În perioada 22-25 Octombrie s-a desfășurat la Prum – Germania, Conferința Anuală a Parteneriatului Sindicatelor din Penitenciare cu delegații participante din Polonia, Ungaria, Slovacia și Germania. Cu această ocazie, SNPP, membru cu drepturi depline în cadrul Parteneriatului a fost reprezentat de o delegație formată din președinții filialelor SNPP ANP, Miercurea Ciuc, Oradea și Timișoara.

Pe parcursul celor două zile de lucru, participanții s-au familiarizat cu realitățile sistemului penitenciar german, prin vizitarea penitenciarelor din Trier și Saarbrücken și au avut posibilitatea analizării modului în care funcționează dialogul social în fiecare dintre țările participante. De asemenea, prin vizitarea Parlamentului din Saarland s-a creat posibilitatea discutării cu reprezentanții legislativului landului german a politicilor germane privind securitatea și migrația.

Fiecare organizație sindicală și-a prezentat activitatea desfășurată de la ultima întâlnire și au fost abordate subiecte privind condițiile de muncă și salarizare, riscurile asociate profesiei, deficitul de personal și condițiile de pensionare. Schimbul de informații s-a dovedit util, cu această ocazie fiind identificate nevoi comune ale organizațiilor sindicale și s-au discutat diferite propuneri privind colaborarea în viitor.

Adrian Neagoe – vicepreședinte SNPP

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Colaborare internațională SNPP – Parteneri din alte sisteme penitenciare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *