Procedura este oficial declansata

Se poate spune ca traim un fel de moment istoric, pe care putini il credeau realizabil acum o luna. Pe pagina ANP precum si pe paginile tuturor unitatilor din Politia Penitenciara au fost publicate anunturile privind declansarea procedurilor de concurs pentru prima serie de posturi (700 de functii de agent operativ din sursa externa), care reprezinta prioritatea zero. Click pe imagine:

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: ANP publica anunturile de concurs

92 de răspunsuri

 1. Bună seara, posturile de execuție din sectorul economico administrativ când vor fi publicate? Așteptăm finalizarea acestora începute sau vor merge în paralel? Urmează sau mai durează? Mulțumesc.

 2. Așteptăm și noi ( agenții care au muncit de ani mulți in sistem ) concursul pentru opțiunea de promovare ! La angajații sistemului când le acordam o șansa ! Știm – deținuții sunt primii , cei de afara , sistemul , scaunele calde dar trebuie sa fim și noi undeva in hora asta !

  1. din cate stiti toti SNPP a avut mereu o pozitie deschisa sanselor egale pe care trebuie sa le aiba si corpul agentilor, motiv pentru care unii ofiteri tineri s au simtit prejudiciati si ne au criticat

   1. Doar cei cu frica in san si frustrati au fost impotriva……lipsa de caracter
    Daca esti ofiter si esti bun,nu iti e frica chiar de se inscriu si de la MAI,dar,asa suntem noi ….mai conservatori

  1. da sprijin aveti / in principiu este convenita / ramane sa fie analizzate posturile care se pun la bataie si sa se vada daca sunt compatibile cu grila fiind posturi de un alt nivel decat cel de agent operativ / dar asta nu ar trebui sa creeze asa un sentiment de usurare si „gata cu studiul” – mergem ca la testul auto – poate l nimerim / nu uitati de interviu / cei nepregatiti vor fi detectati rapid

   1. Exclus sa tratam cu superficialitate,insa, toti stim ca ,nu e concurs de memorate si sunt multi colegi cu potential dar care nu sunt “memoratori” de exceptie.
    Aveti ideea daca pt ofiter Achizitii si ofiter evidenta detinuti se va incadra cu grile? Sau va putea fi o parte cu grile si o parte sinteza?
    Ce variante sunt discutate pt aceste 2 categorii?

    1. Momentan nu s-a decis pe una dintre variante sau pe vreun mixt de variante. Asa cum s-a mai explicat aici, la comentarii, vor exista o categorie de functii pe cntru care nu se va putea opta examen de tip grila. Va fi nerelevant pentru verificarea experientei., gen posturi de la juridic, ca exemplu. Se va analiza pentru fiecare post in parte.

   2. Inca o intrebare,va rugam,nu am sesizat acest detaliu in niciun comentariu:
    Grilele,vor avea o singura varianta de raspuns?
    Banuim ca s-a discutat asta la Anp inainte de a se alege varianta grilelor.
    D-le Teoroc/Tudorache?

  1. important este sa ocupam posturile de agenti operativi in prima faza nu sa marim handicapul de personal de la nivel acela / apoi se asigura si 125 de posturi de ofiteri strict pentru agenti / nu ar trebui sa fie graba intrucat e important sa se si studieze materia pentru un rezultat bun

 3. Totusi,nu poate aproxima nimeni un termen pt concursurile de trecere in corpul ofiterilor?
  Imi e greu sa cred….informatii sunt la Anp…
  D-le Teoroc?

 4. Sunt 700 de posturi pt operativ si vor urma inca aproximativ 700 pt administrativ? Toate sunt pt agenti sau urmeaza si posturi de ofiteri ? Ma refer la incadrari din sursa externă nu la cele de promovare a agentilor din sistem.
  Multumesc

   1. Dar daca sunt agenti care vor sa participe la concurs pentru un post de ofiter, scos din sursa externa, pot? La mutari ti se spune clar ca nu te muta, posturi sunt destule dar nu scot la avansare (TCO)… Asta ne-ar mai ajuta si pe noi…

    1. Pentru agenti exista sesiunea unica de trecere in corpul ofiterilor. daca concursul este setat pentru sursa externa se respecta sursa…doar din sursa externa. Concursul din sursa externa presupune dobandirea calitatii de politistb de penitenciare. Ori agentii deja incadrati in sistem detin aceasta calitate. Deci, retineti ca se respecta suirsa si separatia pe corpuri: Daca e din sursa externa e pentru extern, daca e pentru intern e sesiune unica daca vorbim de agenti.

     1. Pai si pentru posturile “pastrate” de unitati doar pt extern cine raspunde ?? De ce sa ne fie interzis si sa nu putem candida,asa cum a fost si pana acum??
      Daca tot se vrea logica ,ea ar fi urmatoarea:
      ABSOLUT TOATE posturile disponibile de ofiteri sa fie scoase inainte pt sesiunea agentilor,si DOAR CELE RAMASE NEOCUPATE sa fie scoase pt extern?
      Unde e corectitudinea?
      D-le Teoroc,nu va caracterizeaza un asemenea demers,ce se intampla??
      Va rugam remediati acest abuz!!

 5. Posturi pentru ofiteri, din sursa externa, asa cum erau cele din 2018, vor mai fi? Avem sanse sa se scoata astfel de posturi anul acesta?
  Multumesc

 6. Dar de mutările între penitenciare nu se mai vorbește nimic ? Se angajează în unități din sursă externă și oamenii deja încadrați și cu ceva experiență rămân împrăștiați prin țară.

 7. Bună ziua! Am o întrebare și anume:Eu sunt discromat parțial și conform ORDINULUI Nr. M.55-107-2587/C-10357-210-496-831 din 30 aprilie 2014 ma pot angaja în cadrul MJ/ANP doar prin : chemare/rechemare, incadrare după caz. Sunt apt din punct de vedere medical pentru a ma angaja din sursa externa? Întreb pentru ca nu știu exact la ce se refera:,, chemat, încadrat după caz”. Menționez ca nu am mai lucrat în nici o instituție a statului pana acum. Mulțumesc!

 8. Cei declarati admisi la finalul concursului vor fi angajati direct sau vor urma o perioada de pregatire? Daca vor urma, unde anume si daca va fi gratis!

  1. Admiterea concursului va presupune o prima perioada de debutant, perioada pe parcursul careia veti urma niste cursuri. Ulterior veti depune juramantul si veti deveni definitivi. Nu exista momentan o decizie privind locul de sustinere a acestor cursuri. Contextul epidemiologic va fi relevant in stabilirtea acestei decizii ulterior.

 9. Buna seara! Daca in timpul facultatii am luat o amenda contraventionala la legea 61/1991 credeti ca o sa am probleme la verificarile specifice?? mentionez ca asta se intampla cu 12 ani in urma!!

 10. Bună ziua, un fost pompier care la momentul depunerii demisiei din motive financiare in acel moment, avea gradul de plutonier, se poate inscrie pe viitor la concursul pentru ofițeri? Vă mulțumesc

   1. Mulțumesc! Stiti cumva cum se procedează? Sau se face dosar normal pentru înscriere? Momentan sunt in străinătate și as dori sa ma întorc in sistem.

 11. Buna ziua.am urmarit postarea dvs insa nu sunt sigur ca am citit corect ,proba sportiva consta decat in acea proba de traseu aplicativ ? Multumesc

 12. SNPP spune:
  22 septembrie 2020 la 18:47
  Pai si pentru posturile “pastrate” de unitati doar pt extern cine raspunde ?? De ce sa ne fie interzis si sa nu putem candida,asa cum a fost si pana acum??
  Daca tot se vrea logica ,ea ar fi urmatoarea:
  ABSOLUT TOATE posturile disponibile de ofiteri sa fie scoase inainte pt sesiunea agentilor,si DOAR CELE RAMASE NEOCUPATE sa fie scoase pt extern?
  Unde e corectitudinea?
  D-le Teoroc,nu va caracterizeaza un asemenea demers,ce se intampla??
  Va rugam remediati acest abuz!! Un răspuns aici…. Se pare ca ocoliți acest subiect…

    1. Pe pagina de Facebook – Admitere- Administratia Nationala a Penitenciarelor:

     Administraţia Naţională a Penitenciarelor intenţionează să scoată la concurs un număr de aproximativ 1520 de posturi vacante, după cum urmează:

     Concurs din sursă externă pentru ocuparea a aproximativ 1400 de posturi din domeniile:

     • Medical (medic diverse specialităţi, biochimist, biolog, asistent medical diverse specialităţi, agent tehnician dentar, agent statistician);
     • Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar (agent operativ);
     • Reintegrare Socială (ofiţer psiholog, ofiţer asistent social, ofiţer educaţie, ofiţer monitor sportiv, preot);
     • Economico-Administrativ (ofiţer construcţii, ofiţer economist, ofiţer coordonator financiar-contabilitate, ofiţer achiziţii publice, ofiţer medic veterinar, ofiţer agronom, ofiţer zootehnist, ofiţer tehn. produselor alimentare, ofiţer prelucrarea lemnului, agent magaziner, agent responsabil economic, agent instalator, agent instalator sanitar şi gaze, agent gospodar, agent bucătar, agent conducător auto, agent agronom, agent casier, agent contabil, agent fochist, agent electrician, agent achiziţii publice, agent construcţii, agent tâmplărie PVC/ambalaje carton, agent tehnoredactor, agent tipograf);
     • Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii (ofiţer tehnologia informaţiei, agent comunicaţii, agent tehnologia informaţiei);
     • Juridic (ofiţer consilier juridic);
     • Învăţământ (ofiţer sociolog, ofiţer statistician, ofiţer programe, relaţii externe şi activităţi extradidactice, ofiţer profesor teorie şi practică penitenciară – siguranţă şi regim penitenciar,ofiţer profesor instrucţia tragerii şi pregătire fizică – pregătire fizică, agent bibliotecar);
     • Cooperare şi Programe (ofiţer cooperare internaţională);
     • Resurse Umane (ofiţer psiholog, ofiţer statistician, ofiţer sociolog, agent resurse umane).

     Concurs din sursă internă (sesiune unică) de trecere a agenţilor în corpul ofiţerilor, pentru ocuparea a aproximativ 120 de posturi din domeniile:

     • Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar (ofiţer evidenţă deţinuţi şi ofiţer organizarea muncii);
     • Reintegrare Socială (ofiţer educaţie);
     • Economico-Administrativ (ofiţer economist, ofiţer achiziţii);
     • Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii (ofiţer tehnologia informaţiei);
     • Învăţământ (ofiţer învăţământ);
     • Cooperare şi Programe (ofiţer cooperare internaţională);
     • Cabinet (ofiţer responsabil protecţia datelor personale);
     • Resurse Umane (ofiţer resurse umane, ofiţer formare profesională şi ofiţer mobilizare).

     Informaţiile cu privire la repartizarea posturilor pe unităţi, înscrierea candidaţilor, organizarea şi desfăşurarea concursurilor vor fi publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la o dată ulterioară.

 13. Buna seara!!am si eu 2 intrebari
  1. În cazul în care nu am adeverinta de vechime de la un loc de munca ,dosarul se va considera incomplet?
  2.cum pot sa stiu exact ce posturi sunt pentru femei in locația unde vreau sa candidez?

 14. Bună ziua!, O întrebare as avea și eu.
  Se poate spune care este salariu de încadrare pt agent operativ, sau dacă am facultate plus 12 ani de vechime, cum voi fi încadrat?? Mulțumesc

 15. Bună ziua!, am și eu o întrebare.
  Dacă se poate spune care este salariu de început pentru agent operativ, si daca am facultate plus 12 ani de vechime voi fi încadrat la fel sau voi avea avantaj?
  Mulțumesc

  1. Bună seara, interviul in ce constă, aveți idee ce intrebari/spețe sunt puse participanților?
   Este o probă chiar așa importantă?
   Există modele de tip grilă publicate?
   Mulțumesc anticipat!

 16. Bună ziua!
  Referitor la examenul grilă, îmi puteți spune vă rog dacă acestea au o singură variantă de răspuns sau multiplă?
  Vă mulțumesc.
  Cu stimă!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *