Inclusiv 12 posturi vacante de preot

Procedura de ocupare a unui numar de 75 de posturi vacante in cadrul sectorului reintegrare sociala a fost declansata astazi. Posturile scoase la concurs sunt de ofiteri, Pe platforma online a Administratiei Nationale a Penitenciarelor se regasesc detalii complete privind conditiile specifice de ocupare a posturilor, probele de concurs precum si bibliografia sau tematica de concurs. De asemenea, procedura de concurs se va realiza in centrele de concurs mentionate pe pagina ANP. Parte din documentele care sunt necesare la depunerea dosarului le regasiti in cadrul anuntului procedurii de concurs. Pe langa cele 75 de posturi din sectorul reintegrare sociala, in cadrul aceleeasi proceduri mai sunt scoase la concurs si 12 posturi de preot din ANP si din unitatile subordonate.

Click pe imagine pentru a fi redirectionati catre informatii complete privind ocuparea posturilor prin concurs:

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Concursuri – 75 de posturi pentru reintegrare sociala, in Politia Penitenciara

47 de răspunsuri

 1. Vă salut!
  Funcțiile de ofițer(monitor sportiv) au fost eliminate de nu se regăsesc în anunț sau pur si simplu sunt ocupate toate si nu aveau cum sa fie scoase la concurs?

 2. Buna seara,
  Multumim pentru update. Daca suntem inscrisi la concursul din sursa externa pentru agent operativ, ne putem inscrie si la cel pentru ofiter? (daca indeplinim cerintele, desigur)

  Multumesc

   1. Sa intelegem ca daca vrem sa aplicam pentru posturile de asistent social in 2-3 penitenciare nu este posibil? Trebuie sa aplicam doar la un penitenciar?

   2. Am găsit explicația. S-au modificat anexele pe reintegrare socială. Credeam ca doar la aparatul central, dar e si pe unitățile de penitenciare. Vă mulțumesc.

   3. Profesorii ofiteri din scoala Tg. Ocna lucreaza si cu detinuti? sau doar cu elevi?Pe timpul verii profesorii ofiteri beneficiaza de cele aproape 3 luni de vacanta precum si de vacantele de iarna si Paste, precum beneficiaza profesorii din invatamantul preuniversitar un psiholog ofiter din penitenciar are un spor de 25% in timp ce un ofiter profesor de psihologie din cadrul Scolii Tg. Ocna nu stiu daca mai are acest spor. Pe timpul verii profesorii ofiteri beneficiaza de cele aproape 3 luni de vacanta precum si de vacantele de iarna si Paste, precum beneficiaza profesorii din invatamantul preuniversitar?

   1. pot participa sa concurez pe doua posturi de la doua penitenciare diferite? unul de ofiter psiholog de la un penitenciar si altul de profesor ofiter de psihologie din cadrul Sc. Tg Ocna?

 3. Buna seara,daca am un dosar penal in curs pentru conducerea unui moped neinmatriculat pot depune dosar pentru agent operativ sursa externa? Multumesc pentru raspuns!

 4. Buna seara! As dori sa stiu daca se ia in considerare vechimea din civilie pt postul de psiholog?Mentionez ca am 8 ani vechime in munca, din care doar 3 in domeniul psihologic. As dori sa stiu cu ce grad as pleca si din cat in cati ani se face inaintarea in grad pt ofiteri psihologi? Imi puteti spune, aproximativ cam ce la nivel salarial m-as incadra? Multumesc!

  1. Extras din statut, art. 16 – (1) Numirea în funcții publice de execuție a candidaților admiși la concursul din sursă externă se face ca polițiști de penitenciare debutanți, cu o perioadă de stagiu, cu excepția situațiilor prevăzute la alin. (5) și (6). În situația ofițerilor și agenților admiși la concurs în funcții publice de execuție din sectorul siguranța deținerii și aplicarea regimurilor, aceștia vor fi încadrați ca debutanți, cu excepția persoanelor prevăzute la alin. (6).

   1. Asta inseamna ca nu se va lua deloc in considerare vechimea din civilie? Eu am inteles de la cineva ca da. M-ar interesa daca ofiterul psiholog face si ore suplimentare, sau daca programul lui e strict de 8h/zi?

    1. Se ia in considerare vechimea in specialitate. Orele suplimentare sunt dispuse a fi efectuate de catre coducerea unitatii. Daca este cazul, se pot efectua si ore suplimentare/programul este, de regula, de 8 ore/zi/program normal de lucru. Insa pot fi activitati specifice care sa afecteze ciclitatea unui program normal.

   2. In ce mi-ati dat dvs spune ca vor fi angajati ca ofiteri debutanti , respectiv subinspector, fara a se lua in considerare vechimea din civilie, insa aceasta se ia in considerare la salarizare. Am sunat la ANP si mi s-a spus ca un debutant ia 4000 lei si daca am vechime din civilie 10 ani iau 7000lei domnule Cristian Tudorache.

  1. Anexa nr 3-Reintegrare socială în care erau trecute funcțiile de ofițer(monitor sportiv) s-a modificat. Nu mai sunt trecute aceste funcții. Intră pe site-ul ANP la secțiunea “Acces în sistem”.

 5. Scuze pentru intrebare in afara subiectului. Ce se mai aude de sporul de 75% pentru parinți pe perioada intreruperii școlii? Totodată vă rog să insistați să se dea de când a inceput școala, retroactiv, la nou in sistem mă aștept să se invoce lipsa normelor și să se piardă drepturi.

 6. Buna ziua, m-am inscris pentru posturile de agent operativ, insa am o intrebare:
  Legat de OMJ 4800/C/2018, acolo sunt prezentate si niste modele de completat documentele necesare pentru anumite actiuni si niste tabele/ desene, trebuiesc si acelea invatate sau? Eu am invatat doar acele 360 de Articole si voiam sa stiu daca la proba scrisa vor fi necesare si acele tabele si desene.

   1. Buna ziua, va adresez inca o intrebare: testarea psihologica unde se va tine avand in vedere ca sunt din judetul Braila? Proba sportiva se va da la nivel de penitenciar sau tot in centre zonale?
    Legat de proba scrisa, asta stiu ca se da la penitenciarul unde ne-am inscris. Multumesc!

    1. Avand in vedere practica de pana acum, psihologicul se va sustine la Bucuresti-Rahova ori iasi pentru candidatii din Braila. Nu va pot inainta un centru de testare anume. Contextul epidemiologic va cantari enorm in ecuatia stabilirii unor date/modalitati de sustinere a psihologicului.

 7. Buna ziua!

  Referitor la postul de Ofiter Psiholog ( Reintegrare Sociala), este vreo problema daca la dosarul ce trebuie constituit, atasez în loc de atestat de libera practica , o adeverinta emisa de Colegiul Psihologilor, comisia de aparare si siguranta nationala, care mentioneaza detinerea atestatului in specialitatea Psihologie aplicata în domeniul securitatii nationale cu treapta de specializare si forma de specializare aferenta, deoarece nu am primit înca în format fizic atestatul?

 8. pot participa sa concurez pe doua posturi de la doua penitenciare diferite? unul de ofiter psiholog de la un penitenciar si altul de profesor ofiter de psihologie din cadrul Sc. Tg Ocna?

 9. Bună seara, concursurile din data de 14.10 și 22.10 se mai țin? Pana acum au fost analizate doar dosarele, celelalte probe când se vor da? Mulțumesc.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *