Strategii anti-sindicate

Nu mai explicăm motivația acțiunilor de protest organizate în ultimul an de zile, aceasta este deja clară pentru toată lumea. Ce nu este însă clar pentru mulți a fost analizat atent de specialiști iar aceștia au observat o strategie complexă de influențare a opiniei publice cu scopul de a o orienta împotriva sindicatelor și a acțiunilor acestora. Greu de crezut ca partidele politice și-ar face timp pentru așa ceva, de aceea este uneori bine să ne informăm corect și complet.

Nu numai ca reușim să ne organizăm bine și să deranjăm puterea tăind și noi din elanul cu care ei ne taie nouă banii, dar reușim să comunicăm și foarte bine, paginile de Internet ale SNPP si EUROPOL ținând ocupate locurile 1 și 2 de mult timp (http://www.trafic.ro/vizitatori/top-siteuri-ong/saptamana-pg1). Ca exemplu, informarea noastră despre mitingul din 23 decembrie 2021 a atins sute de mii de utilizatori. Dar această energie sindicală trebuie cumva controlată iar partidele au echipe bine pregătite care actionează în zona social-media.

 

Recent Libertea.ro a prezentat o analiza aprofundată a fenomenului, care merită citită.

 

Partea I – Ce vorbesc aleșii despre sindicate? Analiza stenogramelor din Parlament

Cercetător care studiază sistematic dezinformarea pe rețelele sociale – ea este cea care a scos la iveală liniile de forță ale propagandei corona-conspiraționistă pe Facebook -, Adina Marincea a analizat cum se poartă pe internet atacul asupra unuia dintre pilonii democrației: sindicatele.

Click pe imaginea de mai jos pentru a accesa integral articolul:

Partea II – Rețelele online de propagandă antisindicate și partidele din spatele lor Citeşte întreaga ştire: Propaganda antisindicate în România: partidele, grupurile de Facebook și media cu o agendă în demonizarea sindicatelo

Cercetător care se ocupă de studiul partizanatului și dezinformarea pe rețelele sociale, Adina Marincea a scris despre propaganda corona-conspiraționistă pe Facebook, încurajată de stânga, dar și despre grupurile care au creat pe rețelele sociale fenomenul de extremă dreapta, „Marea resetare”. 

Click pe imaginea de mai jos pentru a accesa integral articolul:

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Manipularea opiniei publice de către partidele politice
Share on facebook
Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.