Decizia nr. 444 din 14 mai 2020

Precum aratam in ultimul articol privind planificarea in serviciu a schimburilor operative dupa expirarea starii de urgenta, intentia clara a fost de revenire la programul initial. A fost transmisa inclusiv o macheta cu titlu de exemplu, multe unitati interpretand ca un soi de impunere acest exemplu. Rigiditatea in a interpreta aceasta chestiune a fost dizolvata odata cu transmiterea Deciziei nr. 444/14.05.2020, avandu-se in vedere ca, inclusiv schimburile operative lucreaza in unele unitati si pe alte tipuri de program decat cel clasic de 12/24-12/48. In afara schimburilor operative, decizia clarifica inclusiv organizarea programului si pentru alte compartimente din sectorul operativ.

O nuanta sensibila in aceasta decizie o reprezinta organizarea programului pentru personalul din administrativ si reintegrare, mentinandu-l la doua ture de serviciu. Pe scurt, explicatia mentinerii unei astfel de abordari a programului vine pe fondul asigurarii continue a unor misiuni/atributii de serviciu ce nu pot fi stagnate brusc in situatia neplacuta de identificare a unui caz Covid-19 in cadrul acestor sectoare. Tot din considerente de risc epidemiologic, mai ales odata cu relaxarea masurilor de constrangere a libertatii de miscare, interesul comun e de a diminua riscul de imbolnavire si blocajul total al unor activitati indispensabile.

In plus fata de alte decizii privind organizarea programelor de lucru, se vine cu precizari vis-a-vis de efectuarea orelor suplimentare si incadrarea acestora in limita plafonului de 3%, procent din suma a mai multor elemente salariale. Se apeleaza iarasi la o planificare judicioasa, de monitorizarea acesteia fiind responsabili directorii unitatilor. Intelegem ca intentia de impunere a acestui aspect se incadreaza intr-o solicitare fireasca din punct de vedere managerial. De acest firesc managerial nu se pot bucura insa unitatile unde lipsa acuta de personal face, practic, imposibila incadrarea in acest plafon. Vom monitoriza si vom interveni punctual acolo unde vor exista probleme in acest sens.

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Clarificarea programului. Pentru toti politistii de penitenciare

40 de răspunsuri

 1. Bine ca facem ore suplimentare cu duiumul si, in loc sa luam bani pe ele, ne baga cu japca in libere dupa ce ne-a rupt ficatii in noi!

  1. Nu prea inteleg….Cand ai ficatul rupt esential e sa te odihnesti. Cazurile fericite sunt acelea cand se dispune de resursa umana pentru a se evita epuizarea. Ce poate genera dpdv medical epuizarea, ma tem ca niciun ban pe ore suplimentare nu mai poate repara.

   1. omul a răspuns destul de clar , ca suntem munciti cand au nevoie dar cand e vorba de plata,repede in libere,sa nu o dam cum.ca daca e bolnavă

 2. Domnule președinte ne puteți lămuri ce inseamna program secventiat pe doua ture? Ce inseamna program secventiat pe doua ture? 2 sapt la 12 ore si apoi 2 sapt acasa sau program de 8 ore 06-14/ 14:30-22:30? Va rog sa mi răspundeți…

  1. am propus aceasta optiune / din decizia 444 la art 2 al 2 se impune – desfasurarea programului de lucru in doua ture / in mod clar se refera la programul ZILNIC / nu exista program LUNAR

   1. Atunci cu deosebit regret tin sa va anunt ca la un penitenciar din zona Sud Muntenia plasat langa o uzina de masini nu se respecta dispozitiile directorului general strict pe art la care dumneavoastră faceti referire…

 3. Cam fără noimă programul secvențial la evidență și organizarea muncii în condițiile în care destul de multe instanțe vor să aibă deținuții prezenți în sală, nu prea mai agreează videoconferințele, iar ANP-ul vrea să scoatem deținuții la muncă. Practic, în prima parte a zilei, atunci când se desfășoară cele mai multe activități specifice acestui sector, vom funcționa cu mai puțin de jumătate din personal (cealaltă jumătate vin după amiază, iar unii cor fi în concedii/recuperare). Evidența și organizarea muncii ar trebui să revină la programul de dinaintea stării de urgență.

 4. Marcel Vela a anunțat ca sa aprobat în ședința de guvern de astăzi punerea în aplicare a deciziei 51/2019 referitoare la raportarea sporurilor la salariul din 2019.Se va plica și la noi? Dar ptr cei ce vor ieși de mâine la pensie se vor lace recalculării?

  1. anp a demarat o centralizare de date / ce se repara la politie la noi e reparat demult / fidelitate spor de studii / vedem ce alte inechitati mai exista si avem din partea anp mj disponibilitate de corectare

   1. Domnule Teoroc,
    Va scriu in numele multor colegi din complexul Jilava ,va rugam sa reparam interpretarea fondului locativ deoarece nu se accepta locuinte decat in localitatea Jilava,este bataie de joc,Bucurestiul este la cativa km si nu putem achizitiona , la fel in Bragadiru,Popesti etc.
    Este bataie de joc,am asteptat atat statutul asta si OMJ cu transformarea si acum nu putem beneficia de el???
    Va rugam sa ne sprijiniti in sensul asta,asteptam raspunsul dvs ,nu al altui membru sau reprezentant.

     1. In ce sens nu se confima?
      Complexul Jilava acorda posibilitatea chiriei/transformarii chiriei in rate in orice localitate limitrofa Comunei Jilava,inclusiv Bucurestiul??
      Noua ni s a comunicat altceva!

     2. Se deconteaza chirii pentru cele aflate deja in plata,insa ni s a zis ca pt transformarea chiriei in plata ratelor trebuie sa fie doar in Jilava,in Bucuresti in niciun caz…..
      Nu mai intelegem nimic….

     3. La Jilava penitenciar ,ne zic ca ne trebuie adeverinta de la primar ca nu exista fond locativ ca sa putem lua in alta localitate(gen Bragadiru,Popesti,comuna Berceni) si chiar si cu adeverinta au zis ca verifica dupa pe siteuri daca exista anunturi cu imobile….
      Chiar nu putem regla aceasta prevedere cu fondul locativ??
      D-le Teoroc va rog sa rezolvam asta la nivel de ANP
      Asteptam parerea dvs.

     4. Este conditie in statut – lege organica – stiti prea bine de unde vine beleaua. ANP a dat niste instructiuni. Pasii trebuie facuti. Insa nu avem interpretari absurde in Jilava. Daca apar spete concrete dati-ne detaliile pe mail sa putem prelua.

   2. D-le Teoroc,
    Se va aplica si la noi din oficiu retroactiv pe ultimii 3 ani? Noi mereu am asteptat sa fim in asentiment cu MAI,banuiesc ca acum in cele pozitive ne vom alinia.
    De asemenea cresterea coeficientului la maxim pe ultimii 3 ani implica si o mica crestere a sporurilor,sa se aiba in vedere si asta.
    Asteptam punctul dvs de vedere!

     1. am raspuns la intrebarea asta de am obosit / haideti sa vedem intai oug pentru politisti si sa ne lamurim care dintre drepturile vizate la ei, ar fi in problema la noi / fidelitatea si sporul de studii sunt in regula / la ei sunt imghetate la 2009 / intre timp se centralizeaza situatia pe sistem pentru identificarea unor eventuale inechitati / cand vor fi date concrete pe linia asta vom informa clar si in detaliu ca de obicei

   3. Cu tot respectul,
    Haideti sa gasim o solutie si pentru majorarea normei de echipament,suntem in urma rau fata de celelalte structuri,chiar nu putem gasi o solutie??

 5. Imi place ca postati doar intrebarile pe care le vreti voi ,interesant d-le Tudorache…..
  Ce impact are modificarea oug 114 de catre colegii din MAI ,Vela a iesit public si a zis ca se va recalcula retroactiv in ultimii 3 ani din oficiu si se va ridica la maxim coeficientul?
  La noi care este parerea oficiala?

  1. am tot raspuns la intrebarea asta / vedeti textul / vizeaza drepturi care la noi se acorda corect de 10 ani / dar sunt in verificari si alte tipuri de inechitati care se pentru constata in sistem / se va face o centralizare a cazurilor si decidem / anp e dispus sa rezolve

 6. O bătaie de joc marca Anp ! Lucram de la 6:30 pana la 14:30 și de la 13:30 la 21:30 ! Între 13:30 și 14:30 stam toți și ne putem infecta ! Dar toți nu putem lucra ! Sincer nu ma așteptăm la altceva din partea lor !

  1. turele revin la normal / admtivul mentine inca lucru in doua ture pe zi / pentru evitare blocaj activitati daca apare un caz de infectare / daca trecem cu bine si luna maipoate revenim toti la normal

 7. Domnule Președinte cu respect , s au emis normele pentru a bloca efectul cumului de luni pentru pensie raport la majorarea de 75% (copii sub 12 ani ) ?

   1. Domnule presedinte, stiti ceva de niste norme care ar trebui sa fie emise in acest sens. Adica sa nu se ia in calcul la stabilirea pensiei si suma primita pe L19/2020(copii sub 12 ani)? Daca depunem acum si pana la emiterea deciziei de pensie apar normele cum se va calcula?

 8. Buna ziua , Domnule Presedinte, spre exemplu noi cei incradati recent. Vom primi coeficientul maxim 2,90? Adica se va simti o cresteRe la salariu?

 9. Buna ziua domnul Stefan Teoroc aveti cumva informatia ca încep în aceasta luna si încadrarile din sursa externa în MAI? Multumesc zi buna!

 10. Pentru cei care isi rup oasele la munca nu sunt bani sa plateasca orele suplimentare. Sunt bani doar pentru cei care vor primi 50% pentru o bună coordonare a problemei corvid.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *