Prima serie: 700 de posturi prioritar in operativ

Pe pagina MJ a fost publicat proiectul ordinului pentru aprobarea Regulamentului privind modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor/examenelor de ocupare a posturilor vacante de polițist de penitenciare şi a Procedurii de desfăşurare a verificărilor specifice şi criteriile de apreciere a comportamentului corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist de penitenciare.

Directorul General al ANP a solicitat MJ urgentarea semnarii si publicarii ordinului. In mod uzual MJ face rar exceptii de la perioada de minim 30 de zile in care proiectele se afla in dezbatere publica, dar ramane de vazut daca se reuseste o intrare  in vigoare mai accelerata a actului normativ elaborat in temeiul statutului special al politistului de penitenciare, act fara de care nu pot fi initiate procedurile de concurs. Imediat dupa ce ordinul va fi semnat de ministru, se va publica in Monitorul Oficial si va produce efecte. Se intentioneaza declansarea concursurilor cat de repede pentru a ocupa in prima faza cele aproximativ 700 de posturi identificate anterior ca fiind prioritare.

Scoaterea la concurs a posturilor vacante va urmari evident prioritatile pe unitati si sectoare. Pe baza centralizarilor efectuate de ANP, a fost realizata o analiza care s-a transmis in sistem (Nota 66167/10.04.2020) si care imparte unitatile in trei categorii de deficit de personal: ridicat (pana la 70% „grad de acoperire cu personal in funtie de nevoile reale”), mediu (70%-80%) si scazut (peste 80%). In fruntea „listei nevoilor reale neacoperite” pe domeniul operativ, se afla unitati ca Oradea si Arad cu procente dezastruoase care sunt putin peste 50%, motiv pentru care, de altfel, care vor primi prin repartitie din promotia SNPAP 2020 un numar mai mare de agenti (cel putin 24 absolventi pentru fiecare unitate), urmate in ordinea prioritatilor, la categoria „deficit ridicat” de Timisoara, Spital Mioveni, CE Tg Ocna, Severin, Satu Mare, Braila, Deva, Mc Ciuc, Galati, Giurgiu, Spital Poarta Alba, Spital Tg Ocna si Buzias.

Categoria de deficit in care se situeaza  unitatile influenteaza deci atat repartitia din scoli cat si concursurile din sursa externa, avand in vedere necesitatea echilibrarii statelor de functii. Mai mentionam si amanuntul ca o serie de unitati au aprobate si bugetate proiecte pentru instalarea sistemelor electronice de supraveghere a perimetrelor, detaliu care va conta in ecuatia prioritatilor in ocuparea posturilor, avand in vedere faptul ca unitatile care vor elimina posturile de paza de pe perimetre, vor putea utiliza personalul respectiv in alte misiuni si activitati.

Va invitam sa parcurgeti proiectul de ordin si sa ne transmiteti eventuale propuneri sau observatii. Daca prima parte a ordinului reglementeaza aspectele procedurale privind concursurile/examenele, care nu sunt detaliate in statut, in partea a doua avem o procedura de verificare a comportamentului corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist de penitenciare. Este vorba despre o conditie necesara pentru dobandirea calitatii de politist de penitenciare, prevazuta la art 11 lit h) din Legea 145/2019:

Art 11
h) Au un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare. Procedura de desfăşurare a verificărilor specifice şi criteriile de apreciere a comportamentului se aprobă prin ordin al ministrului justiţiei;

Proiectul de ordin stabileste criteriile care se vor avea in vedere la stabilirea comportamentului:

Persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 181 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deşi s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancţiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaţilor li s-au aplicat sancţiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunţat soluţii de renunţare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;

Persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancţiuni disciplinare (altele decât avertismentul sau mustrarea) în alte profesii în ultimii 3 ani anteriori datei de afișare a rezultatelor finale ale concursului, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;

Apartenența la organizații religioase, secrete sau de altă natură, nerecunoscute potrivit legii sau interzise prin Lege.

Pentru a limita interpretarile, proiectul defineste de asemenea sintagma „suficient de grave”;

În aprecierea caracterului suficient de grav al faptelor prevăzute la alin. (1) se ține seama de: tipul şi împrejurările de săvârşire a faptei, forma de vinovăţie, tipul de sancţiune aplicată sau tipul soluţiei dispuse faţă de candidat, conduita adoptată în timpul cercetării disciplinare sau al procesului penal, așa cum rezultă din documentele comunicate de instituțiile abilitate, impactul asupra opiniei publice generat de fapta persoanei în cauză, precm şi perioada de timp care a trecut de la aplicarea sancţiunii disciplinare, contravenţionale, administrative sau de la rămânerea definitivă a soluţiei de condamnare, de renunţare la urmărire penală sau la aplicarea pedepsei, de amânare a aplicării pedepsei ori a celorlalte soluţii prevăzute la alin. (1).

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Concursuri din sursa externa. Urgentare publicare ordin

255 Responses

   1. Dle teoroc lasand la o parte concursuri, COVID 19 si altele …
    face ceva SNLP-ul pentru a elimina discriminarea intre cei care beneficiaza de art. 109 privind acel ajutor si ceilalti care nu benefiaza de acest drept? Se preconizeaza actiuni in instanta, exista un proiect ceva la care se lucreaza din partea sindicatului…vreo sansa sa se reuseasca cu art. 111? Sau asteptam degeaba? Va spun ca vrem sa stim , daca nu se face nimic, macar incercam sa le rezolvam noi individual in instanta, MACAR INCERCAM !!! Sanatate multa!

     1. Multumesc pentru raspuns dl Tudorache , mergem pe initiativa dumneavoastra daca spuneti ca nu sunt indicate actiuni in instanta individuale. O zi buna

  1. Bună seara! Absolventă Licență Asistență Socială + Modulul Pedagogic Nivelul 1,promoția 2017 (Sibiu) și absolventă Master Securitate Națională și Euro-Atlantică, promoția 2019 (Craiova), fără vechime în muncă, aș dori să știu dacă se acceptă, dacă se dă examen, și în ce județe se fac angajări? Mulțumesc anticipat!

 1. Buna ziua,
  Intre ce perioada urmeaza sa se scoata locurile la concurs?
  As dori mai multe informati!
  Multumesc!

 2. Buna ziua! In ce consta proba scrisa? Se da proba scrisa din legi sau la o anumita materie romana/engleza ?
  Proba sportiva este identica cu traseul aplicativ pentru scoala de agenti de penitenciare?
  Multumesc!

   1. Bună ziua..scuzați deranjul..Se ştie ceva dacă se mai dă examen acum in vară la şcoala de Jandarmi Falticeni??Mulțumesc..

 3. Bună seara !
  Astept informatii din ce materie. Cand e perioada in care se da concursul .de la ce varsta si pana la ce limită de varsta.
  M-ar interesa pentru Targu Ocna .
  Toate informatiile ce sunt necesare.
  Multumesc !

 4. Bună ziua,în ce perioada va urma sesiunea de mutări? / Cate se organizează pe un an? Și,legal,este menționat că trebuie stat un minim de luni / ani undeva pentru a putea face cerere de mutare ?

 5. Buna ziua nu am reusit sa vad
  carere sunt funcțiile si posturile
  si daca sunt pt Iași locuri disponibile; tematica si bibliografia; perioada estimată de începere a înscrierile?
  Multumesc!

  1. Urmăriți site ul unității penitenciare pentru care sunteți interesat!
   Când se vor scoate posturi acolo veți găsi toate informațiile necesare:)

 6. Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitor la aceste posturi scoase la concurs…nu vi s-ar parea normal ca inainte de scoaterea la concurs din sursa externa aceste functii vacante sa fie scoase la schimbare in interior si abia apoi ce ramane si nu mai vrea nimeni sa fie scoase la concurs din sursa externa? Astept un raspuns din partea dvs. Va multumesc

  1. Bună ziua, îmi puteți spune vă rog ,dacă domnul ministru semnează proiectul privind organizarea si desfasurarea concursurilor, ele pot fi sustinute pe perioada stării de alertă?

 7. As dorii sa fiu informat in ceea ce priveste examenul ,înscrierea materii la care se sustin probele ,tot .Multumesc!

 8. Buna ziua. Am fost agent de politie timp de 7 ani, am fost cercetat intr-un proces, iar solutia a fost 10 luni cu suspendare. Ma pot reincadra in sistem si dupa ce perioada. Astept un raspuns. Va multumesc

  1. Calculeaza e simpu,exista o perioada de reabilitare pentru orice pedeapsa ( in principiu),insa trebuie intrebat la personal.

 9. Bună seara ! În Giurgiu sunt posturi ? Daca da , care se scot la concurs , când încep înscrierile și dacă este o limita de varsta. Eu am 46 de. Multumesc.

 10. Buna ziua domnule Stefan Teoroc aveti informatia daca si în MAI încep procedurile pentru angajarile din sursa externa cum era anuntat? Multumesc

 11. Bună ziua,în ce perioada va urma sesiunea de mutări? Cate se organizează pe un an? Și trebuie stat un minim de ani undeva pentru a putea face cerere de mutare ?

 12. Buna ziua. Am vrut de acum doi ani să încerc, dar nu am putut din cauza unui tatuaj de pe mâna, vizibil cu uniforma cu mânecă scurtă. Și in cazul meu, sunt convinsă că sunt alți mii. Prin alte țări, tatuați din cap până în picioare, sunt doctori, avocați. La noi … Aaa.. bine, avem și noi excepția noastră! Cât mai mulți penali la conducere … Poate se face-o schimbare în acest sens, prin 2050 așa …Sau poate chiar în aceste sensuri ..

  1. Eu știu ca doar la MAI sunt interzise tatuaje sau cicatrici care se vad in uniforma de vara. Si eu am unu pe mana si as dori sa incerc la Satu Mare, acuma vom vedea ce v-a fi. Doamne ajuta!

 13. Sa se angajeze și din cei ce sunt în rezerva?? Ca sunt mulți băieți capabili care nu au defăimat uniforma militara și nu au compromis cariera

 14. Buna ziua .As crea sa fiu anuntat , cand se fac inscrierile ?
  Mai multe detalii daca se pote ., va rog frumos .

 15. Buna ziua,
  In ce perioada urmeaza sa se scoata locurile la concurs?
  Îmi puteți spune în ce constau probele examinării?
  As dori mai multe informati!
  Multumesc!

  1. Bună ziua,dacă se va prelugi starea de alertă,se vor putea desfasura concursurile?Bineînțeles după aprobarea proiectului.

 16. Proba sportiva va fi identica cu aceea din anii trecuti pentru sursa externa ?
  Am citit mai sus ca momentan sunt posturi de ofiteri, pentru acest grad trebuie o facultate terminata sau doar bacalaureatul ?

 17. Daca nu stiti nimic,despre ce vorbiti?! Ca la guvern: vom face ,vom drege,am vrea?! Nu inteleg de ce e asa greu ca cei cu pregatire militara,MAI,MAPN,ISU,REZERVISTI sa intre asa greu sau deloc? Pana la urma esti doar paznic! Sau se tem cei din sistem ca vin unii mai pregatiti ca si legislatie?! Nu lucrati dosare penale sau nu va pune nimeni sa cunoasteti codurile,penal si procedura penala sau civila si alte documente.Din ce vad preferati pe ,,neica nimeni” dar sa se incadreze in articolul specificat! Spuneti conditiile clare si probele examinatorii! Restul lasati oamenii sa incerce!Daca nu ar fi cei din MAI nu aț-i avea ce pazi! Asa ca e cam ,,de puscarie” ideea ca ei nu ,,pot face fata”

   1. Daca la 46 de ani vrea sa vina la „paznic” la puscarie sigur e foarte bine pregatit si cei activi se tem de el.Cred ca nijte directori deja tremura de frica.Dar poate ca e mai mult genul care se da mare in fata vecinilor si nu se mai dezbraca de uniforma si spera sa-i plateasca MJ-ul rata la casa.Si la beemveul de colectie.

   2. Explicati mai bine de ce au fost inghetate concursurile sa priceapa si altii care vor sa fie „paznici” , ca exista o institutie intitulata Curtea Constitutionala si care isi mai da cu parerea aiurea’n tramvai despre niste chestii.Sigur va intelege tot romanu’.
    Si revin la parerea mea: daca pentru scoala ar selectiona doar unitatile care au deficit de personal destul de mare, ai mari sansele sa ramai si cu oamenii repartizati din scoala.Altfel degeaba repartizezi 15 oameni din scoala daca in prima sesiune de mutari pleaca si ramai iar in gaura de oameni.Chirie oricum vor incasa.

  1. Daca doresti sa fii paznic, aplica pentru un post cu acest profil. O sa fii surprins sa afli ca pentru a activa in acest sistem, in cele mai multe cazuri iti trebuiesc abilitati pe care nu le are toata lumea. Prin afirmatia pe care ai facut-o ai jignit multi angajati ai sistemului penitenciar. Iti doresc mult succes la un eventual examen si sa spui viitorilotcolegi ca tu esti cel care i-a considerat ca fiind doar paznici!

  2. Hahahaaaa… Ce tare ești. Nu are nici o treaba MAI-ul sau MApN-ul cu sistemul asta! Se vede ca habar nu ai despre ce vorbești. Trebuie sa ști legislație pentru ca fiecare persoană privata de libertate are drepturi, obligații și interdicții ei creează probleme și spețe în fiecare zi. Sunt multe funcții la operativ și fiecare are legislația ei separata. Și o greșeală costa mult. Tu ești doar un frustrat că, probabil, nu ai reușit sa intrii și crezi ca dacă nu ai întrat tu înseamnă că se întra cu „pile”. Ar fi multe de zis dar cum gândirea ta e atât de îngustă, ar fi o irosire de timp.

  3. pt ca e deficit de personal in toate celelalte structuri. se incurajeaza angajarea civililor, nu mutarea personalului dintr un sistem in altul. sterge ti balutza de la gurita si mai deschide o carte de gramatica eventual…

   1. Eu am absolvit Academia de Politie, Arma Penitenciara si Universitatea, facultatea de Drept. Si oricum nu ma pot incadra. Incerc de vreo 2 ani. Toti ma trimit sa urmaresc situl cand o sa se scoata posturi de ofiter din sursa externa. Adica niciodata. Posturile de ofiteri din sursa externa se fac doar la anumiti specialisti.. ( ex. Ofiter inginer, Ofiter medical, …). Mi sa spus in fata, m-ai bine nu faceai Academia si deja erai angajat, sau dute si mai fa o facultate, masterat daca vrei in structurile de forta. 🙂
    Intrebarea mea este, ce pasi trebu sa urmez ca sa fiu angajat in vri-o unitate din cadrul ANP ?

    1. Pentru orice post vacant se organizeaza concurs de ocupare in cazul in care este scos la concurs din dursa externa.Nu trebuie decat sa urmati pasii specificati in anunturile de scoatere la concurs a posturilor si sa va incadrati la criteriile specificate in anunt.

    2. Atunci cand termini Academia de politie, arma penitenciare, te repartizeaza automat pe functie..
     Cum poti sa spui ca nu te poti incadra?! :))
     Te-a mai dat de gol si gramatica limbii romane.

   2. Buna ziua, dl Teoroc. Daca proiectul se va aproba, care ar fi perioada de inscrieri? Intreb pentru cei care momentan lucreaza peste hotare si ar fi de ajutor o data aproximativa, ca sa stim daca va fi posibila reintoarcerea in tara. Multumesc.

    1. Semnarea si publicarea acestui ordin reglementeaa posibilitatea organizarii conursurilor. Scoaterea efectiv a posturilor la concurs vor depinde de mai multi factori inclusiv de cel bugetar. Urmariti acest site si vom publica din timp posturile in situatia organizarii unor concursuri

 18. Buna ziua!Care sunt conditiile de participare pt posturile care vor fi scoase la concurs?Exista o limita de varsta?Daca am satisfacut stagiul militar si am gradul de sublocotenent in rezerva pot sa ma inscriu pt recrutare din sursa externa? Va multumesc!

 19. Fiul meu a dat examen in 2019 la Targu Ocna si a cazut,imi puteti spune de cand incep inscrierile si din ce se da examen,mentionez ca suntem din Turnu Severin.Multumesc frumos

 20. Buna ziua as opta pt constanta ,am studii universitare sunt rezervist MAI jandarmi ,MAPN marina militară i prezent xond auto toate cat si automacaragiu sofer profesionist.va rog un mail pt perioada în care se fac înscrieri pt concurs Multumesc.

  1. Ca parctica anterioara, probele de concurs constau in interviu, proba practica (depinde de post), calculator,proba scrisa. Insa fiecare post scos la concurs poatye genera conditii specifice de ocupare si de concurs. Momentan asteptam semnartea orsdinului.

 21. Buna ziua.Am si eu o intrebare,daca am înființat un PFA pe numele meu pot susține examenul sau trebuie sa trebuie sa închid PFA-ul? Multumesc.

 22. Daca am facut doar o luna de armata si pe livret scrie inapt pe timp de pace, apt pe timp de razboi, pot sa dau examen? Multumesc.

 23. Sunt interesată eu intru in anul 3la asistență medicală și dacă se poate sa știu din ce metodologice se da și când încep înscrierile și ce criterii sunt mulțumesc

 24. Se scot în MAI domnule Stefan Teoroc din sursa externa cum a-ti zis în perioada urmatoate doar locuri de ofiteri nu si de subofiteri? Pe internet se vehiculeza tot felul de angajari în structurile MAI din sursa externa de-aia va întreb pe dvs pentru aceste informatii pentru ca detineti raspunsuri concrete despre aceste angajari.

  1. Noi suntem MJ nu MAI. Fiecare ordonator isi centralizeaza si prioritizeaza posturile la concurs functie de necesitati.Momentan in sistemul penitenciar se asteapta semnarea ordinului privind organizarea concursurilor

 25. Si in zona Brașov, sunt posturi? Si pentru femei? Dacă am 47 de ani, se poate sa ma înscriu pentru concurs? Am diploma cu licenta luată la facultatea de Drept.M-ar interesa ,dar doresc sa stiu mai multe detalii despre concurs și examene.Multumesc

  1. Limita de varsta o reprezinta cea a pensionarii. In privinta posturilor pe zona Brasov, asteptati ca penitenciarele din zona sa scoata aceste posturi la concurs. Se vor publica anunturile. Momentan insa asteptam semnarea ordinului de ministru privind oprganizarea acestor concursuri

 26. Buna ziua, as fi interesată pentru Vâlcea daca se vor scoate posturi la concurs din sursa externă. Multumesc frumos !

 27. Unii ne cred în continuare gardieni sau torționari. Depinde ce posturi TV urmăresc. Asta spune multe despre ei și lipsa lor de cultură. Au și impresii că știu ceva despre sistem.

 28. Buna ziua, sunt interesată pentru postul de ofițer, as vrea sa fiu tinuta la curent cu desfășurarea concursului, materii de examen. Multumesc

 29. Buna ziua,
  Am rugamintea daca este posibil sa fiu anunțată cand se vor face înscrierile pe Brăila!
  Multumesc!

 30. Buna ziua! Pentru Tulcea- ofiteŕi, se vor face incadrari? Va rog, cu respect, cand se preconizeaza examenul?
  Este limita de vârstă? Cu stima,

 31. Buna seara domnule Stefan Teoroc! As dori sa stiu daca se vor mai scoate pt sursa externa la concurs posturile de ofiter psiholog anuntate din iarna? Scuzati intrebarea, nu vreau sa par ca urmaresc doar banii, insa momentan am cabinet si sunt psiholog, am loc de munca. As vrea sa fac doar o comparatie sa stiu sa nu regret. Pt un ofiter psiholog debutant care este salariul net ? ce alte beneficii salariale mai sunt? Multumesc!

  1. Un raspuns concret asupra salarizarii nu vi-l putem oferi deoarece depinde de multi factori. In privinta drepturilor puteti studia statutul politstului de penitenciare si actele subsecvente care statueaza drepturile.

 32. Buna ziua, se mai poate intra in sistem daca in 2010 s-a pleca prin demisie facand o ,,prostie” acolo si ulterior am capatat si o condamnare 4 luni cu suspendare pentru abuz in functie, acum fiind reabilitat.
  Astept raspuns. Va multumesc.

 33. Buna ziua! In ce consta proba scrisa? Se da proba scrisa din legi sau la o anumita materie romana/engleza ?
  Proba sportiva este identica cu traseul aplicativ pentru scoala de agenti de penitenciare? V a rog daca se poate sa anuntati o data de inscriere.
  Multumesc!

 34. Unde putem consulta lista cu posturile de ofiteri ce vor fi scoase din sursa externa?
  Ce ne puteti de ordinul privind schimbarile de functie, un orizont de timp?

 35. Cu stimă Dl Stefan Teoroc. As fi interesat pt un post la Buziaș sau la Timișoara, menționez că am terminat facultatea de Inginerie sau trebuie sa ai studii in domeniu??
  Va multumesc.

 36. Bună ziua! Legat de anunțul postat luna trecută referitor la angajarea fără concurs cu contract determinat pe perioada de 6 luni ,nu s-a mai spus nimic! Eu unul am depus actele cerute online dar fără niciun răspuns!
  Mă refer la posturile vacante de la spital Poarta Albă …
  Multumesc anticipat

  1. Dacă aveți nota peste 8,00 nu mai trebuie să vă prezentați la concurs, veți fi fiind considerat intrat din oficiu datorită examinarilor anterioare.

 37. Buna seara, m-ar interesa și pe mine perioada de desfășurare a concursului, cât și in ce constau examenele respective, as fi interesat pentru Deva. Va multumesc !

  1. In situatia organizarii unor concursuri, fiecare unitate va publica anunt. In acest anunt veti regasi toate detaliile. Vom publica si noi kin timp util daca va fi demarata vreo procedura de concurs

 38. Pentru ca postarea include și o invitație la formularea de propuneri cu privire la respectivul ordin , aș dori să semnalez sintagma folosită pentru a limita accesul celor cu un comportament necorespunzător anterior: ,,Persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale,, Nu consider că cei care au fost sancționați pentru depășirea vitezei legale,neacordare de prioritate sau traversat intersecția pe culoarea roșie a semaforului se fac vinovați de un comportament nedemn. Dacă totuși s-a intenționat referirea la sancțiunea administrativă ca urmare a unei soluții într-un dosar penal , ar trebui corectați termenii. De asemenea, este posibil ca cei sancționați contravențional în mod repetat pentru tulburarea ordinii publice, port de arme albe , adresarea de jigniri si amenințări să fie considerați ca inadecvați acestei profesii , insă legile si articolele contravenționale ar trebui menționate in ordinul respectiv. În rest , numai bine si mult succes. Societatea are nevoie de lucrători in penitenciare care să constituie un model de comportament pentru cei aflați in executarea unei pedepse privative de libertate.

 39. Bună ziua!! Sunt interesată pt Tg Ocna !! Care este vârsta, ce examene se dau ?? As vrea sa aflu mai multe informatii. Multumesc

 40. Buna ziua.Si eu sunt interesată să aflu mai multe detalii despre înscriere și admitere.

 41. Domnule Stefan Teoroc în MAI se vor face sau nu în acest am încadrari din sursa în urma deficitului care este în politie? Au si anuntat ca în acest an se vor face angajari din sursa externa la nivelul politiei.

 42. Buna ziua .
  Pot sa imi depun dosarul si la Targu Ocna si daca se scoate aceste posturi as putea sa dau ? Adică sa fiu înscrisă la ambele ?
  Multumesc mult!

