fișa medicală luni?Oare până la sfârșitul lunii s-ar termina de dat toate?

 8. Buna seara! Stiu ca nu are legatura cu acest articol, dar vreau sa va intreb daca pe fisa.medicala de la.medicul de familie scrie obezitate, se declara inapt canditatul? Ma interesez, pentru agent operativ/fochist. Multumesc

 9. Se pare ca nu sunt candidati pt ofiter psiholog resurse umane. Nu se gasesc candidati pt astfel de posturi deoarece conditiile specifice cerute sunt prea complexe. Se cere sa ai atestat in aparare si sa fii autonom, pai un astfel de psiholog nu-i convine dupa ce a ajuns pe o treapta mai inalta de psiholog sa vina la ANP unde salariul de 5000lei e tot atat ca in civilie. Ati vazut ca acolo unde-s conditii mai putine si candidatii is numerosi, cum de ex sunt la agenti. Domnule Teoroc aveti in vedere aceste aspecte pt posturile urmatoare, daca se doreste ocuparea lor.

 10. Asa este. Pt posturile de psiholog in peniteciare s-a inscris lumea, fiind o cuncurenta de 5-6 pe un loc pt ca se cerea sa fii doar sub supervizare, adica e pt cei care oricum sunt la inceput si nu au realizat un venit incat sa se compare cu cel de la ANP, dar pt cei care deja au cabinet si lucreaza, astia fac mai multi bani decat sa vina sa stea in ANP si cu stres.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *