Posturi in sectorul economico-administrativ

S-a dat startul pentru ocuparea posturilor de ofiteri si agenti in sectorul economico-administrativ din cadrul sistemului penitenciar. Repartizarea posturilor pe unitati, agenti si ofiteri, conditiile specifice de ocupare, probele de concurs, bibliografia si tematica, detalii cu privire la norme si bareme pentru probele eliminatorii, toate aceste informatii sunt afisate pe site-ul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. De asemenea, procedura de concurs se va realiza in centre de concurs prestabilite. In masura in care sunt intrebari conexe acestor concursuri, le asteptam in sectiunea comentarii.

Toate informatiile de mai sus, inclusiv unele documente ce va sunt necesare la depunerea dosarului, le puteti accesa prin click pe imaginea de mai jos:

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Concursuri – 328 de ofiteri si agenti pentru Politia Penitenciara

120 de răspunsuri

   1. daca sunteti destept va rog sa raspundeti care este baza legala care interzice politistilor de penitenciare sa participe la concurs din sursa externa? dar nu sunteti destept!

    1. nu exista interdictie dar din pacate nu exista nici temei / daca gasiti in statut baza legala pentru acces la comun cu sursa externa, puneti aici articolul / neavand temei, nu se poate organiza o astfel de procedura

 1. Atenție! Se cere și copie după certificatul de naștere! Nu este specificat, dar se cere. Drumuri făcute în vânt până la poarta lor. Pe site un se spune despre așa ceva, suni și zic sa te uiți pe site și când te duci de la km distanță te trezesti că îți lipsesc hârtii. Tipic românesc!

  1. Nu putem pune eticheta asta la modul general. Politica de resurse umanbe si-o organizeaza fiecare unitate in functie de capacitatea celor care conduc aceste structuri. daca comunicarea nui este atat de eficienta, incercati sa va adaptati.

 2. Buna ziua, o persoana care are absolvita facultatea de drept, poate participa la concurs pentru a ocupa un post de ofiter achizitii publice? Multumesc

 3. Buna ziua,

  Testarea psihologica se va organiza la Rahova, centrul de concurs sau la unitatea care are scos postul la concurs? Agent sau ofiter psiholog au toate unitatile penitenciare, dar au si pentru psihologia personalului?
  De asemenea, o parte din candidati vor sustine testarea scrisa, iar cealalta , dupa o metoda stabilita ulterior de catre comisia de examinare. Ce inseamna aceasta? Scris, grila, mixt ( grila+scris ) ?

  Va multumesc,

  1. Cel mai probabil. testarea psihologica se va organiza la Rahova. Ramane de vazut capacitatea si contextul in care psihologii angrenati se pot organiza si sub alte forme. Informatiile se vor obtine in timpo util. La acest moment, psihologul de personal lipseste din majoritatea unitatilor penitenciarelor. Referitor la organizarea probelor, fiecare etapa se va organiza in functie de contextul, in special, epidemiologic. Inca nu sunt setate pe mom,ente.

 4. Bună seara se poate să mă înscriu la două penitenciare o dată, pe posturi diferite? Psihologicul și fișa medicală vor fi valabile pentru amândouă posturile? Mulțumesc.

  1. Va puteti inscrie la doua proceduri de concurs. Prima procedura este asimilata posturilor in operativ, a doua asiumilata celei din medical si a treia celei din economico-administrativ. Deci, va puteti inscrie la o singura unitate intr-o procedura de concurs. Daca doriti sa va inscrieti, spre exemplu, la Rahova pentru un post de asistent si la Tulcea pentru uinpost in operativ, o puteti face. Nu puteti insa sa va inscrieti pentru upostul de asistent la doua unitati diferite.

   1. Bună ziua, mă gândeam de exemplu așa: la Oradea pe agent responsabil economic și la Aiud pentru agent casier!
    Este ok așa?
    Este adevărat că proba scrisă va fi grilă? Am văzut că așa ați răspuns ieri la câteva din întrebările posibililor candidați! Mulțumesc frumos.

 5. Buna ziua. Dosarul de concurs pentru ocuparea posturilor de ofiter se depune la unitatea la care se doreste desfasurarea activitatii sau la centrele de concurs?

 6. Bună seara! Acestea sunt toate posturile scoase la concurs?!…sau mai urmează și altele? Spre exemplu cele din octombrie 2018, care au fost anulate, ce s a întâmplat cu ele? Nu se regăsesc in lista celor actuale. Vă mulțumesc!

 7. Buna seara! Funcțiile de conducere (sef serviciu regim, sef serviciu siguranta, sef de secție, sef de tura) vor fi scoase la concurs anul acesta? Multumesc!

  1. Din pacate, in acest an se vor scoate punctual doar functii de conducere pe medical si unele functii unice care necesita ocupare justificata. Anul acesta slabe sanse pentru functiile de conducere din operativ.

 8. Bună.
  Va fi oare singura etapă de concursuri pentru ofițeri, sau se preconizează încă una, cu posturi și în alte unități?

 9. Bună ziua,

  Cum se face ca tocmai sindicatul reprezentativ pentru sistemul penitenciar românesc ce ar trebui să ne reprezinte interesele, nu o face? În speță, majoritatea membrilor sindicatului este reprezentată de agenți, care, pe bună dreptate își doresc să concureze pentru un post de ofițer. Pe cale de consecință, vă rugăm să ne spuneți, ce a facut organizația sindicală pentru a permite agenților în activitate, să participe la concursurile de execuție pentru ofițer sursă externă, în care este specificat ”La concurs nu pot participa persoanele care au calitatea de polițist de penitenciare”. Articolul 11, din statulul polițiștilor de penitenciare 145/2019, ne spune cine poate dobândi calitatea de polițist de penitenciare, condiții pe care fiecare dintre agenții din activitate le îndeplinesc. Unde este restricția? De ce nu pot participa agenții? Și mai ales de ce, în fluxul logic, instituțional, nu era firesc să fie întâi trecerea agenților în corpul ofițerilor și apoi sursa externă? Mai ales ca fiecare structură a restricționat efectiv posturile ce vor fi scoase la sesiunea unică de trecere a agenților în corpul ofițerilor?

  Am citit răspunsurile domnului Tudorache și as aprecia un răspuns puțin mai elaborat, poate din partea domnului TEOROC.

  Vă mulțumesc

 10. Nicaieri pe site-ul Anp nu exista informatii despre calendarul de desfasurare a concursurilor, data depunere dosare…cu penitenciarul organizator al concursului poti lua legatura doar pe mail…intentia este sa nu se poata inscrie toti doritorii??? Pt Focsani nu se raspunde la mail, concursurile sunt organizare in alte penitenciare…e un haos

  1. Mai concret, cu ce va confruntati? Poate putem ajuta…Calendarul desfasurarii probelor de concurs se vor stabili si vor fi atasate la anunturile de concurs. Procedura a fost declansata prin afisarea anunturilor de concurs. Vor urma sa fie detaliate si celelalte aspecte in masura in care se vor stabili.

 11. Dacă am avut calitatea de polițist, gradul agent șef adjunct, am plecat prin demisie, am fost condamnat cu suspendare intervenind reabilitarea de drept pot depune dosarul ptr agent conducător auta?
  Aștept răspuns. Vă mulțumesc.

 12. Buna ziua, pentru trecerea agenților in corpul ofițerilor..ce se mai aude? Se va mai organiza in acest an? Sau nu reprezintă o prioritate cariera profesională a polițistului de penitenciare? Mulțumesc!

   1. Pentru sesiunea unica,examenul va fi tot grila?
    Exista posibilitatea de a fi mixt?
    De exemplu suntem multi care am fost inscrisi la examenul din 2019 pe cele 38 de posturi de ofiter,care probabil aici vor fi scoase.
    In afara de jurist si alte posturi unde nu se poate grila, aveti informatii sau ce se discuta pentru cele de ofiter evidenta detinuti? Grila/mixt/sinteza?

 13. Buna seara,

  Ma puteți ajuta cu detalii referitoare la aceasta condiție “autorizaţie de acces la informaţii clasificate conform nivelului prevăzut pentru post, specific fiecărei unităţi.”?

  Mulțumesc,
  O seara plăcuta!

 14. Buna seara!
  Conform anexei nr. 4 – Centre Concurs – pentru postul „ofițer (economist)” – Penitenciar Jilava examenul se va sustine la Timisoara. Confirmati?
  Multumesc!

  1. Nu aveti incredere in informatiile de pe site-ul ANP? Daca centrul de concurs pentru Jilava pentru acel post este Timidoara, atunci Timisoara este. Verficati informatiile accesand site-ul ANP. Daca dati click pe imaginea de la sfarsitul acestui articol veti fi directionat catre site ANP unde gasiti toate informatiile.

 15. Buna seara! Se poate depune un dosar pentru fochist si un alt.dosar pentru conducator auto, la acelasi penitenciar? Pentru conducator auto este nevoie si de atestat transport persoane? Daca da atestatul se poate obtine si dupa angajare?
  Cand se afiseaza detaliile cu privire la data depunerii dosarului si care sunt actele necesare?
  Multumesc

 16. Buna ziua, am si eu cateva intrebari:
  1.Pentru ocuparea postului de medic veterinar, atestatul de libera practica trebuie sa fie eliberat de către colegiul medicilor veterinari din judetul in care se afla penitenciarul care scoate postul la concurs?
  2.Care este primul pas in a ma înscrie la concurs?

 17. Bună seara! Pentru proba medicală, se aduce fișa medicală de la medicul de familie sau se efectuează în unitatea de concurs?

 18. Există vreo limită în ceea ce privește ochelarii de vedere cu privire la dioptrii pentru sectorul economico-administrativ?
  Vă mulțumesc!

   1. Banuim ca macar la sesiunea unica nu se va ingradi si dreptul de a concura pe mai multe pozitii???
    Macar asta sa fie salvat,daca de interdictii ne-am umplut ….

   2. Multumesc de raspuns, nu ati fost destul de explicit, un articol sau text de lege imi puteti da prin care se face referire sau interzice participarea agentilor,ofiterilor de politie penitenciara la inscrierea in concursuri organizate de A.N.P penitenciarele subordonate A.N.P -ului, Va multumesc.

    1. publicam un articol pe tema / insa este suficient sa va uitati in statut la art 96-98 si sa observati ca nu exista optiunea / accesul agentilor la fct de ofiteri de executie se face prin sesiunea unica anuala dedicata agentilor (trecerea agentilor in corpul ofiterilor)

 19. Multumesc de raspuns, nu ati fost destul de explicit, un articol sau text de lege imi puteti da prin care se face referire sau interzice participarea agentilor,ofiterilor de politie penitenciara la inscrierea in concursuri organizate de A.N.P penitenciarele subordonate A.N.P -ului, Va multumesc.

 20. Buna ziua.
  Pentru postul de agent magaziner, in textul anuntului de concurs, se precizeaza ca metoda de sustinere a probei scrise se va stabili de catre comisia de concurs.
  Aveti vreo informatie despre cum se intentioneze sa se opteze referitor la acest post? Grila sau redactarea unei lucrari?

 21. Buna seara, am o întrebare dacă sunt fata și am tatuaje unul la vedere pe mâna se poate sau nu ? Stiiam ca s-a scos limita de înălțime dar tatuajele încă sunt o problema chiar dacă pot fi ascunse .. Mulțumesc !

 22. Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu privirea la tipul de examinare pentru incadrarea directa, ofiter achizitii , va fi grila sa redactare lucrarea?
  Cu multumiri,

   1. La aceste concursuri examinarea scrisa pentru posturile de ofiter se vor face grila sau cu redactarea? (Am mai vazut pe aici mentiuni ca este evaluare grila, voiam sa ma asigur cu privire la cele 2 functii ofite/agent).
    Va multumesc!

 23. Buna seara, daca am depus dosarul pentru un post de agent, mai pot aplica si pentru un post de ofiter agronom? Am diploma de inginer agronom obtinuta in 2014 cu experienta in domeniu.

 24. Revin si eu cu o intrebare anterioara:
  Pentru postul de agent magaziner, in textul anuntului de concurs, se precizeaza ca metoda de sustinere a probei scrise se va stabili de catre comisia de concurs.
  Aveti vreo informatie despre cum se doreste a se proceda referitor la acest post? Grila sau redactarea unei lucrari?
  Multumesc.

 25. Bună ziua! Pentru ocuparea postului de agent in cadrul sectorului medical lucrarea va fi grila sau consta in redactarea unei lucrări? Va multumesc!

 26. Buna ziua! Pot opta pentru 3 posturi și anume ,agent contabil, agent responsabil economic si agent achizitii publice? Pot depune 3 dosare? Nu am înțeles exact cum e cu procedurile. Va mulțumesc frumos pentru răspuns.!

 27. Am vazut comentarii cum ca testul va fi grila, insa in metodologie de exemplu, la agent resp.economic scrie REDACTAREA UNEI LUCRARI SCRISE….ceva de genul
  Pana la urma cum va fi?
  Multumesc

 28. Buna ziua.stiu ca s a mai întrebat, însă doresc sa va întreb iar,poate aveți noutăți referitor la aceste posturi.Pentru AGENT CASIER,proba scrisa va fi grila sau sinteza?
  Va mulțumesc!

  1. Modalitatea de susţinere a probei scrise din cadrul concursului de ocupare a
   posturilor de ofițer (construcții)/ofiţer (construcţii)-Unitatea de Implementare Proiecte, ofițer (medic veterinar), ofițer (inginer agronom), ofițer (inginer zootehnist),
   fițer (tehnologia produselor alimentare), ofițer (prelucrarea lemnului), agent (magaziner), agent (instalator/instalator sanitar și gaze), agent (gospodar), agent (agronom),
   gent (casier), agent (fochist), agent (electrician), agent (achiziții publice), agent (construcții), agent (tipograf), se stabileşte de către comisia de concurs.

 29. Bună ziua, pentru un post din economic este importantă înălțimea sau greutatea atunci când va fi realizată fișa medicală? Este exact ca la agent operativ, se ține cont de IMC? Eu am făcut fișa medicală în 2019, pentru un post din economic, la unul din acele concursuri suspendate, dar nu m-am confruntat cu această situație! Mulțumesc frumos!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *