Posturile unice salvează procedurile

OUG 34/2023 prevede la pct. IV, alin 1: “în anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice“. În continuare, la alin 6 se stabilește: “pentru posturile pentru care s-a afișat rezultatul selecției dosarelor de concurs anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se pot continua procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la data publicării anunțului privind concursul”. Avem deci două categorii de excepții respectiv pe tipuri de posturi (indiferent dacă există concursuri în derulare sau nu) și pe proceduri de concurs în derulare.

Astfel, toate procedurile de concurs pentru care s-a afișat selecția dosarelor anterior datei de 15 mai 2023, vor continua fără probleme. Pentru celelalte proceduri în derulare precum și pentru alte proceduri de ocupare a posturilor vacante care se au în vedere în viitor, se aplică regulile din OUG 34/2023, respectiv posturile trebuie să fie unice conform definiției din actul normativ sau să fie aprobate de Guvern prin memorandum (OUG 34/2023, pct IV, alin 5).

Procedurile de concurs în derulare, care nu se încadrează la excepția de la art IV alin 6, (selecția dosarelor nu a fost publicată anterior datei de 15 mai 2023) vor continua strict pentru posturile unice, urmând ca situația procedurilor pentru celelalte tipuri de posturi să fie decisă în relație cu MJ prin modalitatea memorandumului care spunem noi că ar avea atât argumente suficiente cât și șanse reale pentru aprobare. Șansa face ca majoritatea posturilor angajate la acest moment în proceduri de ocupare, inclusiv din sesiunea TCO, să fie posturi unice.

Lista posturilor care pot fi definite ca unice, din procedurile suspendate (nu ne referim la concursurile pentru care s-a afișat selecția dosarelor și care deci nu sunt suspendate!) – detaliile procedurilor se găsesc pe pagina ANP (ATENȚIE: ANP analizează încă situația pentru a lua decizia finală de continuare a concursurilor în concordanță cu restricțiile legale):

Sursa externa

 • posturi de medic specialist/primar (excepție medic psihiatrie);
 • post de ofițer SSM ANP;
 • post de arhitect șef;
 • posturi (ofițer+agent) ANP – DUIP;
 • posturi ofițer (medic veterinar);
 • posturi vacante de medic (dentist);

Conducere

 • post vacant de farmacist șef – Penit.Sp. București-Rahova
 • posturi director adjunct/echivalent
 • posturi  șef birou (resurse umane și formare profesională)

TCO

 • posturile de la cooperare și programe
 • postul de la juridic
 • posturile de la SSM
 • posturile de la MSU;
 • posturile de la informații clasificate
 • posturile de la secretariat
 • posturile din IT –  excepție posturi ofițer IT Arad, Brăila, Galați, Găești, Giurgiu, Ploiești, Slobozia și Tg. Mureș
 • posturile din resurse umane si formare  – excepție posturi ofițer resurse umane de la Penit. Craiova și Penit București-Jilava
 • posturile de ofițer monitor sportiv – reintegrare socială
 • posturile de ofițer din economico – administrativ:
  • asigurare tehnico-materială
  • servicii administrare, întreținere și reparații
  • producție
  • inginer agronom
  • parc auto
  • achiziții publice la Penit. Gherla
  • construcții la Penit. Timișoara și Penit.-Spital București Jilava
 • posturile din siguranța deținerii și regim penitenciar – excepție posturi de ofițer evidență deținuți

Foto:  Ștefan Alexandru – SNPP Filiala Penitenciar Spital Mioveni

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Concursuri în derulare. Excepții de la suspendare
Distribuie

31 de răspunsuri

 1. Bună ziua!
  Pe pagina ANP mai exista un concurs pentru care s-a afișat rezultatul selecției dosarelor de concurs anterior intrării în vigoare a ordonanței de urgență – concursul de director de penitenciar – și nu se regăsește în listă.

  1. acela nu e relevant / discutie separata / MJ isi doreste reluarea procedurii ca fiind cumva caduc / nu s a transat inca

 2. Dle Teoroc,
  Serios, prea putine concursuri din TCO sunt unice, pe bune…..

  1. nu pot fi definite unice decat in acceptiunea prevederii din OUG / si nu este prima data cand apare termenul si exceptia / pe cele care se suspenda tragem sa le deblocam in perioada urmatoare

 3. Majoritatea concursurilor merg mai departe, cei de la sindicate merita felicitari pt implicare.Sa nu uitam ca ordonanta la inceput bloca toate posturile care nu aveau proba scrisa data.

 4. Mulțumim pentru implicarea dumneavoastră (domnului Președinte și Vicepreședinți). Oare se poate ca un memorandum sa fie aprobat în următoarele 3 luni? Sau este prea devreme?

   1. Deficitul este mare in acest minister. Este mare nevoie de oameni. Va felicit si eu pentru implicare si pentru sustinere. Eu cred ca va fi cu reusita si se vor debloca posturile…. pentru ca multi ies la pensie si iar se va pune presiune pe “cei ramasi”.

 5. Domnule presedinte, cu tot respectul dar mi se pare o mare porcarie ca pentru posturile TCO pt informatica sa se organizeze concursul doar pt 8 posturi ca sunt unice iar celelalte ramanand in aer. Asa mare sa fie impactul bugetar ? o porcarie de ordonanta.

  1. nu de impact e vorba ci de incadrarea in definitia din oug ca post unic

 6. Cei din Educatie si-au incordat putin muschii si vor primii mariri salariale!!!!!
  Noi? Noi tipam ca vreo TCO si mai stiu eu ce! Pt NOI , salariile sunt mai putin importante se pare!!!!!!!! Altele sunt prioritatile!!
  Am vrea sa stim si noi cum stam cu maririle salariale, ACTUALIZAREA NORMELOR????

 7. Se vor mai scoate anul acesta posturi, cuncursuri din sursă externă în M.A.I înafară de cele unice?

 8. Se mai scot posturi, concursuri pentru M.A.I din sursă externă înafară de cele unice anul acesta?

 9. Se mai scot posturi, concursuri pentru M.A.I din sursă externă anul acesta înafară de cele unice?

 10. Bună ziua domnule președinte Teoroc. De ce nu facem demersuri pentru deblocarea normei de hrana și de echipament. Iar a crescut norma de hrana pe zi. Lunar pierdem din norma și echipament 600 lei. Char asa nu putem face noi nimic, numai ce ne dictează politicul?

  1. Ambele norme implica intreaga structura de aparare. Directia este data cumva de MApN in acest sens. Revendicarile pe aceste teme implica un amplu sprijin si din partea celorlalte structuri de aparare. Este un context mai sinuos…Actualizarea salariului de grad a fost meritulexclusiv al SNPP. Ce tine in totalitate de noi am realizat! Chiar daca uneori a implicat si proteste!

 11. Se mai scot posturi, concursuri pentru M.A.I din sursă externă anul acesta înafară de cele unice?

 12. Bună ziua !
  Ați putea publica o lista cu gradul de ocupare la fiecare unitate? va rog

  1. In principiu, nu! Sunt informatii care pot vulnerabiliza din anumite puncte de vedere. Cert este ca SNPP va monitoriza situatia pentru un echilibru intre unitati in cve priveste gradul de ocupare

 13. Echilibru intre unitati inseamna ca prostii ce au facut o scoala pot sta si 10 ani si nu se pot muta acasa.

 14. Oare pentru noi,aceștia care am făcut o grămada de timp voluntariat,venind de la chilometri ,pe banii noștri,mai avem vreo speranța de a mai da concursul pentru care eram deja înscriși?
  De ce oare se pun atâtea întrebări referitoare la plecatul personalului medical(medici,asistente,îngrijitoare)in alte țări când suntem nevoiți ,constrânși de situație și bătaia de joc din ȚARA NOASTRĂ ?

  1. ANP deja lucreaza la solicitarea de deblocare prin memorandum, care se va transmite la mj

 15. Bună! Acest lucru înseamnă că de exemplu dacă data limita pt înscriere este 29 mai iar odonatata se aplica din daa de 15, se va relua etapa de înscrieri?