Acord pe modificarea restricțiilor în penitenciare

Info SNPP

Ministerul Justiției și ANP au inițiat consultare online cu sindicatele pe proiectul privind prelungirea stării de alertă pentru instituțiile din domeniul justiției. În acest proiect sistemul penitenciar se regăsește la art.10, acest articol fiind modificat față de forma inițială.

Cu privire la executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu SARS-COV-2 și a combaterii apariției focarelor COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate, prin decizie a directorului general ANP pot fi dispuse măsuri excepționale.

Aceste măsuri se pot aplica în zonele identificate cu risc epidemiologic din cadrul secțiilor de deținere ale penitenciarelor-spital și ale locurilor de deținere, ca urmare a cazării persoanelor private de libertate confirmate cu SARS-COV2, dacă sunt proporționale cu situația care le-a creat.

Cu ocazia acestei consultări, sindicatele au solicitat să se prevadă în legislație posibilitatea acordării sporului Covid pentru toți polițiștii de penitenciare care lucrează cu deținuții confirmați pozitiv.

Informare a secretarului general SNPP, Florin Stoica.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Acord pe modificarea restricțiilor în penitenciare

Distribuie

16 răspunsuri

  1. Și, eventual, măsurile să fie aplicate din toamnă, luna septembrie, să zicem. N-are rost să fie luate vara când incidența este oricum mică.

  2. Dezamagire totala, ce acord ati acceptat starea de alerta e ridicata , masurile sunt o recomandare si noi continuam dorinta de a mentine aceeasi paranoie si blocaj in activitate. Sunt sigur ca unii experti ai covidului raman fara activitate dar e timpul sa privim spre altceva, iar sefii care s-au obisnuit ar trebui sa se trezeasca la realitate. Aparati-ne drepturile nu acceptati asa ceva.

  3. Ori e stare de alertă ori nu. Nu se poate accepta așa ceva, nu putem fi permanent în stare excepțională și să restrângem drepturile personalului că așa crede cineva că e bine.

  4. Transferurile sunt suspendate că așa crede domnul Marean că e bine dar fără nicio legătură cu realitatea. Între timp se fac zeci sau sute de misiuni în afara curselor normale cu cheltuieli uriașe. Am ajuns sa facem curse regulate, la câteva zile chiar, la Jilava pentru că deținuților le curge nasul… Iar acolo primesc paracetamol! E bătaie de joc cu transferurile și măsurile astea stupide. Dacă spitalele nu mai sunt in stare de alertă de ce mai trebuie sa fie justiția și penitenciarele?

  5. Oare nu știți când începe testarea psihologică pentru concursurile de agent operativ din sursa externa ?

  6. D-le Tudorache, ne puteti spune si noua cand vor incepe testarile psihologice in BUCURESTI?
    Data de 15 nu a adus planificarile asa cum se astepta.

  7. De ce MAI POSTATI COMENTARIILE, daca nu raspundeti la ele?
    E prea mare efortul sa faceti asta? Chiar si intrebarilor stupide, cotizam si noi sa stiti 😉

      1. Va intreb eu de un alt comentariu fara raspuns: intreba acum cateva zile un coleg la postarea dvs unde spuneati ca la bateriile de teste paihologice au fost facute teste pe 80 de colegi din sistem.(cu surprinzatoarea promovabilitate de 100%)
        Cei 80 sunt toti agenti sau erau deja si ofiteri parte din ei? Este fff important acest aspect!!

        Multumesc!

          1. logic asa ar fi, normal, nu am intrebat degeaba, pentru ca am inteles ca printre ei au fost si ofiteri, nu agenti cum ar fi normal, din acest motiv v-am intrebat, ma gandesc ca de la dvs primim un raspuns verificat si pertinent.

        1. Pai dle Tudorache,acum cadem in cealalta extrema???
          Cum adica au promovat toti? Pana acum picau 60-70% , acum avem reusita de 100%, am devenit genii intre timp?
          Puteti detalia acest aspect??

          1. Promovarea unei testari psihologice nu iti confera statutul de geniu. Lucrand in sistem, este firesc ca aceste baterii de teste sa fie calibrate pe nevoile reale si nu pe un tipar exagerat, cu mult peste aceste nevoi reale. Hai sa intram putin in amanuntele de care spui…
            Avem ca subiecxti agenti care, din motove operative sau de alta natura exercita functii similare celor de ofiter. Atat functii de executie cat si de conducere (agenti pe la formare profesionala, msu, smm sau sefi de tura).
            Acesti oameni lucreaza poate de ani de zile pe aceste functii pentru care nu sunt remunerati, evident! Vine timpul sa candideze pentru functie atunci cand li se ofera ocazia si brusc…pica testarea psihologica. Ca sistem, ca om pana la urma te intyrebi firescȚ Pai de ce ? Fac asta de ani de zile si am avut rezultate!
            Ti se pare ca sunt elemente care caracterizeaza un geniu ? Nu !
            In fond, asta trebuie sa rezulte dintr-o testare psihologica…ca cel care sustine acest examen se incadreaza intr-un tipar corect calibrat.
            Anticipez urmatoarea intrebare ca nu toti cei care au fost testati indeplinesc acele functii de ofiter. Este adevarat! Insa ala fel de multi ar putea-o face!

  8. Dacă sunt restricții de ce se transferă deținuții?
    Dacă sunt restricții de ce sunt prezentați deținuții la instanță? Relativitatea interpretărilor spune multe. Trebuie să avem cât mai multe situații în care deținutul poate genera probleme.

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt solicitate pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.