700 posturi de executie disponibile in operativ

UPDATE 16.09.2020 23,30: Legea 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publicata in urma cu cateva minute in Monitorul Oficial.

Astazi Presedintele Romaniei  a promulgat prin decret Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, act normativ prin care posturile vacante din Politia Penitenciara sunt deblocate. Este adevarat ca la acest moment avem aproximativ 4500 de posturi vacante in sistemul penitenciar, insa dintre acestea doar pentru 1527 avem finantare.

Aceste 1527 de posturi reprezinta un total al procedurilor de ocupare prin concurs pentru functii de executie (1398 de posturi), pentru functii de conducere (25 de posturi), si respectiv pentru trecerea agentilor in corpul ofiterilor – „sesiune unica anuala” (129 de posturi). ANP a taiat cam 25% din propunerile facute de unitati intrucat se depasea anvelopa bugetara disponibila.

Urmeaza publicarea in Monitorul Oficial a legii care deschide calea concursurilor si imediat dupa aceasta, se vor publica anunturile de concurs. Pana la acel moment speram sa avem finalizata sesiunea de schimbari. Sesiunea de mutari care urmeaza, nu va incurca primele etape ale procedurilor de concurs. Asa cum am anuntat din timp, vom avea un ultim trimestru al celebrului an 2020, fulminant. Speram sa putem fizic sa ducem la sfarsit provocarea, astfel incat la final sa reusim sa depasim pragul de 13.500 posturi ocupate in Politia Penitenciara.

Ii rugam pe cei interesati sa nu inceapa cu intrebarile de tipul „unde putem vedea posturile”, „cand depun dosarul” etc. In scurt timp toate aceste detalii vor fi disponibile public.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: 1527 de posturi se scot la concurs in Politia Penitenciara

49 de răspunsuri

 1. Bună seara.
  Am observat ca în anii anteriori la concursurile din sursa externa, majoritatea erau prevazute pentru bărbați. Sunt șanse ca anul aceva sa fie aceeași pondere, mai puține pentru femei? Mulțumesc.

  1. In majoritatea penitenciarelor partea dominanta a celor custodiati sunt barbati de aceea si multe posturi sunt dedicate barbatilor, fiind si activitai specifice. In acelasi timp sunt si multe posturi ce pot fi ocupate atat de femeio cat si de barbati.

    1. Buna seara! Pentru cei angajati pe perioada de 6 luni chiar nu s-a gasit nicio solutie sau nu s-a vrut a se pune in discutie?? Sincer mi se pare aberant sa fim obligati sa ne dam demisia doar ca sa putem participa la concursul din sursa externa. Se putea gasi o solutie daca s-ar fi vrut zic eu…pare ca si cum santem scosi pe usa din dos..ca si cum nu am fi contat de la inceput. Am fost constienti ca ne angajam pe 6 luni dar si ministerul a fost constient ca are nevoie .Acum pare ca ne-a folosit si de aici inainte nu intereseaza pe nimeni. Chiar nu s-a putut aduce in discutie acolo la intrunirile cu mai marii ministerului o varianta mai simpla pt.cei care sant angajati pe perioada de 6 luni???

     1. Condițiile de angajare au fost stabilite încă de la început și tot de la început ați știut ca este o situație excepțională provocată de pandemie, cele 6 luni fiind remunerați corespunzător. La fel de bine știți faptul ca pentru a ocupa un post vacant in sistemul penitenciar trebuie sa susțineți un concurs. Cât de echitabil ar fi dacă unele posturi s-ar ocupa fără niciun examen iar altele cu examen? Aveți o șansa in plus la concurs cunoscând deja mai mult despre sistem decât cei din extern. Succes!

   1. Crezi ca ți-am adresat întrebarea direct ție sau personaleor competnete în a-mi răspunde? Este o întrebare de informare, stai liniștit.

 2. Buna seara! Aceasta lege va da liber la concursuri si in Politia Nationala/ Jandarmi/ ISU, vor fi concursuri din sursa externa si acolo pe perioada starii de alerta?

 3. Buna seara! Cu concursurile suspendate ce se va întâmpla? Spre exemplu era unul pt sursa externa in 2018 pt 38 de posturi ofiter evidenta detinuti, iar acum Admitere ANP a anuntat ca aceste posturi sunt scoase doar intern la concurs. Adica ma asteptam sa fie scos macar ceva si pe evidenta…

 4. Buna ziua, banuiesc ca proba sportiva este eliminatorie, in acest caz, daca nu ma incadrez conform barem, exista sansa sa repet proba?

  Multumesc.

 5. Proba sportiva va consta in parcurgerea unui traseu aplicativ tip M.A.I. ?
  In trecut stiam ca erau flotari, abdomene, alergare pe 50m si rezistenta 1km. Multumesc!

 6. La proba sportivă despre ce traseu este vorba? Acela pe care l-au susținut și la admiterea în „Academia de Poliție”(anul acesta) sau este altul?

 7. Buna ziua, în așteptarea publicării locurilor disponibile pentru concurs, de unde aș putea obtine o metodologie pentru a-mi face o idee ce ar fi de învățat etc. Va mulțumesc

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *