Conform unei adrese transmise in cursul zilei de astazi, ANP initiaza un proces de echilibrare a efectivelor de detinuti, prin transferuri realizate intre unitatile din Politia Penitenciara, proces care nu va fi de scurta durata si care va fi urmat si de o echilibrare a statelor de functii ale unitatilor. Numarul de detinuti si numarul de posturi ocupate au evoluat disproportionat la nivel de sistem in ultimii ani, iar dezechilibrele se vor acutiza avand in vedere eliminarea remediilor compensatorii si probabilitatea cresterii numarului de detinuti. Am recomandat ANP sa acorde o atentie sporita evaluarii standardelor de resurse umane inainte de a proceda la reaplicarea lor, raportat si la modificarile care urmeaza in planul efectivelor de detinuti. Adresa ANP:

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: ANP incepe echilibrarea efectivelor de detinuti intre unitati
Share on facebook
Distribuie

11 răspunsuri

 1. S-au mai făcut astfel de acțiuni după care la numărătoarea cadrelor din paza au fost puși și cei care desfășurau activități prin numire în cadrul sectorului Administrativ. Astfel, fraierii care erau la paza, au trebuit sa îndeplinească sarcinile celui care era numit în alt sector! Adică pe hartie totul părea legal, normal dar în realitate lucrurile stăteau cu totul altfel! Încă se mai folosesc astfel de practici, multi dintre cei care lucrează la sectorul Paza având funcția de supraveghetor îndeplinesc cumul de funcții, făcând și escortare, lucrător PPD, însoțitor, etc. Ar trebui făcut ceva, urgent!!!

   1. Articolul este despre echilibrarea efectivelor de deținuți….
    Pomana numită “decontarea chiriilor” este la alt capitol…

  1. Nu exista nicio intentie de acest gen formalizata in vreun document. Legat de riscuri, permanent suntem supusi la aceste riscuri. Momentan nicio formatiune politica nu si-a asumat eliminarea pensiilor militare de stat.

 2. Domnule Tudorache,
  Mentionati mai sus ca nu exista nici o intentie formalizata in vreun document privind eliminarea pensiilor militare. In Decizia președintelui Camerei Deputaților, publicată în Monitorul Oficial, de instituire a sesiunii parlamentare extraordinare în luna curentă(28 ianuarie), care v-a dezbate Pl-x 292, se reia titulatura inițială proiectului legislativ (în care apare și sintagma ,,poliţişti, funcţionari publici cu statul special”),cu alte cuvinte desi in comisia de munca s-a votat ca si politistii din MAI si ANP sa beneficieze de pensii militare, in documentul ce va fi dezbatut marti, raman numai militarii ca beneficiari ai pensiilor militare. Sindicatele din politie si ministrul de interne au reactionat. Daca am inteles gresit imi cer scuze.
  https://www.dcnews.ro/pensii-militare-de-stat-coarna-precizari-importante-solicitare-catre-mai_724775.html
  http://www.ziare.com/pensii/pensii-speciale/de-ce-vrea-ministrul-vela-sa-pastreze-pensiile-speciale-pentru-politisti-1594701

  1. Nu trebuie sa-ti ceri scuze pentru nimic. Haosul s-a instalat datorita invalmaselii ideii pensiilor speciale, fiecare in stilul si in interesul luui.
   Ceea ce trebuie sa retii este urmatorul fapt: Legea 223 ramane in forma actuala ! Initial, prin articolul 4 s-au creat acele modificari care au creat probleme in sensul ca majoritatea au inteles ca sunt inclusi la acele modificari toti in afara de cei din armata. La momentul asta, ARTICOLUL 4 CU MODIFICARILE INITIALE A FOST ELIMINAT.Deci, practic, Legea 223 ramane in forma actuala.
   Reactiile nu au fost doar din partea Mai ci a tuturor celor implicati, inclusiv a noastra. Nu am facut un concurs de cine si-a aratat muschii mai mult. Ce este extrem de impoprtant, e ca am reusit sa mentinem drepturile chiar daca nu am promovat asta.

 3. Cititi proiectul de lege care intra în dezbatere parlamentară in data de 28.01.2020 și o să vedeți că polițiștii și funcționării cu statut special sunt menționați în categoriile pentru eliminarea pensiilor speciale.Singura categorie menționată pentru pensie specială este armata (militari). Sa sperăm că nu va fi aprobată în această formă! În ultimele declarații făcute de PSD și PNL, susțin menținerea pensiilor speciale numai pentru militari, fara polițiști și alte categorii. Sindicatele ce fac in acest sens? Este proiect de lege în care se menționează clar, chiar dacă la început nu arăta așa.

  1. Cel putin aici ti s-a explicat ca proiectul privind eliminarea pensiilor speciale nu ne implica si pe nhoi. Proiectul ce va fi dezbatut este cel asupra caruia s-au facut amendamente, un amendament aprobat fiind cel de mentinere a categoriilor din L223. Deci, si noi. Stim ca s-a creat haos cu aceste pensii insa mai stim ca am explicat destul de clar. Ce se va dezbate in Parlament nu ne implica!

  2. Nicușor tată ești varză din câte observ.
   Voi nu știți să citiți decât cuvintele de genul: iau, primesc, am de luat, etc., sunteți mai rău decât preotul
   Dacă citești cu atenție vezi că în plen ajunge forma cu art.4 eliminată
   Hai pa te las sa mai cauți cuvinte de genul celor anterior enunțate la categoria etc.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *