Sindicatele din penitenciare unite in lupta

Nu vom lăsa sa treaca nicio saptamana fara proteste. Asa cum guvernantii nu lasa sa treaca o zi fara amenintari anti-bugetari. Guvernul PNL-USR trebuie sa invete dialogul chiar daca ii vom educa de pe trotuare si din piete. Stim ca le pasa desi nu pare. Stim ca le displace cand ii sanctionam din strada cu portavocea si vom persevera. Saptamana aceasta avem 3 zile de protest. Astazi am scandat doua ore sub geamurile Ministrului Justitiei dând startul seriei de actiuni organizate de sindicatele din Politia Penitenciara.

Actiuni pentru protejarea drepturilor salariale, precum si pentru eliminarea discriminarilor. Cerem tratament egal cu politistii (titlul de specialist de clasa) si cu ceilalti salariati din structura de aparare nationala. Mitingul de astazi va fi urmat de proteste in fata penitenciarelor Craiova, Deva si Botosani, organizate joi 11 februarie incepand cu ora 11,00.

In paralel, miercuri 10 februarie SNPP alaturi de sindicatele din Federatia PUBLISIND protesteaza la Parlament (Parcul Izvor) de la ora 10,00 conform calendarului nostru consacrat deja. Tot miercuri PUBLISIND picheteaza prefecturile din Giurgiu, Braila si Valcea. Stim ca se asteapta sa obosim dar ii vom dezamagi. Vom continua sa facem scut in fata salariatilor din penitenciare dar si ai celorlalti din sistemul public. Haideti in strada! Ne opunem taierilor de salarii si posturi, pentru ca exact asta va urma!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: “Câțu și cu Stelian – Aveți vizită la geam”. Un nou protest la Ministerul Justiției

2 răspunsuri

 1. Felicitări încă o data pentru lupta pe care o duceți! Sper să scăpăm de acești incompetenți de dreapta care nu au știut altceva decât să ne amenințe și să ne umilească de fiecare dată când au ajuns la putere! Așa au făcut dintotdeauna… istoria ne spune și totuși… sunt votați…!!! Văd că nu ne învățăm minte! La fel ca și cu ieșitul în stradă…câștigăm numai dacă ieșim mulți…!

 2. Bună ziua !
  În data de 08.02.2021 pe site-ul M.A.I. a fost publicat ,,Proiectul de Ordin al ministrului afacerilor interne privind aprobarea normelor de aplicare în Ministerul Afacerilor Interne a Legii nr. 168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat. […].
  Interesant este Art. 4 .
  ,,Art. 4 – (1) Prin misiuni cu potenţial ridicat de risc, desfăşurate pe teritoriul statului român, în sensul prevederilor art. 2 lit. b) din Legea nr. 168/2020, se înţeleg următoarele:
  a) activitățile de pregătire și exercițiile, cu trageri specifice, în teren, în aer, pe/sub apă, activitățile de alpinism, parașutism și scufundări;
  b) activități de testare și evaluare a tehnicii din dotare, armamentului, munițiilor, explozibililor sau a altor asemenea produse cu grad ridicat de periculozitate;
  c) misiunile dispuse pe timpul cărora condițiile de desfășurare a acestora se agravează astfel încât determină producerea unor consecinţe grave pentru viaţa şi sănătatea personalului;

  (2) – Îndeplinirea misiunilor prevăzute la alin. (1) se stabileşte de comisia special desemnată prevăzută la art. 7 alin. (5) din Legea nr. 168/2020. ”

  La nivelul Ministerului Justiției se are în vedere un asemenea proiect ?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *