5 ani de la initiativa SNPP

In anul 2015 SNPP (pe atunci SNLP) deschidea un capitol. Am detectat o situatie si am formalizat demersul. Ministerul Justitiei ne-a raspuns in scris confirmand interpretarea noastra: in minister pe durata concediului de odihna se plateste o indemnizatie in care se include si sporul pentru conditii de munca. In sistemul penitenciar calculul indemnizatiei este gresit incluzand strict sporul de pericol care este spor permanent. De-a lungul anilor am abordat problema in multiple feluri dar orice sansa de solutionare armonioasa prin dialog a disparut odata cu raspunsul aberant al directorului general in exercitiu prin 2016 care se putea sintetiza “hai pa, ca va ajunge concediul suplimentar”. Ce-are a face una cu cealalta, nimeni nu a inteles.

Daca ANP a inchis subiectul la acest mod, ne-au ramas protestele si actiunile in instanta. Revendicarea a fost sustinuta permanent, iar instantele au inceput usor usor sa dea castig de cauza sindicatelor, pana cand practica s-a consolidat. Daca pana la Decizia 51/2019 a ICCJ mai erau dubii in interpretare, totusi dupa acesta decizie, cel putin problema indemnizatiei de concediu ar fi trebuit solutionata instant. Dar inertia continua (nu numai la noi, pentru ca si in restul structurii de aparare se practica). In ultima perioada presedintele SNPP a purtat cateva discutii cu Directorul general ANP pe aceasta tema si putem confirma ca exista intentii certe de rezolvare si ca pentru acest rezultat se duce munca de convingere cu specialistii MJ.

Nu ne dorim altceva decat sa trimitem in istorie aceasta divergenta si sa intram in normalitate. Pentru a ajuta inca o data inchiderii cat mai rapide a situatiei in sens pozitiv, SNPP a transmis o adresa catre MJ si ANP cu argumente simple si cat mai clare, precum si cu speranta ca aceasta va fi ultima piesa din acest joc de puzzle care dureaza de prea mult timp.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Concediu cu sporuri. Un final pe care il vrem corect si rapid

23 de răspunsuri

   1. Dle Teoroc, aveti cunoștință de cazuri in care colegii au dat in judecata Anp/Mj pt acest drept(decont rate casa inainte de 2019)?

  1. inseamna absolut tot / conditiile sunt grele, vatamatoare, periculoase si deosebit de periculoase / omj 399/c/2007 – nepublicat in monitor / la acestea se adauga spor noapte tratat distinct

 1. Si de asemnea inca o intrebare,daca am fost viciati in mod clar de plata sporurilor,nu ar trebui acordate retroactiv tuturor pe ultimii 3 ani?
  Astept cu interes raspunsul dvs.
  Multumesc!

  1. doar prin instanta / este f important sa vedem dreptul recunoscut si acordat de acum pe viitor / acordare de buna voie pe 3 ani retro nu s a mai intamplat pana acum / la politie au oug si tot nu se hotarasc / si acolo e vorba de studii si fidelitate care la noi sunt ok

  2. Numai in instanta o sa castigam pe 3 ani in urma. Bine ar fi sa rezokvam si de acum in colo. Snpp are o serie de procese care nu vor stagna pt ca ramane capatul de cerere privid cei 3 ani in urma.

 2. Si o ultima intrebare,va rog frumos,extra articol:
  In situatia in care faci decont pe servicii turistice in afara zilelor de concediu,cu cat se impoziteaza ? 10% pe venit ,sau impozitul mare de aprox. 42% pt toata contributiile?
  Multumesc frumos.

 3. Legat acel punct de vedere care diferențiază termenul ‘locuinta’ de termenul ‘imobil’ din cauza căruia nu e permisă decontarea terenului aferent unei case se mai caută clarificări sau rezolvări? E foarte interesant cum se naște un drept de a ti fi decontată rata dar in același timp suntem forțați fie să platim terenul din buzunar, fie sa ne lipsim de curte/loc de parcare/terasă/ etc

  1. sunt trimise interpretari si instructiuni in unitati / trebuie defalcat in contracte nu trebuie sa va lipsiti de nimic / se va deconta locuinta / sunt necesare valori distincte pe locuinta si teren/parcari

 4. Sumele pe care colegii nostri urmează să le primească, sunt cuprinse între 70-200 lei (sume nete), care se adaugă la valoarea salariului de funcţie actual, ulterior urmând a se mări baza de calcul pentru sporurile pe bază de pontaj, existând colegi care, dacă lucrează SDSL sau ture, pot să aibă o crestere chiar mai mare decât cea estimată anterior.

  Preluat după sindicatul MAI la noi când?

 5. Buna ziua! Pe langa acest subiect, vreau sa ne detaliati si noua in ce stadui sunt procedurile de achizitie a noului echipament? Am ajuns deja sa nu mai fim 2 politisti in aceeasi uniforma. Fiecare de pe unde a reusit sa si mai reinnoiasca uniforma cu elemente care nu fac parte din tinuta aprobata. Va rog in numele tuturor colegilor -care nu sunt multi- faceti un pic de lobby pe langa acest subiect. Zi buna!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *