Desi suntem pe ultima suta de metri cu acordarea dreptului la decontarea cheltuielilor turistice, punem tuturor la dispozitie o corespondenta cu ANP, ce va fi utila unitatilor care la acest moment inca inteleg sa interpreteze normele in dezavantajul salariatilor si blocheaza deconturi de cheltuieli pe motivul lipsei certificatelor de clasificare sau tergiverseaza decontul pierzand timp cu aceste verificari inutile. Desi nu mai este mult din 2019 iar deconturile trebuie urgentate daca mizam pe o reorientare a economiilor de la turism catre plata normelor, retinem aspectul ca si in 2020 vom avea un cadru legislativ similar sau identic si de aceea clarificarea ANP e cu bataie mai lunga.
Stim sigur ca se intampla la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin (Filiala SNPP a solicitat interventia Biroului executiv SNPP) dar se pare ca mai sunt si alte unitati care merg pe aceeasi interpretare care limiteaza dreptul. Un specialist din sectorul economico-administrativ din cadrul Penitenciarului Targu Jiu ar fi obtinut de la Ministerul Turismului un raspuns (e stiuta regula “cum intrebi, asa ti se raspunde”) care sugereaza ca structura de turism autorizată trebuie sa fie clasificata, iar de aici, a inceput propagarea virusului. Pentru ca ideile proaste care trunchiaza drepturi se extind cel mai rapid in sistem. Doar e mai bine sa ramanem cu banii necheltuiti la acest articol bugetar, decat sa platim cheltuielile justificate ale salariatilor.
Aveti mai jos raspunsul oferit de ANP in care este subliniata conditia principala de decont care include o alternanta si nu un cumul de criterii: “agenti economici din turism autorizati de Ministerul Turismului, posesori de licente de turism sau de certificate de clasificare valabile, dupa caz”:
8 răspunsuri
gand la gand cu bucurie!
d-le Presedinte chiar ma gandeam sa va deranjez cu 1 speta pe problema decontarii voucher-ului de vacanta.
sunt in concediu de odihna miercuri, joi vineri. ma cazez in unitate hoteliera miercuri , joi , vineri si sambata eliberez camera la ora 11.00. factura fiscala este emisa cu ziua de sambata pentru 3 ZILE CAZARE. depun factura la financiar si am surpriza sa constat ca mi-a fost retinuta suma de 100 ron reprezentatnd taxe si impozite datorate statului. explicatia este urmatoarea : in ziua de vineri la ora 00.01 nu ma mai aflam in concediu de odihna deci nu mai beneficiez de decont turistic pe aceasta zi.
daca se poate d-le presedinte lamuriti-ma si odata cu mine si pe ceilalti colegi care se afla in situatii similare si nu prea intelegem de ce difera ziua hoteliera fata de ziua de concediu de odihna din sistemul penitenciar.
cu multe multumiri
Pe durata concediului decontul este fara contributii, in afara concediului are intr-adevar alt regim fiscal / de aceea este de preferat a se aduce la decont documente aferente strict perioadei de concediu / altfel lucrurile se complica
Inteleg din raspunsul dvs. ca nu imi mai iau CO vineri.
Factura trebuie sa corespunda unui sejur efectuat integral in perioada de concediu altfel decontul se va fragmenta complicand si existenta celor de la financiar
Ne intoarcem inapoi epoca de piatra cu acea prostie de licenta lu’ peste tocmai cand mergea mai usor.De ce sa mearga ceva bine in sistem cand poate sa mearga prost.Eu nu inteleg oamenii astia care pun bete’n roate ca doar si ei sunt in situatia de a beneficia de decont.
“În ziua de vineri la ora 00:01″de fapt era sâmbătă. Poate suntem corecți și nu interpretăm doar cum ne convine.
Va rog sa ma lămuriți si pe mine in legătură cu această decontare ,am fost in CO in luna noiembrie si am depus factura si chitanța, societatea la care am fost are punct de lucru în localitatea mea de domiciliu numai ca este la o distanță de aproximativ 12 km de localitate in Deltă, mi se solicită acte doveditoare ca nu e in interiorul localității in afara de factura si chitanța pe care le-am depus ,cu motiv ca nu mi se poate deconta deoarece unitatea turistică mi-a pus ștampila cu punct de lucru pe care scrie aceiași localitate cu cea in care am eu domiciliul. As vrea sa aflu daca am sau nu dreptul la decontarea serviciilor turistice atat timp cat eu am depus cele cerute de formular .
Din ce inteleg, nu ti s-au decontat serviciile turistice pe motiv ca sediul social al firmei de turism se afla pe raza localitatii in care iti ai domiciliu? Daca intr-adevar am inteles corect, este o aberatie. Sediul firmei putea fi si in bloc cu mine.care-i relevanta? Sau cine ma obliga sa nu accesez serviciioe unui hotel cu baza de tratament in localitatea, spre ezwemplu!? Presupun ca e vorba de penitenciarul Tulcea din ce deduc ?