 43. Încep si angajarile în politie din sursa externa vad pe internet tot felul de anunturi ca încep si în MAI angajari pentru ca subofiterii asta însemnând 1600 de locuri dau examen pentru treapta urmatoate de ofiteri.

  1. Urmariti acest site.Vom detalia la momentul la care se vor organiza efectiv concursuri. Referitor la criteriile de departajare studiati proiectul de ordin care asteapta sa fie semnat ministrul justitiei

 44. Buna ziua ,va rog din suflet sa imi spuneti daca credeti ca va fi vreo sesiune de mutari intre penitenciare in vara aceasta ,lucrez de un an jum intr-un penitenciar ,iar sotul lucreaza la alt penitenciar in alt oras ,avem un copil care ne vede pe rand si il ametim dintr-un oras in altul in fiecare luna pentru a putea sta cu fiecare ,eu lucrez la 8 ore iar sotul la tura si nu ne putem vedea prea des. Va multumesc anticipat !

 45. Despre Severin, numiri in bataie de joc ! Dl DG prim numirile efectuate prin DZU e adevarat , pt functiile de director unitate, sef serviciu regim , sef serviciu asistenta psihosociala, sef serviciu logistica si sef serviciu asistenta psihosociala a-ti ales cele mai nepotrivite persoane ! Iarasi Severinul va fi dus in spate cativa ani !

 46. Domnule Presedinte ! Va rog sa nu stergeti acest mesaj pe care doresc sa-l transmit domnului podoreanudaniel74@gmail,com. COCOSELUL TATII VAD CA AI O VIZIUNE IMPLEMENTATA IN CEREBEL DE CATRE POSTURILE T.V. CA CEI CARE SUNT ANGAJATI SA AIBA GRIJA DE PENALII DIN TARA ROMANEASCA SUNT ‘PAZNICI’. UITE CA NU ESTE ASA cei care isi indeplinesc sarcinile de serviciu (supraveghetori,educatori,psihologi,escorte) nu sunt chiar asa cum consideri TU. In procent de 95 la suta au studii superioare.Daca vei reusi sa intri in sistemul penitenciar iti vei schimba parerea.Cei din acest sistem nu sunt paznici,nu sunt gardieni cisunt OAMENI IN PRIMUL RAND CARE STIU SA GESTIONEZE O SITUATIE DE CRIZA IVITA INSTANTANEU(ASTA O SPUNE UN TANAR PENSIONAR – AM IESIT LA PENSIE IN 2018 DUPA 32 DE ANI DE ACTIVITATE).

 47. Bună ziua! Se vor organiza angajări în administrativ în perioada următoare? Mă interesează domeniul financiar. Vă mulțumesc!

 48. Buna ziua! In cat timp se poate prezenta un razpuns concret in legatura cu posturile din sursa externa?
  Multumesc!

 49. Bună seara,
  Sesiunea de mutări, cu aproximație, cât se mai lasă așteptată?
  O să revină starea de urgență cu noi în aceeași situație.

 50. (editat) Admin: Cu tot respectul, comentariul a fost editat in integralitate pentru a nu da nastere unui spectacol gratuit. Toate sectoarele dintr-o unitate isi au importanta lor pentru a functiona sistemul si a intregi rolulpe care-l avem in structura de aparare si siguranta. Nu am inteles chestiunea legata de sporuri. Toate sporurile sunt acordate pe baza unor determinari la fiecare loc de munca dintr-o unitate. Nu am intelce a lipsit persoanlului din operativ in perioada de urgenta, inainte si dupa. Mai clar, te rog!

 51. Bună ziua! De ce se spune în ordin ca înscrierile încep de la 15 zile de la publicarea lui, dacă nici nu sunt detalii concrete despre treaba asta? 15 zile sunt trecute de atunci, deci nu se mai pot face înscrieri?

 52. Se mai scot locurile sau nu ? Aștept cu nerăbdare legile sa fie publicate și startul înscrierilor dar nimic observ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *